Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden."— Sunum transkripti:

1

2  TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden en az 75 almış olmak.  Bayan adaylarda 1981 ve sonrası, erkek adaylarda ise 1983 veya sonrası yıllarda doğmuş olmak.  Askerliğini yapmış ya da tezli veya tezsiz yüksek lisans derecesine sahip olan adaylarda 1981 ve sonrası yıllarda doğmuş olmak.

3  Erkek adaylarda, askerlikle ilişkisi bulunmamak,  Yüksek öğrenimi süresince kınama cezasından daha ağır bir ceza almamış olmak.  Sağlık durumu yurt dışında öğrenim görmeye elverişli olmak,  Lisans öğrenimi ile ilgili genel akademik not ortalaması 4 üzerinden 2,75; 10 üzerinden 7,00; 100 üzerinden 70,00 ve yukarısı olmak.

4  Başvurular, başvuru ücreti yatırıldıktan sonra; http://.ais.osym.gov.tr adresinden on-line olarak yapılmaktadır.  Başvuru tarihleri yıllara göre farklılık göstermekle birlikte genellikle Ağustos,Eylül ve Ekim aylarındadır.


" TC Vatandaşı olmak.  Başvurulacak alanda en az lisans derecesine sahip olmak.  2007 Sonbahar veya sonraki dönemlerde ALES’in ilgili puan türünden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları