Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Hazırlayan ve Sunan: Yrd. Doç. Dr. Asım Sinan YÜKSEL Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

2 Okurken Neler Yapabilirim?
Erasmus - Farabi - Çift Dal/Yan Dal Teknokent - Bitirme Projesi Tubitak Destek:

3 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Gerekenler: Lisans Diploması (Ortalama 3 ve üstü) ALES Puanı ( En az 85) Yabancı Dil Puanı (YDS: En az 55) Akademisyen: Üniversitede araştırma, öğretim yapar. Öğretim Üyesi: Yardımcı Doçent (Yrd. Doç. Dr.), Doçent (Doç. Dr.), Profesör (Prof. Dr.) Öğretim Yardımcısı: Araştırma Görevlisi (Arş. Gör.), Çevirmen, Okutman, Uzman, Öğretim Görevlisi

4 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Araştırma Görevlisi: Öğretim üyeliğine hazırlanır. Ders vermez. Lab derslerine girebilir. 4000 TL civarında maaş alır. Öğretim üyesi olması için Yüksek Lisans ve Doktora yapmalıdır. Kendini geliştirmelidir. Danışmanlığını bir öğretim üyesi yapar. Nasıl Olunur? Üniversiteler YÖK aracılığı ile kadro ilan eder. Lisans ortalaması, ALES ve dil puanı ile başvuru yapılır. Sıralamaya girenler Mülakata alınır. Toplam puna göre sıralanır ve en üst sıradakiler alınır.

5 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Öğretim Görevlisi: Öğretim üyesi değillerdir. Yalnızca ders verirler. Akademik kariyer yapma zorunlulukları yoktur. Lisans mezunu olarak kariyerlerine devam edebilirler. İsterlerse yüksek ve doktora yapabilirler. Doktora yaparak Yrd. Doç. olabilirler. Maaş: 3900+ek ders Nasıl Olunur? İlanlarda genelde yüksek lisans yapmış olmak ya da en az 5 yıl tecrübe aranır. Tecrübede sigortalı olarak çalışılan süre esas alınır. 35 yaş sınırı vardır.

6 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Yardımcı Doçent: Doktorasını yapan kişiler başvurabilir. Kadro üniversitelere okulun talebiyle YÖK tarafından verilir. Maaş: Yaklaşık 4500 TL+ ek ders Nasıl Olunur? Doktora bitirilir. Üniversitede kadro açılır. Üniversitenin yayın ve dil şartı sağlanır. Bilim sınavına girilir. Sıralamada üstte olanlar atanır.

7 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Doçent: Doktorasını yapmış olmalıdır. YÖK tarafından belirlenen akademik şartların sağlanması gerekir. Maaş: Yaklaşık 5000 TL+ek ders Nasıl Olunur? Doktora bitirilir. Üniversitede kadro açılır. Üniversitenin yayın ve dil şartı sağlanır. Doçentlik sınavına girilir. Jürinin başarılı bulması durumunda unvan alınır.

8 Akademik Kariyer Nasıl Yaparım?
Profesör: Doçent olan bir kişi 5 yıl bekledikten sonra Profesör olabilir. Doçentlikte sağlanan yayın şartlarının yeniden sağlanması gerekir. Maaş: Yaklaşık 7000TL+ek ders. Dekan: Sadece Profesör düzeyindeki öğretim üyeleri olabilir. Rektör tarafından 3yıllığına atanır. Rektör: Sadece Profesör düzeyindeki öğretim üyeleri olabilir. YÖK adaylar arasından 3 aday belirler. Sıralamaya alır ve Cumhurbaşkanına gönderir. Görev süresi: 4 yıl.

9 Yüksek Lisans Nasıl Yaparım?
Başvuru için: Lisans Diploması (2 ve üstü ortalama) ALES Puanı (En az 55) YDS Puanı (SDÜ’ de aranmaz) Mülakat Puanı Okurken: 7 ders, 1 seminer, 2 uzmanlık alan dersi Danışman atanır. Yüksek Lisans tezi yapılır. Tez 3 jüri üyesi karşısında savunulur. Süre: 2 yıl. Maks: 3 yıl. Bitirdiğinde Yüksek Mühendis ünvanını alır.

10 Doktora Nasıl Yaparım? Başvuru için: Yüksek Lisans Diploması
ALES Puanı (En az 55) YDS Puanı (En az 55) Mülakat Puanı Okurken: Yükseğini yapmış olanlar için: 7 ders, 1 seminer, 2 uzmanlık alan dersi Danışman atanır. Dersler bittiğinde yeterlilik sınavına girilir. Yeterliliği geçen doktora tezi önerisinde bulunur. Tez belirlenir. 6 ayda bir toplam 3 adet TİK(Tez İzleme Komitesi) raporu verilir. Tez savunması 5 jüri üyesi karşısında yapılır. Süre: 3 yıl. Maks: 4 yıl


"Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları