Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi."— Sunum transkripti:

1 DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi

2 İÇERİK T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, BKG (Bilkent Kültür Girişimi) ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB MÜZE Girişimleri ile birlikte kültürel yaşamımıza büyük bir değer katacak sergi ve kitap projesi olan “Dünyanın En Büyük Müzesi Türkiye” yapılmaktadır. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza bağlı Türkiye’nin dört bir yanında yer alan 185 müzemiz, Paleolitik çağdan Osmanlı Dönemi’ne kadar olan bu süreçte nesilden nesile aktarılan eserlere yani ortak belleğimize ev sahipliği yapmaktadır. Medeniyetlerin tartışmasız beşiği olan Anadolu toprakları; doğudan batıya, kuzeyden güneye sayısız tarihi eser barındırmaktadır. İlgili kitap ve sergi aracılığıyla Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerinde sergilenen eserlerin üzerinden Türkiye’nin tarihi zenginliğinin aktarılması hedeflenmektedir. Kitabın sergisi bir yıl boyunca yurt içinde ve yurt dışında çeşitli müze, tanıtım ofisleri ve fuarlarda düzenlenecektir.

3 SERGİ PLANI Ülke/şehirEtkinlik Alanı İstanbul İstanbul Arkeoloji Müzeleri – Darphane-i Amire Binası veya Aya İrini Anıtı Muğla/ Bodrum Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzeleri veya Bodrum Marina AntalyaAntalya Havaalanı Almanya /FrankfurtFrankfur Kitap Fuarı ve Tanıtma Ofisi İngiltere /LondraTravel Market Fuarı– Türkiye Standı Fransa / ParisParis Tanıtma Ofisi İzmirTravel Turkey Fuar Alanı AnkaraCerModern Rusya / MoskovaMITT Fuarı – Türkiye Standı AdanaAdana Arkeoloji Müzesi İstanbulAtatürk Havaalanı


"DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜZESİ :TÜRKİYE PROJESİ Bakanlığımız- BKG-TURSAB işbirliği Kitap projesi Sergi projesi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları