Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER"— Sunum transkripti:

1 OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

2 Yönetim Kurulu Kararı alınacak.
1. ve 2. (çoğunluk sağlanamadığı takdirde) genel kurul tarihi, yeri, saati yazılacak

3 Genel kurul tarihi belirlendiği için, Yerel bir gazetede en az 15 gün önce (günlük veya haftalık yayın yapan) ilan verilecek.

4 Olağan genel kurul için Seçim ücreti yatırılır.
Esbis sistemi üzerinde Olağan Genel Kurul oluşturulur.

5 Bir üst kuruluşa yazılı olarak en az 15 gün önce resmi olarak müracaat edilir.
Olağan genel kurul için üst kuruluştan temsilci talebi dilekçe ile yapılır.

6 Mülki İdare Amirliğine veya hükümet temsilcisine en az 15 gün önce gazete ilanı ve Yönetim Kurulu kararı ile birlikte yazılı olarak görevlendirme yazısı için başvuru yapılır.

7 3 adet mühürlenmiş Hazirun listesi çıkartılır.
İlçe seçim kuruluna en az 20 gün önce 3 adet Hazirun listesi ve Gazete ilanı ile birlikte müracaat edilir.

8 İlçe Seçim kurulundan onaylanan listelerden
birisi İlçe seçim kurulunda, birisi Odanız Başkanlığında, diğeri de seçim yapılacak yerde 7 gün süreyle askıya çıkartılarak ilan edilir. Not: hazirun listesinde çıkmayan üyeler için Hakim’e askı sürecinde (7 günlük) müracaat edilir. Hakim 2 gün içerisinde olumlu veya olumsuz cevap verir. Hakimin cevabına istinaden, üye Sicil Müdürlüğü tarafından hazirun listesine ilave edilir.

9 Hazirun listesinin 7 gün boyunca ilan edildiğine dair “Askıya Çıkarılmasına ve İndirilmesine İlişkin Tutanak” düzenlenir. Tutulan tutanak ve hazirun listesi, ilçe seçim kuruluna gönderilir. Kesinleşmiş olan hazirun listesi ilçe seçim kurulundan Odaya teslim edilir.

10 Olağan Genel kurul toplantısı için gerekli emniyet tedbirlerinin alınması için mülki amirliğe dilekçe ile müracaat edilir.

11 Olağan Genel Kurul toplantısı günü yapılacaklar;
Genel kurula katılan üyeler, listedeki yerlerini kimlik göstermek şartı ile imza attırılır. Genel kurulda delegeler ile dıştan katılan misafirler ayrı yerlerde otururlar. (Not: Güvenlik uygun görürse, genel kurula misafir kabul etmez) Genel kurulda üyelerin bizzat katılması gerekmekte olup, vekalet kabul edilmez. Genel kurul toplantısının geçerli olabilmesi için, Bakanlık Temsilcisi veya hükümet Komiserinin toplantı süresince toplantıya nezaret etmesi gerekmektedir. Olası bir katılım olmadığı takdirde mülki amire durum bildirilir. 1 saat içinde hala Temsilci veya Komiser yok ise toplantıya başlanır.

12 Genel kurulun yapılabilmesi için, 1
Genel kurulun yapılabilmesi için, 1. toplantıda hazirun listesinde bulunan üyelerin yarıdan fazlasının katılması gerekmektedir. 1.toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde, Odalarda 5 günü aşmamak kaydıyla 2. toplantı düzenlenir. 1.toplantıya yeterli katılımın olmaması durumunda, Bakanlık temsilcisi veya hükümet komiseri ve 2 genel kurul üyesi ile birlikte tutanak tutulur. Daha önce ilan yapıldığı için 2. toplantı için tekrar bir ilana gereksinim duyulmaz. 2.toplantıya minimum katılım sayısı, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin toplamının 5 katından az olamaz. Örnek: yönetim ve denetim kurulu üye sayısı 7+3 ise, toplam 10 x 5= 50 kişinin üzerinde bir katılım olması gerekmektedir. Bakanlık temsilcisi veya hükümet komiseri, toplantı yeter sayısının sağlanıp sağlanmadığını kontrol etmekle yükümlüdür.

13 Toplantı yeter sayısının sağlanması durumunda, Bakanlık Temsilcisi veya hükümet komiseri toplantının açılışına izin verir. Verilen izine müteakip Genel kurul üyeleri veya üst kuruluş temsilcileri tarafından, genel kurulunun sevk ve idaresi için 1 Başkan, 1 Başkan Vekili ve 3 Katip üye açık oylamaya sunulur. Oylamanın kabul görmesi durumunda divan oluşturulur. Divan başkanı veya görevlendirilen bir divan üyesi tarafından, gündem okunur ve gündeme herhangi bir teklifin olup olmadığı genel kurul üyelerine sorularak tespit edilir. Gündeme ilave isteyen olursa, genel kurul üyelerinin 1/5 inin yazılı talepleri doğrultusunda, oylamaya sunulur ve kabul görmesi halinde gündeme alınır. Ana sözleşme değişikliği, fesih gibi konular gündeme teklif edilemez.

14 Gündemde yer alan dilek ve temennilerin ardından, ilçe seçim kurulu başkanlığı tarafından seçime geçilir. Seçimler gizli oylama ile yapılır. Yönetim Kurulu: Üye sayısı 1000 en az olması durumunda, 7 kişiden Üye sayısı arası olması durumunda 9 kişiden Üye sayısı 2000 ve üzerinde olması durumunda 11 kişiden oluşur. Aynı sayıda Yedek Üye seçilir. Bu sayılara Yönetim Kurulu Başkanı dahildir. Denetim Kurulu: Üye sayısına bakılmaksızın 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. (Denetim Kurulu üyeleri için öğrenim durumunun en az lise mezunu olması şartı vardır)

15 Seçimlerde kullanılacak araç ve gereçler, seçim kurulu tarafından sağlanır.
Oy verme işlemi genel kurul görüşmelerinin ardından sonra başlar ve saat 17:00’ ye kadar gizli oylama ile yapılır. Seçim süresi sona erdiği halde, sandık başında oy kullanmayı bekleyenlerin oylarının kullanmaları sağlatılır. Listede adı olmayan üyeler oy kullanamazlar. Oy kullanacak kişiler, İlçe seçim kurulunun listesine imza atarak oy kullanabilirler. Oyların üzerinde, Başkan, Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri asil ve yedek üyeler olacak şekilde hazırlanır. İlçe seçim kurulu mührü bulunan oy pusulaları, seçim kurulu zarfına konarak sandığa atılır. Adaylar asıl ve yedek üye olarak liste halinde seçime girmesi durumunda, en fazla oy alan listedeki asıl adaylar asıl, yedek üyeler yedek üye olarak seçimi kazanmış olur. Seçim giderleri, genel kurulu yapan Oda tarafından karşılanır.

16 Seçim işlemi sonunda, tutanakla tespit edilip, sandık kurulu başkan ve üyeleri tarafından imzalanır.
Birden fazla sandıkta oy kullanılması durumunda, oylar hakim tarafından birleştirilir. Tutanakların birer örneği seçim yerinde asılmak ve ilgili Odanın Esbis sayfasında yayımlanmak üzere geçici seçim sonuçları ilan edilir. Seçime itirazlar, seçim tutanağının tutulduğu günden itibaren 2 gün içerisinde Hakime yapılabilinir. Yapılan itirazları değerlendiren hakim kesin sonuçları ilan eder. Genel kurul toplantı tutanağı divan başkanı, divan üyeleri ve Bakanlık temsilcisi veya hükümet komiseri tarafından imza altına alınır.

17

18 Mazbatanın alınması Seçimlere ilişkin sonuçlar, seçimden 3 gün sonra ilçe seçim kurulundan resmen alınır. İlçe seçim kurulu, sonuçlara ilişkin tutanak düzenler. İlçe seçim kurulu tutanağın alınmasını “mazbatanın alınması” olarak ifade edilir. İlk Yönetim Kurulunda Görev taksimi: seçimlerden sonra ilk yönetim kurulu toplantısında görev taksimi yapılarak, başkan vekili ve üyeleri belirlenip, imza sirküleri hazırlanarak notere tasdik ettirilir. Genel kurul evrakları, temsilci tarafından Genel Müdürlüğe ve Ticaret İl Müdürlüğüne teslim edilir. Ayrıca Genel kurul evrakı (Genel kurul tutanağı, bakanlık temsilcisi veya hükümet komiserinin raporu, İlçe seçim kurulu başkanlığı tutanağı (mazbata), görev taksimini içeren Yönetim kurulu karar örneği, genel kurula ilişkin diğer evrak ve yazışmalar) 10 gün içerisinde bağlı bulundukları Birlik ve Federasyonlara üst yazı ile gönderilir.

19 www.muglaesob.org.tr genelgelerinden ulaşabilirsiniz
Tüm evraklara Teşekkürler…


"OLAĞAN GENEL KURULDA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları