Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ"— Sunum transkripti:

1 KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
SİGMA ELEKTRİK MÜHENDİSLİK PROJE-TAAHHÜT KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ Perpa Ticaret Merkez B Blok Kat:13 No:2527 / Şişli / İstanbul Tel :  Faks :  Web : 

2 Sizin için neler yapıyoruz?
Sigma Elektrik, 1999 yılında Proje ve Taahhüt alanlarında ticari faaliyetlerine başlamıştır. Firmamız tesislerin elektrik ve mekanik tesisatlarının projelendirilmesine, anahtar teslimi taahhüt işlerinde, tesislerin kontrol-bakım, danışmanlık ve topraklama ölçüm hizmetlerinde müşterilerimize geçmişten gelen referanslarıyla güven ve deneyimli kadrosuyla kusursuz çözüm imkanı sunmaktadır. Sigma Elektrik Proje ve Taahhüt, değerli yatırımcılarına; Mühendislik, Proje, Müşavirlik, Taahhüt, Kontrol-Bakım, Danışmanlık ve Topraklama Ölçüm İşlerinde ve malzeme satış alanlarında hizmet vermektedir.

3 KONTROL BAKIM VE ÖLÇÜM HİZMETLERİ
ELEKTRİK İÇ TESİSAT UYGUNLUK RAPORU KUVVETLİ AKIM TESİSATI ÖLÇÜMÜ VE KONTROLLERİ AYDINLATMA TESİSATI ÖLÇÜMÜ VE KONTROLLERİ İŞLETME ve KORUMA TOPRAKLAMASI ÖLÇÜMÜ ve KONTROLLERİ PARATONER TOPRAKLAMASI ÖLÇÜMÜ ve KONTROLLERİ TOPRAKLAMA RAPORU

4 TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
Elektrik Tesislerinde Topraklama Yönetmeliği madde 10-a ‘da açıklandığı üzere her topraklama tesisi, montaj esnasında ve işletme aşamalarında periyodik olarak kontrol edilecektir. Yapılacak kontroller Gözle muayene, Koruma iletkenlerinin, ana ve tamamlayıcı potansiyel dengeleme iletkenleri bağlantılarının sürekliliğinin ölçülmesi ve denetlenmesi,

5 TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
Toprak özdirencinin ölçülmesi, Topraklama direncinin ölçülmesi, Beslemenin otomatik kesilip kesilmediğinin denetlenmesi, Çevrim empedansının kontrolü, Hata akımı koruma düzeninin kontrolü, şeklinde sıralanmaktadır. 

6 TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
Yapılacak kontrollerde Yönetmelik Ek-P’de verilen şekilde formların kullanılması tavsiye olunur. Kontrol periyotlarına da aynı ekte değinilmiştir. 1) Elektrik üretim iletim ve dağıtım tesisleri (enerji nakil ve dağıtım hatları hariç) için: 2 yıl, 2) Enerji nakil ve dağıtım hatları için: 5 yıl, 3) Sanayi tesisleri ve ticaret merkezleri için: i) Topraklamalara ilişkin dirençlerinin  muayene ve ölçülmesi: 1 yıl, ii) Topraklama tesisleri ile ilgili diğer muayene, ölçme ve kontroller: 2 yıl, 4) Sabit olmayan tesisler için: i) Sabit işletme elemanları için: 1 yıl, ii) Yer değiştirebilen işletme elemanları için: 6 ay.

7 TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ
Sigma Elektrik Mühendislik olarak tesisinizin ve tesisinizde bulunan çalışanların güvenliği için periyodik olarak topraklama ölçümleriniz, SMM belgeli mühendislerimizin kontrolünde yapılıp, topraklama raporunuz hazırlanmaktadır.

8 KONTROL ve BAKIM HİZMETLERİ
Tesisinize ait kuvvetli akım tesisatlarının kontrolleri yapılır. Elektrik tesisat projelerinizin ve pano projelerinizin uygulanmış haliyle aynı olup olmadığı doğrulanır. Projeniz üzerinden gerekli gerilim düşümü, akım hesabı ve güç hesapları yapılarak tesisinizin Elektrik İç Tesisler Yönetmeliğine uygunluğu denetlenir ve eksiklikler raporlanır. Yangın İhbar Sistem elemanları test edilerek yangın ihbar elemanlarının çalıştığı doğrulanır.

9 KONTROL ve BAKIM HİZMETLERİ
Tesise ait Yangın Senaryosu varsa, senaryodaki şartlar test edilerek sistemlerin olası bir yangın anında senaryoya uygun çalıştığı test edilir. Tesise ait Yangın Senaryosu yoksa, isteğe göre tesisinizin hizmet amacına uygun olarak yangın senaryosu oluşturulur ve senaryoya uygun ekipmanlar sisteme eklenerek devreye alınır.

10 DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
ELEKTRİK İÇ TESİSAT UYGUNLUK RAPORU AS-BUILT PROJE EKSİKLİKLERİNİN BELİRLENMESİ AS-BUILT PROJE UYGUNLUK RAPORU GEÇİCİ KABUL EKSİKLİKLERİNİN OLUŞTURULMASI KESİN HESAP KONTROLÜ MÜŞTERİ ADINA SİSTEMLERİN TEST ve DEVREYE ALINMASI

11 DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
As-Built projenin sahada uygulandığı doğrulandıktan sonra projeye ait gerilim düşümü, akım ve güç hesapları yapılarak projenin yönetmeliklere uygunluğu denetlenir. Geçici kabul eksikleri oluşturularak, giderilinceye kadar kontrolleri sağlanır. Hakediş miktarları, as-built proje ile sahada kontrol edilerek kesin hakediş tabloları oluşturulur. Sistemlerin test ve devreye alınmasını müteakip , müşteri adına sistemlerin çalışır vaziyette teslim alınma işlemleri tamamlanır.

12 DIAMOND CENTER İŞ MERKEZİ
REFERANSLARIMIZ DIAMOND CENTER İŞ MERKEZİ Türü: Mühendislik Danışmanlık ve Kontrollük Hizmetleri Cinsi: Kesin Hesap ve Elektrik Tesisatları Kontrolü Alan:11000 m2 İşveren: Temeltaş İnşaat PROJE AÇIKLAMASI Maltepe’de bulunan Diamond Center İş Merkezinin elektrik tesisatlarına ait geçici kabul eksiklerinin oluşturulması, eksikliklerin yönetmeliklere uygun olarak tamamlatılması, as-built projelerin çizilmesi, sistemlerin testlerinin yapılarak, devreye alınmasını müteakip müşteri adına sistemlerin çalışır vaziyette teslim alınması işleri gerçekleştirilmiştir.

13 REFERANSLARIMIZ AMAC AEROSPACE TURKEY
Türü: Kontrol-Bakım ve Topraklama Ölçüm Hizmetleri Cinsi: Yıllık Periyodik Bakım ve Kontrol İşleri Alan:2000 m2 İşveren: AMAC Aerospace Turkey PROJE AÇIKLAMASI İstanbul Atatürk Havalimanı içerisinde bulunan AMAC Aerospace Özel Uçak Hangarı Tesisinin elektrik tesisatlarının yıllık periyodik kontrol-bakım hizmetleri, aydınlatma seviyesi ölçüm işleri tarafımızdan yapılmaktadır.

14


"KONTROL-BAKIM, DANIŞMANLIK ve TOPRAKLAMA ÖLÇÜM HİZMETLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları