Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir."— Sunum transkripti:

1 ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.

2 ÇEVRESEL ATIK YÖNETİMİ Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması
Miktarlarının İzlenmesi Atıkların Azaltılması ÇEVRESEL ATIK YÖNETİMİ Çevreyi Kirletmeden Geçici Depolanması Son Alternatif Olarak Yasalara Uygun Bertarafı Yasalara Uygun Taşınması Geri Dönüşüm Mümkün Değilse Atıkların Yakıt Olarak ya da Farklı Şekilde Değerlendirilmesi Öncelikli Olarak Geri Dönüşümü

3 Tehlikeli atık kavramına girmeyen, bahçe, park, piknik alanları ve mutfak gibi yerlerden gelen atıklardır.

4 EVSEL ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI
Evsel atıklar, tehlikeli atıklar ve geri dönüşü mümkün(kağıt,karton,cam,plastik,metal) atıklardan ayrı olarak siyah poşetlerde toplanır. 4

5 EVSEL ATIKLARININ GEÇİCİ DEPOLANMASI VE TESİSTEN ATIK İŞLEME TESİSLERİNE SEVKİ
Organik atıklara uygun konteynerler geçici depolanmalı ve ilgili belediye araçları ile tesisten sevki sağlanmalıdır.

6 AMBALAJ ATIKLAR AMBALAJ:Her türlü ürünün, tüketiciye veya kullanıcıya ulaştırılması aşamasında, taşınması, korunması, saklanması ve satışa sunumu için kullanılan herhangi bir malzemeden yapılmış tüm ürünlerdir.

7

8 AMBALAJ ATIKLARININ KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI
Ambalaj atıkları tehlikeli ve mutfak atıklarından ayrı olarak toplanır ve tanımlı ambalaj atığı toplama yapısına yönlendirilir. Cam ambalaj atıkları biriktirme yapıları yeşil veya beyaz renkte diğer ambalaj atıkları için mavi renkli yapılarda depolama sağlanmalıdır.

9 İşletmemiz Atık Depo Yapıları

10

11 AMBALAJ ATIKLARININ GEÇİCİ DEPOLANMASI VE TESİSTEN ATIK İŞLEME TESİLERİNE SEVKİ
Ambalaj atığına uygun yapılarda geçici depolanan ambalaj atıkları belediye veya belediyenin anlaşmalı olduğu çevre lisanslı toplama ayırma tesisi araçlarına teslim edilerek tesisten sevki sağlanmalıdır.

12 TEHLİKELİ ATIKLARIN KAYNAĞINDA AYRI TOPLANMASI
Tehlikeli atıklar tehlikesiz, ambalaj ve organik atıklardan ayrı her bir tehlikeli atıkta yine kendi sınıfında diğer tehlikeli atıklardan ayrı olacak şekilde konteynır/bidon/tank içinde biriktirilir.

13


"ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları