T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ İMHA İŞLEMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

DENETÇİ BELGESİ VİZE İŞLEMİ
KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı Şube Müdürlüğü
ATIK İLAÇLARIN İMHASI Uzm. Dr. Cenk COŞKUN
HAFRİYAT TOPRAĞI, İNŞAAT VE YIKINTI ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu
MEVZUAT Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Ambalaj Atıklarının.
Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Giresun Tarım İl Müdürlüğü
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
HASTA ÇIKIŞ İŞLEMLERİ.
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TIBBİ ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI
Geçici Faaliyet Belgesi elektronik başvuru dosyasında
KAYIT ORGANİZASYONU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
NİHAL GÖZDE ERAKALIN SİNEM VASFİYE ÜNAL
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ.
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
Ömer PAHILOĞULLARINDAN Taşınır Mal Süreç Sorumlusu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Taşınır Mal Süreç Yöneticiliği.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
(Yasal mevzuat incelenerek hazırlanmıştır.)
HURDAYA AYIRMA.
TAŞINIR GİRİŞ VE ÇIKIŞ İŞLEMLERİNİN
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
TAŞINIRLARIN GİRİŞ İŞLEMLERİ Akış Şeması
T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
ÇEVRE SAĞLIĞI DAİRE BAŞKANLIĞI Uzm. Bio. Şenol YILMAZ
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
DOĞRUDAN TEMİN 22 (d).
DOĞRUDAN TEMİN 22 (abc).
AÇIK İHALE USULÜ İŞ AKIŞ SÜRECİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN
GAZİANTEP ECZACI ODASI
TURNUVALARA KATILIM İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.  Kurum/Kuruluşlar tarafından ilan edilen sportif faaliyetler değerlendirilir.
İSTANBULDAKİ Çöp depolama alanlarININ DÖNÜŞTÜRÜLMESİ
NÜFUS MEVZUATI Aile kütüklerinin yenilenmesi
ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YURDU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
ÜNİVERSİTE İÇİ SPOR ŞENLİKLERİ İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
1 A R Ş İ V D A İ R E B A Ş K A N L I Ğ I
ÖDEME EMRİ BELGESİNİN EKLERİ VE TANIMLARI
VERİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
2547 SK. GÖRE 38. MADDE GÖREVLENDİRİLME İŞ AKIŞ SÜRECİ
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ. 2 ÜLKEMİZDE HER YIL YAKLAŞIK 1,5 MİLYON TON SIVI YAĞ TÜKETİLMEKTEDİR. BU YAĞIN HEM ÜRETİMİ HEM DE TÜKETİMİ.
Sunum Planı 1.1. Sayım Tutanağı Oluştur, 1.2. Sayım Tutanağı Listesi,
Sunum Planı 1.2. Çıkış İşlemleri : Devretme
ENTEGRE KATI ATIK T.C. OSMANİYE KATI ATIK BERTARAF VE ALTYAPI
Paydaş Memnuniyeti ve Bildirim Yönetimi Ölçme Analiz ve İyileştirme
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ATIKLAR VE ATIK ÇEŞİTLERİ
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Arşiv Yönetmeliği Dr. SEVİL PAMUK.
Taşınır Yıl Sonu İşlemleri ve Gerekli Belgeler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ MÜDÜRLÜĞÜ İMHA İŞLEMLERİ

İMHA İstanbul il sınırları dahilinde kurum, kuruluş, gerçek ve tüzel kişiler tarafından imhası istenen malzemelerin yazılı olarak Müdürlüğümüze iletilmesi ile imha neticesinde tespit ve imha tutanağı düzenlenerek, imhalık malzemelerin imha işlemlerinin yürütülmesi sağlanır.

İMHA PROSEDÜRÜ ÖZEL FİRMALAR İlgili firma, imha işlemlerinin yürütülmesi için yazılı bir dilekçe ile Müdürlüğümüze imha talebinde bulunur. Malzemelerini imha ettirmek isteyen firma, kuruluş veya şahısların; elinde bozulmuş, miadı geçmiş veya değişik sebeplerle imha edilecek malzemenin hangi sebeple imhasının istendiğine dair bir yazı, tutanak, rapor veya yok etme formunu müracaat yazı ekinde bulundurması kaydıyla, Müdürlüğümüze yapılan yazılı müracaat ile imha işlemlerine başlanır. Özel firmalardan malzemenin türüne göre konu ile ilgili Devlet Üniversitesinden rapor istenir. Malzemenin niteliğine göre yönetmelikler ve üniversite raporu doğrultusunda imhası yapılacaksa olumlu, yapılmayacaksa olumsuz olarak cevap yazısı yazılır. Söz konusu imhası istenen malzemenin bulunduğu depoda kontrol ve tespiti yapılır.

