Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere."— Sunum transkripti:

1 Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen

2 Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere dayalı mıdır; Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere dayalı mıdır; Maliyetlendirme ve kazanılmış iş değeri ölçülmüş müdür; Maliyetlendirme ve kazanılmış iş değeri ölçülmüş müdür; Proje yönetimi ve kontrolü profesyonel midir (Prince 2)?? Proje yönetimi ve kontrolü profesyonel midir (Prince 2)?? Projeler, iyi yönetişim yapısına sahip midir; Projeler, iyi yönetişim yapısına sahip midir; Projeler fazla mı karmaşıktır ?? Diğer projelerle olan bağımlılıklar göz önüne alınmış mıdır; Projeler fazla mı karmaşıktır ?? Diğer projelerle olan bağımlılıklar göz önüne alınmış mıdır; Projeler IT yapısına uyumlu mudur; Projeler IT yapısına uyumlu mudur; Gateway denetimleri mevcut mudur?? Gateway denetimleri mevcut mudur?? Profesyonel bir raporlama sistemi (kurumsal karne – balanced score card) var mıdır; Profesyonel bir raporlama sistemi (kurumsal karne – balanced score card) var mıdır; Uygulanmakta olan genel bir portföy yönetimi var mıdır? Uygulanmakta olan genel bir portföy yönetimi var mıdır?

3 Proje Planlarının Değerlendirilmesi(I) Problemin net analizi; Problemin net analizi; Net tanımlanmış çözüm; alternatif yaklaşımlar?? Net tanımlanmış çözüm; alternatif yaklaşımlar?? AMAÇLAR, SMART olmalıdır (spesifik; ölçülebilen; kabul edilebilir; sonuç-odaklı; zaman sınırlı); AMAÇLAR, SMART olmalıdır (spesifik; ölçülebilen; kabul edilebilir; sonuç-odaklı; zaman sınırlı); İş etkilerinin tanımlanması; İş etkilerinin tanımlanması; Kendin üret veya piyasadan tedarik et? Kendin üret veya piyasadan tedarik et?

4 Proje Planlarının Değerlendirilmesi (II) Maliyetlerin ve faydaların tahmini DOĞRU MU? Yalnızca gerçekleştirmeye ait masrafların değil; aynı zamanda bakım ve faydalanmaya ait masrafların da; Maliyetlerin ve faydaların tahmini DOĞRU MU? Yalnızca gerçekleştirmeye ait masrafların değil; aynı zamanda bakım ve faydalanmaya ait masrafların da; ‘Sıfır’ alternatif (hiçbir şey yapmamak) masraflarının ne olduğu net midir?; ‘Sıfır’ alternatif (hiçbir şey yapmamak) masraflarının ne olduğu net midir?; Planlama, çıktıların net bir şekilde programlanmasını karşılıyor mu? Planlama, çıktıların net bir şekilde programlanmasını karşılıyor mu? Bu riskleri barındıran tedbirlerde net risk analizi var mı? Bu riskleri barındıran tedbirlerde net risk analizi var mı?

5 Gateway Yöntemi (I) Çok kısa bir sürede yapılan analiz; Çok kısa bir sürede yapılan analiz; Eş düzeyde (üst yönetim) yapılan değerlendirme; Eş düzeyde (üst yönetim) yapılan değerlendirme; Lisanslı analistler; Lisanslı analistler; Gizlilik (yalnızca üst yönetime tavsiye verilmesi; önemli konuların/risklerin dışarıya sızdırılmaması); Gizlilik (yalnızca üst yönetime tavsiye verilmesi; önemli konuların/risklerin dışarıya sızdırılmaması); Yapıcı yaklaşım Yapıcı yaklaşım

6 Gateway Yöntemi (II) Karar öğelerine dayanır. Karar öğelerine dayanır. Gate 0: Programın gözden geçirilmesi; Gate 0: Programın gözden geçirilmesi; Gate 1: Stratejik değerlendirme; Gate 1: Stratejik değerlendirme; Gate 2: İş planı?; Gate 2: İş planı?; Gate 3: Piyasaya hazır olma durumu? Gate 3: Piyasaya hazır olma durumu? Gate 4: Teklif kararı; Gate 4: Teklif kararı; Gate 5: Hizmet için hazır olma durumu; Gate 5: Hizmet için hazır olma durumu; Gate 6: Fayda değerlendirmesi. Gate 6: Fayda değerlendirmesi.

7 Öneriler Küçük iyidir!!! Küçük iyidir!!! Projeleri zamanında takip edin (gate noktalarında); Projeleri zamanında takip edin (gate noktalarında); Projeye başlamadan önce faydaları nakde dönüştürün (bu, iş desteğinin baştan güçlü olmasını sağlar); Projeye başlamadan önce faydaları nakde dönüştürün (bu, iş desteğinin baştan güçlü olmasını sağlar); Belirsizlik payını göz önünde bulundurarak öngörüde bulunun. Belirsizlik payını göz önünde bulundurarak öngörüde bulunun.

8 Sorular Projeleriniz ne kadar olgun? Projeleriniz ne kadar olgun? Türkiye’de proje kontrolü konusunda mevcut durum nedir? Türkiye’de proje kontrolü konusunda mevcut durum nedir? Prince II ve Gateway yöntemleri kullanılıyor mu? Türkiye koşullarında kullanılmaları uygun mu? Prince II ve Gateway yöntemleri kullanılıyor mu? Türkiye koşullarında kullanılmaları uygun mu?


"Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları