SANAT VE TARİH MÜZESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarih Bilimleri.
Advertisements

MÜZELER HAFTASI (18-24 MAYIS).
Hazırlayan:Zeynep Nur Kurtpınar
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
NEŞET GÜNAL.
HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
WEB 2.0 Hazırlayan: Merve Altıparmakoğlu Numara:
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
ULAN BATOR.
ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZELERİ
Serkancatarih Tarihi Onunla yeniden yaşayın.
DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.
Müze ve müze çeşitleri.
Hazırlayan: Ömürcan Aydın
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
Müze Nedir?.
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2.SINIF
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
ÖZGE BEŞİKÇİ - ZEYNEP YAŞA
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Etkinlikleri   Darendeliler.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Hacettepe Üniversitesi Hacettepe Sanat Müzesi
KENTLER VE SİMGELERİ HAZIRLAYAN Zeynep Sarah ALAM
ŞEREF AKDİK.
Hazırlayan: Yasin Tunç
OSMAN HAMDİ BEY ŞİLEN GÖK.
OSMAN HAMDİ BEY ŞEKER AHMET PAŞA
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
BEDRİYE TOMAR ŞEVKET POZCU ANAOKULU MERSİN-2014
Ankara Havacılık Müzesi
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Bu Müze Çanakkale-İzmir yolu üzerinde Ayvacık İlçesi Küçükkkuyu Beldesinde bulunmaktadır. Zeytinin anavatanı olan ve altı bin yıldır zeytinyağı üretilen.
Muhammed kahraman İçt-3
GÖKTÜRK YAZITLARI *BENGÜ TAŞLAR
6 MART ATATÜRK ‘ÜN ANTALYA GELİŞİ
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
Bolu Müzesi. Bolu Müzesi; Bolu'da kurulu, [1] eser sergilenen bir müzedir. Şehir merkezinde, Stadyum Caddesi üzerinde bulunur.Bolu [1] Bolu Müzesi;
OSMAN HAMDİ BEY ÜLKEMİZE MÜZECİLİK.
ZAMANDA YOLCULUK YAPMAK İSTER MİSİNİZ?
MÜZE BİLİNCİ VE MÜZELERLE EĞİTİM
OSMAN HAMDİ BEY’İN HAYATI VE ESERLERİ
$1,000,000 $500,000 $100,000 $50,000 $10,000 $5000 $1000 $500 $200 $100 Ülkemize Müzeciliği gerçek anlamda getiren kişi kimdir? SORU 1? Osman Hamdi Hoca.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
Etnoğrafya Müzesini Geziyoruz
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sanat, Spor ve Atatürk
HAZIRLAYANLAR SULTAN BİLİR NURSEL ÇINAR ESRA YAĞAN M. CAN KAZAN
TARİHİ ÇEVRE VE MÜZE BİLİNCİ
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
AKDENİZ TURU.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI 6.SINIFLAR İÇİN KOLAJ TEKNİĞİ.
AFİŞ.
Resimle İlgili Meslekler
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
MÜZELER GEÇMİŞİ GELECEĞE BAĞLAYAN KÖPRÜLERDİR. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
TÜRKLERDE SANAT.
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
MÜZE EĞİTİMİ VE DÜNYADA MÜZE EĞİTİMİ UYGULAMALARI
Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halkagösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir.Müzeler,
Sunum transkripti:

SANAT VE TARİH MÜZESİ

GÜZEL SANATLAR EĞİTİM BÖLÜMÜ T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİM BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi Hazırlayan Mustafa TUNÇ 515712015 Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümran BULUT

İÇİNDEKİLER Müzenin Tanımı Müzelerin Amacı Türkiye’de Müzecilik Müze Türleri Sanat Müzesi Tarih Müzesi Test Sözlük Kaynakça

MÜZE NEDİR? MÜZE NEDİR? MÜZE NEDİR? MÜZE NEDİR? MÜZE NEDİR?

Müze, sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır.

Müzeler, toplumların bilim ve sanat ürünleri ile yer altı ve yer üstü zenginliklerini sergileyen, Tarihin eski dönemlerinde yaşamış toplumları bilim ve sanat açısından inceleyerek, hem günümüzü hem de geleceği aydınlatan, Bireylerin geçmişi daha iyi tanımalarına olanak sağlamak amacıyla oluşturulmuş kurumlardır.

Türkiye’de Müzecilik Modern anlamda ilk Türk müzesi arkeoloji müzesi olarak kabul edilen, İstanbul’un fethinden sonra kazanılan savaşlardan elde edilen ganimetlerin korunduğu bir depo olan şu anki adı Aya İrin Müzesi 19.yy ortalarından bu yana müze görevi görmektedir. Osman Hamdi Bey Türkiye’de ilk müzeciliği oluşturan kişidir. Sanayi Nefise Mektebi öğrencilerinin eserlerini mektebin büyük salonunda toplayarak Güzel Sanatlar Müzesi’nin çekirdeğini oluşturmaya başladı. Tüm bu çabaları, onu çağdaş Türk müzeciliğinin kurucusu yapmıştır.

Osman Hamdi Bey, “Kablumbağa Terbiyecisi” t. ü. y. b, 1906, Pera Müzesi, İstanbul

MÜZE TÜRLERİ 1-Tarih Müzeleri 2- Sanat Müzeleri 3- Arkeoloji Müzeleri 4- Etnografya Müzeleri 5- Askerî Müzeler 6- Özel Müzeler 7- Açık Hava Müzeleri 8-Bilim Müzeleri

SANAT MÜZESİ Sanat müzesi başta görsel sanatlar olmak üzere, her türlü sanat sergisinin gerçekleştirildiği binaya veya mekana verilen isimdir. Bu mekanlarda en çok sergilenen sanat eserlerinin başında resim gelmektedir. Ayrıca heykel, süsleme sanatı, fotoğraf, yerleştirme sanatı,  bazen de performans sanatı ve konser gibi etkinlikler de sanat müzelerinde ve sanat galerinde sıklıkla sergilenirler.

Sanat Müzelerinde Neler Sergilenmektedir ? Resim Heykel Yerleştire (Enstalasyon) Vs,

SANAT MÜZELERİNE ÖRNEKLER SANAT MÜZESİ SANAT MÜZELERİNE ÖRNEKLER Sanat müzesi başta görsel sanatlar olmak üzere, her türlü sanat sergisinin gerçekleştirildiği binaya veya mekana verilen isimdir. Bu mekanlarda en çok sergilenen sanat eserlerinin başında resim gelmektedir. Ayrıca heykel, fotoğraf, yerleştirme sanatı gibi sanat dallarında da eserler sanat müzelerinde ve sanat galerinde sıklıkla sergilenirler. Bu mekanlar bazen performans sanatı, konser gibi etkinlikler için de kullanılırlar

Performans Sergisi

İstanbul Modern

İstanbul Modern

TARİH MÜZESİ Tarih müzesi, bir ülkenin, bir toplumun ya da bir kişinin tarihsel gelişimini, sistemli bir biçimde inceleyen ve açıklayan müzelerdir. Tarih müzeleri, yazılı ve görsel belgeleri bir araya getirerek hem ziyaretçilerin hem de araştırmacıların hizmetine sunmaktadır. Hititli rahipler tarafından dinî törenlerde kullanılan ve evreni simgeleyen dinî standart.

Güzel Venüs adlı Ana Tanrıça Kibele heykeli, Çatalhöyük, ön cepheden görünümü.

TARİH MÜZELERİNE ÖRNEKLER

Kent Tarihi Müzesi Panaroma 1453 Tarih Müzesi

Panaroma 1453 Tarih Müzesindan bir kesit

Müze Türlerini bir hatırlayalım

MÜZE TÜRLERİ 1-Tarih Müzeleri 2- Sanat Müzeleri 3- Arkeoloji Müzeleri 4- Etnografya Müzeleri 5- Anıt Müzeler 6- Müze Evler 7- Devrim Müzeleri 8- Askerî Müzeler 9- Özel Müzeler

Sözlük Enstalasyon: Her hangi bir mekan içersinde sanatsal anlamda Yerleştirme, kurgulama çalışmasıdır.

Kaynakça Görsel Sanatlar Dersi Öğretmen Kılavuz Kitabı http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCze http://tr.wikipedia.org/wiki/Sanat_m%C3%BCzesi http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/t%C3%BCrkiye'de_m%C3%BCzecilik