Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken."— Sunum transkripti:

1 ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken

2 Anıtkabir, başkentimizin en önemli yapısıdır
Anıtkabir, başkentimizin en önemli yapısıdır. Ata’mızın mezarı burada bulunur.1944 yılında yapımına başlanmış ve 1953 yılında tamamlanmıştır.

3 SAFRANBOLU

4 SAFRANBOLU 300 Yıl öncesinden kalma birbirinden güzel evleri ile ülkemizin kültür mirasları arasında yer alır. 2000 geleneksel Türk evi bulunmaktadır ve bu evlerin 800 kadarı koruma altına alınmıştır.

5 Trabzon ili içerisinde yer alan Sümela Manastırı bundan tam 16 yüzyıl önce yapılmıştır.

6 İshak Paşa Sarayı

7 İshak Paşa Sarayı (Ağrı)
Ülkemizin en büyük saraylarından biri olan İshak Paşa Sarayı Ağrı ilimizin Doğubayazıt ilçesi yakınlarındadır. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden yararlanılarak yapılan bu sarayın 366 odası vardır ve kültürümüzü yansıtan önemli tarihi mekanlarımızdan biridir.

8 Nemrut Dağı

9 Nemrut Dağı (Adıyaman)
Buradaki heykeller Kommagene Krallığı’ndan kalmıştır.Heykeller boyu 10 metre kadardır. Ayrıca dünyanın en güzel gün doğumu ve gün batımının buradan izlenildiği söylenir.Bu yönüyle çok turist çekmektedir. UNESCO tarafından dünya kültür mirası olarak kabul edilip koruma altına alınmıştır.

10 MARDİN

11 MARDİN Mardin tarihi İpek Yolu üzerine kurulmuş efsanevi bir kenttir.
Açık hava müzesi görünümünde olduğu için UNESCO tarafından koruma altına alınması planlanıyordur. Tıpkı kaleye benzer surlar tarafından çevrelenmiş bir şehirdir.

12 KAPADOKYA

13 KAPADOKYA (NEVŞEHİR) Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir yapıya rastlamak mümkün değildir. Ürgüp, Göreme ve Avanos adıyla üç farklı bölgeden oluşur. İnsanlar kayaları oyup içlerine evler yaparak buralarda yaşamışlardır. Ülkemiz için önemli bir turizm merkezidir.

14 MEVLANA

15 MEVLANA TÜRBESİ (KONYA)
1230 yılında Mevlana’nın babası için yapılmıştır. Cumhuriyetten sonra burası müze olmuş ve her yıl aralık ayında burada bir hafta süre ile Mevlana’yı anma törenleri düzenlenmektedir.

16 ASPENDOS

17 ASPENDOS (ANTALYA) Burası 2200 yıl önceden kalma bir açık hava tiyatrosudur. Bu tiyatroda tam 17 bin kişi oyunları izleyebiliyormuş. Günümüzde ise ülke turizmine hizmet etmesinin yanında konser ve festival alanı olarakta kullanılmaktadır.

18 PAMUKKALE

19 PAMUKKALE (DENİZLİ) Eski dönemlerde burası Hierapolis olarakta adlandırılmış.Anlamı ‘Kutsal Kent’ olan Hierapolis’te çok sayıda tapınak ve dini yapı bulunmaktaymış. Burası travertenleri, kaplıcaları ve antik kenti ile yurdumuzun en önemli turizm merkezlerinden biridir.

20 EFES

21 EFES (İZMİR) Bu antik kentin en büyük özelliği her yerinin mermerden yapılmış olmasıdır. Resimde gördüğünüz yer ise Efes antik kentinde bulunan ünlü Celcius(Selsiyus) kütüphanesidir.

22 ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI

23 ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI (ÇANAKKALE)
I. Dünya Savaşı sırasında 1915 yılında Çanakkale’de ölen şehitlerimizin her zaman hatırlanması için yapılmıştır. Anıtın boyu 41 metre 70 santimetredir.

24 AYASOFYA

25 AYASOFYA MÜZESİ (İSTANBUL)
537 yılında yapılan yapıt yaklaşık 1500 yaşındadır. Bizans imparatoru kilise olarak yaptırtmış. Ancak Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u feth ettikten sonra burayı camiye çevirmiş. 1935 yılında ise müze haline dönüştürülerek günümüze kadar gelmiş.

26 Ülkemizde gezilip görülebilecek daha çok yer var
Ülkemizde gezilip görülebilecek daha çok yer var. Önemli olan bu yerlerin kıymetini bilip onlara gereken önemi göstermek ve korumak. Hepimiz kültürel ve doğal mekanlarımızın kıytmetini bilip onları koruyalım.


"ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları