Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2 2 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARINDA SINAV SALON GÖREVLİSİ ÖĞRETMENLERİMİZİN GÖREVLERİ

3 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Sınav başlamadan bir saat önce görevli oldukları okulda hazır bulunarak toplantıya katılacaklardır. Salon başkanı ve gözetmenler sınav komisyonu tarafından kura ile toplantıda belirlendikten sonra gözetmenler salonda hazır bulunacak; salon başkanları ise soru poşetlerini imza karşılığı sınav komisyonundan teslim alarak salonda hazır bulunacaklardır

4 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 3. Salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alınacaktır. Sonraki sınavlarda ise özel eğitim gerektiren öğrencilerin 15 dakika ek süre kullanması nedeniyle dinlenme süresi 15 dakika olacağı için 2 ve 3. sınavlarda başlama saatine 15 dakika kala öğrenciler ve öğretmenler sınıfta hazır bulunacaklardır . 4. Sınavın başlama ve bitiş saatleri tahtaya yazılacaktır.

5 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 5. Sınav poşeti öğrencilerin önünde kesinlikle poşetin üzerinde makas işareti ile gösterilen yerden parmak yardımıyla açılacaktır. Çünkü ikinci bir poşet bulunmamakta olup, aynı poşet tekrar kullanılacaktır. Poşetler farklı yerinden tekrar yapıştırılacak şekilde üretilmiş olup, bu konuya özellikle dikkat edilerek poşetler doğru yerden açılacak ve doğru yerden kapatılacaktır.

6 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 6. Cevap formları dağıtılarak öğrencilerin kontrol etmeleri sağlanacak ve imza vb. doldurulması gerekli yerler görevli öğretmenlerin kontrolünde sınavdan önce tamamlanacaktır. Başka okuldan nakil gelmiş olup, yedek salonda sınava giren öğrencilerin matbu cevap kağıtları olmayıp boş olan cevap kağıtlarına öğrenci bilgileri elle doldurulacağı için cevap kağıtlarının doğru bir şekilde doldurulup kodlandığı görevli öğretmenlerce kontrol edilecektir.

7 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 7. Soru kitapçıkları da dağıtılarak sayfalarda basım hatası olup olmadığı kontrol edilecektir. Ayrıca öğrencilerin doğru kitapçık türünü doğru işaretledikleri görevli öğretmenlerce kontrol edilerek ederek imzalanacaktır . 8. Sınavların Başlama saati Türkiye saatiyle 09.00, ve 11.20'de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Sınavlar arası dinlenme ve hazırlık süresi, öğrencilerimiz üzerinde oluşabilecek sınav kaygısını, stresini engellemek amacıyla 30 dakikaya indirilmiş ve sınav saatleri tabloda yer aldığı şekilde yeniden düzenlenmiştir.

8 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

9 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 9. Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır. Geç gelen öğrencilere ek süre verilmeyecektir. 10. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 dakika tamamlandıktan sonra sınavını tamamlayan öğrenci sınav bitmeden 5 dakikaya kadar sınıftan çıkabilecektir. 11. Her derse ait sınav süresinin tamamlanmasına 5 dakika kala, öğrenciler sınıftan çıkarılmayacaktır. Her ders sınavı tamamlanana kadar özel eğitim tedbiri olan öğrenciler hariç sınıfta en az iki öğrencinin kalmasına dikkat edilecektir. 12. Öğrencilerin yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazları bulundurmaları yasaktır.

10 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 13. Her bir ders yazılısı poşetinin içerisinden çıkan salon yoklama listesi, her ders sınavının ilk 15 dakikası tamamlandıktan sonra, sınava girmeyen öğrenci bilgileri “GİRMEDİ” şeklinde yazılacaktır. Sınava girmeyen öğrencilerin bilgisini içeren salon yoklama listesi, salonda görevli öğretmen tarafından bina komisyonuna verilerek bir fotokopisinin alınması sağlanacaktır. Salon yoklama listesi görevli öğretmen tarafından tekrar sınavın yapıldığı salona götürülerek sınavı tamamlayan öğrenciye imzalattırılmak suretiyle sınav evrakları teslim alınacaktır. Bina komisyonu tarafından bir nüshası alınan salon yoklama listesinde girmedi olarak yazılan öğrenci bilgisi gün içerisinde e-okul sistemine işlenecektir

11 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
2 ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 14. Soru kitapçıkları Bakanlığa geri gönderilmeyecektir. Sınav tamamlandıktan sonraki Pazartesi gününden itibaren soru kitapçıkları isteyen öğrencilere verilecektir. Alınmayan soru kitapçıkları millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilecektir. Bu nedenle soru kitapçıkları geri dönüş poşetine konulmayacak yalnızca cevap formları, varsa tutanak ve yoklama listesi vb. poşete konacaktır. 15. Sınav poşetleri imza karşılığında sınav komisyonuna teslim edilecektir.


"ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları