Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Meriç Belediyeler Birliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
Yerel Yönetim Reform Programı’na Destek Projesi
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
TÜRKİYE’DEKİ TURİZM SORUNLARI
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi 1 MODERN YEREL YÖNETİM BİRLİĞİNE DOĞRU John Jackson Capacity Building International.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Uluslararası Hareketlilik ve Finansman İzmir Ekonomi Üniversitesi Oturumu.
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
Genel İdari Yapı Ferhan ERGÜN –Maliye Uzmanı
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
ILO Çokuluslu Şirketler ve Sosyal Politikaya ilişkin İlkeler Üçlü Bildirgesi.
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Support to Local Administration Reform 1 Birlik için stratejik yönün tanımlanması.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
Dünyada Devekuşu Üretimi ve Ticareti Akademi Teknoloji Üretim Danışmanlığı Ekim 2004 ÜRGÜP Hakan YILDIZ Hakan YILDIZ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Karşılaştırmalı bir perspektifle yeni kamu yönetimi
ARİNKOM TTO BEBKA Destekleri. ARİNKOM TTOBEBKA Destekleri Kalkınma Ajansları, bölgenin kalkınma sürecinin hızlandırılması ve bölge için kritik öneme sahip.
İŞLETMELERİN BÜYÜMESİ
Güvenlik Kültürü: AB yaklaşımı
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
5. Ulusal Meslek Yüksekokulları Müdürleri Toplantısı 1. Komisyon Raporu Meslek Yüksekokullarında İşyeri Eğitimi -İşyeri eğitiminin planlanması ve kredilendirilmesi.
4737 SAYILI KAMU İHALE KANUNU BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.
İşletmeye Giriş Konu 2: İşletme Kurulması ve Türleri
Türkiye’de Ulusal İzleme Mekanizması Kurulması: Süreç ve Ana Unsurlar Kerem ALTIPARMAK AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EKİM TAMAMLANAN PROJELER NoProjenin AdıBütçesiSüresiAçıklama 1 Türkiye’de Hayvansal Atıkların Biyogaz Yolu.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
AMAÇLAR, ANKET FORMU VE ANKET TASARIMI
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
PAZARA GİRİŞ ENGELLERİ ve ÇÖZÜM YOLLARI. Pazara Giriş Engeli Nedir ? Pazara giriş engelleri; tarifeler, tarife dışı tedbir ve diğer idari uygulamalardan.
STRATEJİK ORTAKLIKLAR OLUŞTURMA
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİNİN VİZYONU
SÜREÇ YÖNETİMİ İNŞAAT ŞİRKETLERİ İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRME VE YÖNETİMİ.
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SLOVAKYA - Geçiş Ekonomisinde Profesyonel bir Kuruluş oluşturmak
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
Sunum transkripti:

Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetim Birlikleri ve hizmetlerin verilmesi

Support to Local Administration Reform 2 Yerel Yönetim Birliklerinin Ana Görevleri Her bir Yerel Yönetim Birliğinin kendi iş sahası içinde iki temel görevi vardır: –Temsil ve –Hizmet verme

Support to Local Administration Reform 3 Temsil Görevi Temsil görevi, üyelerin menfaatlerinin temsil edilmesi açısından, yerel yönetim birliğinin temel görevi veya ana işlevidir: –Mevzuatı ve mevzuatın uygulanmasını denetlemek –Birlik üyelerinin menfaatlerini korumak ve üyelerin haklarını müdafaa etmek –Üye belediyelere etkisi açısından mevzuatı analiz etmek –Yerel yönetimlerin kendi problemlerini çözme, kaynaklarını artırma veya görevlerini yerine getirme becerilerini kısıtlayan kararları incelemek, tespit etmek ve bunlara ilişkin önlem almak

Support to Local Administration Reform 4 Temsil araçları Birliklerin temsil görevlerini yerine getirirken kullandıkları araçlar esas itibariyle şu şekildedir: –Politika oluşturma –Lobicilik stratejileri –Ulusal temsilcilik ve iletişim ağı oluşturma –Uluslararası Temsilcilik

Support to Local Administration Reform 5 Üyelere Hizmetler Genel olarak, üye belediyelere sağlanabilecek hizmetler:  Bilgi hizmetleri  Danışmanlık ve teknik hizmetler  Eğitim  Merkezi satın alma ve tedarik  Projeler ve programlar  Diğer hizmetler

Support to Local Administration Reform 6 Bilgi hizmetleri Yerel yönetim birlikleri üyelerle ilgili bilgi toplar. Birlikler bu bilgiyi ilgili taraflara (merkezi idare, uluslararası kuruluşlar ve donörler vs.) sağlar. Birliğin bilgiyi toplama, işletme ve sunma becerisinin, politika üretme, lobicilik, araştırma ve eğitim gibi diğer bütün faaliyetler üzerinde büyük bir etkisi vardır. Bu hizmet genellikle ücretsizdir.

Support to Local Administration Reform 7 Danışmanlık ve teknik hizmetler Danışmanlık ve teknik hizmetler, üyeler tarafından talep edilen (yerel yönetimler) uzmanlığı ve bilgiyi vermeyi hedefler. Danışmanlık ve teknik hizmetler, eğitim ve diğer kapasite geliştirme girişimleriyle bütünleştirilmelidir. Danışmanlık desteği vermeden önce kapsamlı ihtiyaç değerlendirmesi (talep/ pazara göre planlama) Genellikle ücretli hizmetler

Support to Local Administration Reform 8 Merkezi satın alma ve tedarik Yerel Yönetim Birliğinin merkezi satın alma faaliyetleri altındaki temel amaç; üyeler için ekonomik anlamda cazip fiyatları ve koşulları güvence altında almak, ve aynı zamanda, Birliğin gelişmesine yatırım yapmak için ufak miktarda kar yapmak Bu hizmet, kamu alımları için oluşturulan yasal çerçeve (Kamu İhale Yasası) ile düzenlenir ve yasal imkan varsa geliştirilmelidir. Genellikle üyeler Birliklere komisyon öder.

Support to Local Administration Reform 9 Projeler ve programlar Dış fonların alınması (genellikle donör) ve stratejik ortaklıkların kurulması ile proje ve programlar, Birliğin yeni hizmetler geliştirmesine ve belirli alanlarda üyelerine destek vermesine imkan sağlamaktadır. Bunlar aynı zamanda birtakım konuların gündeme getirilmesi veya desteklenmesi için kullanılabilir ve böylelikle, Birliğin temsil görevini destekler. Projeler/programlar Birliğin uyguladığı diğer tüm görevleri besleyen ana faaliyetlerden bir tanesidir. Bu hizmetten gelen gelir, proje sözleşmesine bağlıdır.

Support to Local Administration Reform 10 Üyelere verilen diğer hizmetler Üye belediyeler için proje ve program geliştirme Proje ve program uygulamasına destek (raporlama, denetleme ve değerlendirme dahil) Yerel ve merkezi yönetimle donör kuruluşlar için araştırma Üye belediyeler için istihdam hizmetleri (belediye personelini mülakata alma, seçme ve değerlendirme)