Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

YÖNETMELİKLERDE YETERİNCE AYRINTININ VERİLMEDİĞİ BAZI MADDELER İÇİN
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
ÖYP YAZIŞMALARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Nevşehİr Ünİversİtesİ
TVO Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Ö Ğ R E T İ M Ü Y E S İ Y E T İ Ş T İ R M E P R O G R A M I (Ö Y P ) Ö Z E T Ş E M A S I • Şemada, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) ile ilgili aşamalar.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Bitirme Çalışması Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel ARDALI
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
Lİsansüstü Yönetmelİğİne İntİbakta Boğazİçİ Ünİversİtesİ UygulamalarI
Lisansüstü Öğrenim ve Akademik Kariyer Üzerine
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ERZ İ NCAN ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü.
Akhaltsikhe Devlet Eğitim Üniversitesi
FULBRIGHT. FULBRIGHT BURSLARI Yüksek Lisans Yüksek Lisans Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora / Bütünleşik Doktora Doktora Tezi Araştırma Doktora Tezi.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROĞRAMI (ÖYP)
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
Meslek: Araştırma Görevlisi İsim: Hakan Üçgün Mezuniyet Yılı: 2012.
ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMI (ÖYP)
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
AKADEMİK KARİYER OLANAKLARI
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Yardımcı Doçentli ğ e Ba ş vurma ve Atanma PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İŞLETME YÖNETİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ KABULÜ.
Tıp Fakültesi Prof. Dr. Elif N. Özmert. Dekanlık Seçimi ( ) Dört Aday Fakülte Akademik Kurulu ( ) Öğretim elemanları, tüm asistanlar.
SINIF GEÇME.
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ
Ege Üniversitesi Yeni Bilgi Sistemi
D.G.S. DİKEY GEÇİŞ SINAVI REHBERİ
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
Ahmet SARI Rehber Öğretmen
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
ŞUBAT ÖSYS TERCİH DANIŞMANLIĞI İzmit Rehberlik ve Araştırma Merkezi
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Tanımlar Artıları: Saygınlık, yurt dışı olanakları Eksileri: Gelir düzeyi, iş yükü, araş gör.lük Özel Sektörle Karşılaştırma Sonuçlar.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
2547 sayılı kanunun 33. madde a bendine göre: “ Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3- Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
Görev ve Sorumluluklar
AKADEMİK PERSONEL OLMA ve AKADEMİK KARİYER SÜRECİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi AKADEMİK KARİYER Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi

AKADEMİSYENLİK, Bilim insanı olmak sorumluluk,özveri, disiplin ve sabır gerektiren uzun bir süreçtir. Akademisyen, bilimi kendine rehber almış, iç disiplini gelişmiş, ideali maddi kaygıların önüne geçebilen, analitik ve özgür düşünülebilen, üretebilen, ürettiğini başta öğrencileri olmak üzere paylaşabilen, otoriteye bağlı kalmadan ve hiçbir çıkar ilişkisine girmeden hareket eden kimselerdir.

Kariyer Basamakları Lisans Mezuniyeti Yüksek Lisans(Master) Doktora Yardımcı Doçentlik Doçentlik Profesörlük Araştırma Görevlisi olarak da yapılabilir.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ NE YAPAR? Araştırma Görevlileri, yanlarında çalıştıkları profesör veya doçentlerin gerekli göreceği öğretim ve uygulamalarda hazır bulunmak, kendilerine konularıyla ilgili olarak verilecek işleri yapmak, öğrencilerin çalışma ve uygulamalarına yardım etmek işleriyle görevlidirler.

Araştırma Görevliliğinde Kadrolar: -YÖK kadrosu (Rektörlük Kadrosu) -Enstitü Kadrosu -Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP)

YÖK Kadrosu İlgili fakültelerin talebi doğrultusunda rektörlüklerin kadro için başvurması ve YÖK’ün de olumlu yanıt vermesi sonucu ilana gidilir. İlgili kadrolara girmeye hak kazananlar, sözleşmeli personel olarak atanır ve sözleşmeleri her yıl , sunacakları faaliyet raporları doğrultusunda yenilenir.

ENSTİTÜ KADROSU(50d) İlgili Enstitülerin ilanı ile (Sosyal Bilimler Enstitüsü) kadro açılır. Bu kadrolara girmeye hak kazananların görev süreleri, yüksek lisans yaptıkları süre kadardır. Yüksek lisansını tamamlayan 50d’ye tabi personelin kurumla ilişiği kesilir. Ancak bu kişiler, yüksek lisans süresince ve sonrasında açılan YÖK kadrolarına başvuru yapabilirler.

İki kadro arasındaki en önemli fark nedir? Rektörlük kadroları her yıl sözleşme ile yenilenen daimi kadrolarken, Enstitü kadroları(50-d) yüksek lisans veya doktora süresince verilen kadrolardır. Ve bu öğrenim süreci tamamlandığında 50-d’ li araştırma görevlileri işsiz kalmaktadırlar.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI Yüksek Lisans Not Ortalaması açısından herhangi bir alt limit yoktur. ALES’ten alanındaki puan türünden en az 70 almış olmak ÜDS-KPDS’den en az 50 puan almış olmak.(Yök tarafından eşdeğerliliği kabul edilen yabancı dil sınavları-Toefl-Ielts) Üniversite tarafından yapılacak sözlü-yazılı sınavda başarılı olmak. 35 yaşından gün almamış olmak Erkek adaylar için askerlikten muaf, tecil veya terhis belgesine sahip olmak

ÖN DEĞERLENDİRME ALES puanının %60’ı Yabancı dil puanının %40’ı hesaplanarak değerlendirmeye kalacak adaylar belirlenir.                    

GİRİŞ SINAVLARI    Giriş sınavları jüri tarafından yazılı olarak yapılır. Sınavda adayın mesleki ifade becerisi, analitik düşünme ve akademik yeteneği, genel kültür düzeyi ve başvurduğu alanla ilgili beceri ve ilgi düzeyi değerlendirilir.

DEĞERLENDİRME Sınav jürisi değerlendirmesinde; ALES notunun %30’i, Lisans mezuniyet notunun %30’i, Yabancı dil puanının %10’i, Giriş sınavı notunun %30’i; hesaplanır.

Harran Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olabilmek İçin Kaç Puan Gerekmektedir? İ.İ.B.F.’nde açılan son 3 kadroya yerleşme puanları; 2010 - Ales: 84, Yabancı Dil: 50, Lisans ortalaması: 3.00 2010 - Ales: 80, Yabancı Dil: 51, Lisans Ortalaması: 3.25 2011 - Ales: 85, Yabancı Dil:60, Lisans Ortalaması: 3.05

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ Öğretim görevlisi, doçentlik derecesi bulunmayan ve özel uzmanlığı gerektiren konularda ders vermek üzere geçici veya devamlı olarak yüksek öğretim kurumlarında görevlendirilen kişidir. Bu kişiler aynı zamanda başka bir resmi görev almış veya serbest meslek sahibi de olabilir.

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI En az yüksek lisans mezunu olmak VEYA Lisans mezunu olmak şartıyla alanında tecrübeli olmak,

Yüksek Lisans Aşamaları Bilimsel Hazırlık (Farklı Anabilim Dalı mezunları için-1 yıl) Ders Aşaması(1 yıl) Tez Aşaması(1 yıl) (Uzatma alınabilir)

Yüksek Lisans Kabul Şartları Yabancı dil şartı her üniversiteye göre değişiklik göstermektedir. Harran Üniversitesi İ.İ.B.F. ise 2011 yılına kadar 40 puan şartı aramaktaydı. Ancak 2011 yılında dil şartı aramamıştır. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES)’den başvurduğu programın puan türünde en az 55 puan almış olmak, Sözlü sınavda başarılı olmak

AKADEMİSYENLİK İÇİN GEREKEN SINAVLAR ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü giriş sınavı) - Yılda iki kez - Tüm illerdeki sınav merkezlerince - 3 yıl geçerlilik süresi vardır. ÜDS-KPDS - Bazı illerdeki sınav merkezlerince - Süre kısıtları yoktur. TOEFL (ABD), IELTS (İngiltere) - 2 haftada bir olmakla birlikte daha da sık olduğu zamanlar olmaktadır. - İstanbul ve Ankara’da yurt dışından gelen ekip tarafından yapılmaktadır. - 2 yıl geçerlilik süreleri vardır.

İLGİLİ WEB ADRESLERİ * Tübitak bursları için: www.tubitak.gov.tr * YÖK Ana Sayfa: www.yok.gov.tr * Sınav içerikleri ve sınav takvimi için; www.osym.gov.tr