İMHA PROSEDÜRÜ ÖZEL FİRMALAR Malzemenin tesislerimizde imhası uygun ise imhanın gerçekleştirileceği gün, ürünlerin bulunduğu depo mahallinde Noter nezaretinde ilgili firma yetkilileri ile birlikte tespit ve imha tutanağı hazırlanır. Malzemenin deposunda gerekli tespit ve kontrolü yapıldıktan sonra, kapalı kasa araca yüklenir. Araçlarla Kemerburgaz veya Şile Evsel Nitelikli Düzenli Depolama Sahasına nakledilen malzemeler, gömülerek imha edilecek ise “Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” doğrultusunda ambalajlarıyla ezilip kullanılmaz hale getirilerek imhası gerçekleştirilir. Yakılarak imhası gerçekleşecek malzemeler ise Odayeri Tıbbi Atık Yakma Tesisine kapalı kasa araçlar ile götürülerek ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” doğrultusunda tıbbi atık poşetlerinde ağızları iyice bağlandıktan sonra yakma tesisinde yakılarak imha edilir.

İMHA PROSEDÜRÜ GÜMRÜKLER Gümrüklerde de imha prosedürü aynı olmak ile birlikte, imha işlemi noter yerine Gümrük tarafından oluşturulan komisyon ve imhayı talep eden firma yetkilileri ile birlikte gerçekleştirilir.

İMHA İŞLEMLERİ İmha edilecek malzemenin bulunduğu depo mahallinde özel firmaların imhasında noter nezaretinde, gümrüklerde ise gümrük tarafından oluşturulan komisyon ile birlikte kontrol ve tespiti yapılır. Malzemelerin, Müdürlüğümüzce hazırlanmış olan tespit ve imha tutanağına uygunluğu kontrol edilir. Malzemenin deposunda gerekli tespit ve kontrolü yapıldıktan sonra bizim gözetimimizde kapalı kasa ve damperli araca imha malzemelerinin yüklenmesi sağlanır.

İMHA İŞLEMLERİ Araçlarla Kemerburgaz veya Şile Evsel Nitelikli Düzenli Depolama Sahasına nakledilen malzemeler, gömülerek imha edilecek ise “Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” doğrultusunda imha edilir. Depolama sahasına getirilen malzemeler, sahaya girmeden kantarda tartılarak kayıt altına alınır. İmha malzemelerini taşıyan aracın, “Evsel Nitelikli Düzenli Depolama Alanında” imha için en uygun yer tespit edilerek (diğer araçları engellemeyecek şekilde) sahaya döküm yapması sağlanır.

İMHA İŞLEMLERİ Döküm yapılan imha malzemeleri, dozerle ezilip kullanılmaz hale getirilerek doğal ortama zarar vermeyecek ve kirlilik yaratmayacak koşullar sağlanarak usulüne uygun şekilde “Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliğine” göre gömülerek depolanmaları suretiyle bertaraf edilir.

İMHA İŞLEMLERİ Yakılarak imhası gerçekleşecek malzemeler ise Odayeri Tıbbi Atık Yakma Tesisine kapalı kasa araçlar ile götürülerek ‘Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” doğrultusunda tıbbi atık poşetlerinde ağızları iyice bağlandıktan sonra yakma tesisinde yakılarak imha edilir. “Evsel Nitelikli Düzenli Depolama Sahasında” veya “Tıbbi Atık Yakma Tesisinde” imhası tamamlanan malzemeleri taşıyan araçların, sahadan çıkarken kantarda tartılarak kayıt altına alınması sağlanır. Kantar fişinde okunan tonaj doğrultusunda imha yaptıran firmaların, gömülerek yapılan imhalar için 170,00 YTL/TON, yakılarak yapılan imhalar için ise 850,00 YTL/TON İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gelirler hesabına imha ücreti yatırmaları sağlanır.