Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller."— Sunum transkripti:

1 ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK HALK BİLİMİ BÖLÜMÜ’NE HOŞ GELDİNİZ…

2 BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller ve ritüeller, doğa ve evrenle ilgili uygulamalar ile el sanatları geleneğinin araştırılması konularında çalışmalar yapılmaktadır. Uluslararası alanda Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)’nün sözleşmeleriyle desteklenen bu alanlar, bölümümüzün lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında da önemli bir ağırlığa sahiptir.

3 Halk biliminin uygulamalı yönüne yoğunlaşan bölümümüzde, öğrencilerin, öğretim elemanlarıyla ortak planlayıp aktif şekilde görev aldıkları aktiviteler önemli yer tutmaktadır. Sürekli bir dönüşüm içinde bulunan geleneğin modern hayat içerisindeki yansıma ve uygulamalarının gösterildiği sınıf dışı faaliyetlerimiz genellikle, Üniversitemizin Rektörlük binasının altında bulunan Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ile Hamamönü semtindeki Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi çatısı altında gerçekleştirilmektedir.

4 AKADEMİK KADRO Prof. Dr. M. Öcal OĞUZ (Bölüm Başkanı)
Doç. Dr. Pervin ERGUN Doç. Dr. Evrim ÖLÇER ÖZÜNEL (Bölüm Başkan Yardımcısı) Dr. Öğr. Üyesi Dilek TÜRKYILMAZ (Bölüm Başkan Yardımcısı) Doç. Dr. Selcan GÜRÇAYIR TEKE Öğr. Gör. Dr. Tuba SALTIK ÖZKAN Arş. Gör. Dr. Yeliz ÖZAY Arş. Gör. Petek ERSOY İNCİ Arş. Gör. Zeynep Safiye BAKİ NALCIOĞLU Arş. Gör. Gözde TEKİN Arş. Gör. Ahmet Erman ARAL Arş. Gör. Tuna YILDIZ

5 MEZUNİYET SONRASI Türk Halk Bilimi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler; kent müzeleri ve somut olmayan kültürel miras müzelerinde müze araştırmacısı olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığında folklor araştırmacısı olarak, basın yayın kuruluşları ile kültürel araştırmalar yapan ve projeler üreten çeşitli uluslararası kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler. Ayrıca 2014 yılında Millî Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda Türk Halk Bilimi mezunlarının Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak istihdam edilmelerinin önü açılmıştır.

6 MİLLÎ FOLKLOR DERGİSİ Yayın yönetmenliğini bölüm başkanımız Prof. Dr. M. Öcal Oğuz’un yaptığı Millî Folklor Dergisi, 1989 yılından beri her yıl dört sayı olarak çıkmaya devam etmektedir. Bu yıl 118. sayısı çıkan ve akademik danışmanlığını bölümümüz öğretim üyelerinin yaptığı dergi, uluslar arası indeksler tarafından taranan bir dergi olup Türkiye’deki A sınıfı dergilerden biridir.

7 ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ
Kuruluş çalışmalarına 2002’de başlanan Müzemiz 23 Eylül 2005 tarihinde ziyarete açılmıştır. Müze, rektörlükteki salonunda sergilenen 1500’ü aşkın objenin yanı sıra, arşiv odasındaki 2000’i aşkın belge ile somut olmayan kültürel miras çalışmalarına katkı sağlamaktadır.

8

9

10 Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi 25 Mayıs 2013’te açılmıştır.

11

12

13

14 Her yıl Altındağ Belediyesi ve Türk Halk Bilimi Bölümü öğrencilerinin katkılarıyla Hamamönü Hıdırellez Şenliği düzenlenmektedir.

15

16 MASAL EĞİTİMİ


"BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları