Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri."— Sunum transkripti:

1 KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri

2 ► 14.2.1. Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteği Bu destek, TEKMER ve DTİ İşbirliği Protokolleri kapsamında ve Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Programına katılan Yararlanıcılara sağlanır. ► 14.2.1.1. Destek Başvuruları ve Değerlendirme Yararlanıcılar tarafından hazırlanan Başvuru Formları ve ekleri, TEKMER ve DTİ İşbirliği Protokolleri ile oluşturulan Kurullarda değerlendirilerek karar alınır.Uygulama Birimi, Kurul Gündemini oluşturarak toplantı tarihinden en geç 5 gün önce kurul üyelerine ulaşacak şekilde Gündemi ve Dosyaları eksiksiz olarak gönderir.

3 Kurullar; Kurullar; Bilimsel ve teknolojik yaklaşım ve yenilik, Bilimsel ve teknolojik yaklaşım ve yenilik, Yaratacağı katma değer, Yaratacağı katma değer, Girişimcilik/İşletme becerisi, açısından proje başvurularını değerlendirir.Başvuru Formu Uygulama Birimi Uzman/Uzman Yardımcısı tarafından mevzuata uygunluk ve istenen bilgiler / belgeler yönünden incelenir.Ön incelemesi tamamlanan projeler, teknik ve teknolojik değerlendirmenin yapılacağı Kurula sunulur.Uygulama Birimlerinde İnceleme ve Seçme Kurulu, başvuru sahibi Yararlanıcının da hazır bulunduğu toplantıda başvuruyu değerlendirir. İnceleme ve Seçme Kurulunca desteklenmesi uygun bulunan Başvuru Formu ve ekleri İnceleme ve Seçme Kurulu Kararı ekinde İcra Kuruluna sunulur.İcra Kurulunda yapılan değerlendirme sonucunda karar verilir. Girişimcilik/İşletme becerisi, açısından proje başvurularını değerlendirir.Başvuru Formu Uygulama Birimi Uzman/Uzman Yardımcısı tarafından mevzuata uygunluk ve istenen bilgiler / belgeler yönünden incelenir.Ön incelemesi tamamlanan projeler, teknik ve teknolojik değerlendirmenin yapılacağı Kurula sunulur.Uygulama Birimlerinde İnceleme ve Seçme Kurulu, başvuru sahibi Yararlanıcının da hazır bulunduğu toplantıda başvuruyu değerlendirir. İnceleme ve Seçme Kurulunca desteklenmesi uygun bulunan Başvuru Formu ve ekleri İnceleme ve Seçme Kurulu Kararı ekinde İcra Kuruluna sunulur.İcra Kurulunda yapılan değerlendirme sonucunda karar verilir.

4 Sadece İnceleme ve Karar Kurulu bulunan Uygulama Birimlerinde ise başvuru, Yararlanıcının da hazır bulunduğu toplantıda değerlendirilerek karar verilir.Karar, Yararlanıcıya 15 gün içerisinde yazılı olarak bildirilir.Kurullarda başvurunun değerlendirilmesi sürecinde konu uzmanının görüşüne ihtiyaç duyulması halinde, Kurul Kararı ile Üniversiteden resmi yazışma ile danışmanlık hizmeti alınır.Desteklenmesine karar verilen Yararlanıcıların işletmeleri bulunmuyorsa; sonucun kendilerine bildirildiği yazının evrak çıkış tarihinden itibaren en fazla üç ay içinde işletmelerini kurmaları ve bu süre içinde Yararlanıcı Durum Tespit Formu düzenlenerek, SYH Planı hazırlamalarını müteakip yapılacak değerlendirme sonucuna göre Uygulama Birimi ile Genel Sözleşme yapmaları gerekir. Sadece İnceleme ve Karar Kurulu bulunan Uygulama Birimlerinde ise başvuru, Yararlanıcının da hazır bulunduğu toplantıda değerlendirilerek karar verilir.Karar, Yararlanıcıya 15 gün içerisinde yazılı olarak bildirilir.Kurullarda başvurunun değerlendirilmesi sürecinde konu uzmanının görüşüne ihtiyaç duyulması halinde, Kurul Kararı ile Üniversiteden resmi yazışma ile danışmanlık hizmeti alınır.Desteklenmesine karar verilen Yararlanıcıların işletmeleri bulunmuyorsa; sonucun kendilerine bildirildiği yazının evrak çıkış tarihinden itibaren en fazla üç ay içinde işletmelerini kurmaları ve bu süre içinde Yararlanıcı Durum Tespit Formu düzenlenerek, SYH Planı hazırlamalarını müteakip yapılacak değerlendirme sonucuna göre Uygulama Birimi ile Genel Sözleşme yapmaları gerekir.

5 Aksi halde destek kararı iptal edilir ve bu durum Yararlanıcıya bildirilir. Proje süresi, Sözleşmenin imzalandığı tarih itibariyle başlar.İşletmeleri mevcut olan Yararlanıcılar, öncelikle YDTF hazırlar.YDTF’nin değerlendirilmesini müteakiben Yararlanıcının Teknoloji Ar-Ge Proje Başvurusu değerlendirilmek üzere Uygulama Birimi tarafından alınır. Kurullarda yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilen Yararlanıcının, kendisine sonucun bildirildiği yazının evrak çıkış tarihinden itibaren, en fazla bir ay içinde, daha önce yapılmamış ise; SYH Planı hazırlamalarını müteakip, yapılacak değerlendirme sonucuna göre İlgili Uygulama Birimi ile destekten yararlanmak üzere Genel Sözleşme yapılır.Yararlanıcının bu süre içerisinde Sözleşmeyi imzalamaması halinde destek kararı iptal edilir ve bu durum Yararlanıcıya bildirilir. Aksi halde destek kararı iptal edilir ve bu durum Yararlanıcıya bildirilir. Proje süresi, Sözleşmenin imzalandığı tarih itibariyle başlar.İşletmeleri mevcut olan Yararlanıcılar, öncelikle YDTF hazırlar.YDTF’nin değerlendirilmesini müteakiben Yararlanıcının Teknoloji Ar-Ge Proje Başvurusu değerlendirilmek üzere Uygulama Birimi tarafından alınır. Kurullarda yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilen Yararlanıcının, kendisine sonucun bildirildiği yazının evrak çıkış tarihinden itibaren, en fazla bir ay içinde, daha önce yapılmamış ise; SYH Planı hazırlamalarını müteakip, yapılacak değerlendirme sonucuna göre İlgili Uygulama Birimi ile destekten yararlanmak üzere Genel Sözleşme yapılır.Yararlanıcının bu süre içerisinde Sözleşmeyi imzalamaması halinde destek kararı iptal edilir ve bu durum Yararlanıcıya bildirilir.


"KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları