Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ"— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
EBE

2 SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON AKADEMİK YAPI İDARİ YAPI ANABİLİM DALLARI
PROGRAMLAR ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI SAYILARLA ENSTİTÜMÜZ AKREDİTASYON İŞLEMLERİ

3 MİSYON MİSYON Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, eğitim bilimleri alanında ve Türk eğitim sisteminin ihtiyaç duyduğu nitelik ve nicelikte; üst düzey düşünme becerilerine sahip, etik değerleri benimsemiş, bilimsel süreç becerilerine hakim, disiplinler arası ilişki kurabilen, eğitim alanındaki yeniliklere açık ve eğitim sistemindeki sorunları çözmeyi hedefleyen bireyler yetiştirmeyi kendisine görev edinmiştir.

4 VİZYON VİZYON “Eğitim sistemlerindeki sorunların çözümünde etkin bir rol üstlenen, gelişime açık, yaratıcı, sorgulayıcı ve uygulayıcı bireyler yetiştirerek, ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığı olan öncü bir enstitü olmaktır.”

5 AKADEMİK YAPI AKADEMİK YAPI

6 İDARİ YAPI İDARİ YAPI

7 ENSTİTÜMÜZE BAĞLI ANABİLİM-BİLİM DALLARI VE ÖĞRENCİ KABUL TARİHLERİ
Anabilim Dalları Bilim Dalları Öğrenci Kabulü Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim Temel Eğitim Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Türkçe Eğitimi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Resim-İş Eğitimi

8 YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
Anabilim Dalı Bilim Dalı Tezli YL Tezsiz YL Eğitim Bilimleri Eğitim Programları ve Öğretim Temel Eğitim Sınıf Öğretmenliği Eğitimi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Fen Bilgisi Eğitimi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Sosyal Bilgiler Eğitimi Türkçe eğitimi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Resim-İş Eğitimi

9 ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI
KABÜL ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI  Tezli Yüksek Lisans: Adayın başarılı sayılması için; lisans mezuniyet not ortalaması ve ALES puanı ile birlikte varsa yabancı dil puanı değerlendirilir. Yüksek lisans programlarına müracaatta yabancı dil baraj ya da ön şart değildir. Başarı hesaplamasında yabancı dil sonuç belgesi getiremeyen adayların yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilir. Yüksek lisans giriş başarı notu; lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i, ALES puanının % 50’si, yabancı dil puanının % 15’inin toplamıdır. Aynı puanı alan adaylar sıralanırken, öncelikle ALES puanı ve yine puanlar eşit ise lisans mezuniyet not ortalaması esas alınarak sıralama yapılır.

10 ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI
KABÜL ÖĞRENCİ KABUL ESASLARI  Tezsiz Yüksek Lisans: Lisans mezuniyet not ortalamasının %70’i, ALES sınav puanının %20’si, yabancı dil puanının %10’u alınarak hesaplanır. Tezsiz yüksek lisans programlarına müracaatta ALES ve yabancı dil baraj ya da ön şart değildir. Başarı hesaplamasında ALES ve yabancı dil sonuç belgesi getiremeyen adayların ALES ve yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilir. Bu hesaplama yapılırken aşağıdaki esaslar uygulanır: EYK başarı puanlarına göre adayların sıralamasını yapar. Puan sıralamasında virgülden sonra üç basamak dikkate alınır. EYK ilân edilen kontenjanlar kadar asıl ve asıl sayısı kadar yedek adayı belirleyip kesin sonuçları ilân eder. İlan edilen kontenjan; puanı, son sıradakiyle eşit olanları kapsayacak ölçüde artırılır.

11 Sayıları Öğrenci 342 Akademik Personel 3 İdari Personel 5
SAYILAR SAYILARLA ENSTİTÜMÜZ Sayıları Öğrenci 342 Akademik Personel 3 İdari Personel 5 Uluslararası Öğrenci 2

12 AKREDİTASYON İŞLEMLERİ Akademik değerlendirme, kalite iyileştirme, mesleki tanınırlık
PROGRAMLAR BOLOGNA SÜRECİ Tüm Programlar Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) Etiketi, Diploma Eki Etiketi

13 EBE TEŞEKKÜRLER


"EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları