ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6. BÖLÜM OKUL ÖRGÜTÜ VE YÖNETİMİ
Advertisements

Middle East Technical University
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların.
MERSİN GENÇ GİRİŞİMCİ VE KARİYER DERNEĞİ
Rekabet gücünün, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ve toplumsal refah seviyesinin bir göstergesi haline geldiği 21. yüzyılda, gelişmiş tüm ülkeler kıyasıya.
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
 Avrupa Üniversiteler Birliği, Avrupa Üniversitelerini temsil eden tek kuruluştur.  Avrupa genelinde Yükseköğretim kurumlarının bütünleşmesini sağlayarak.
ERASMUS+ PROGRAMI TANITIMI
Girişimcilik.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
isletmehacettepe kariyer_hit
SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
Biyoteknoloji işbirlikleri Üretim Üretim teknoloji teknoloji global global miktar miktar sonuç sonuç gelişmiş gelişmiş özel sektör özel sektör Paylaşım.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
OKUL TEKNOLOJ İ PLANI. OKULUMUZ PE Ş LER İ NDEN G İ DEB İ LECEK CESARET İ N İ Z VARSA BÜTÜN RÜYALAR GERCEK OLAB İ L İ R.
ALMANCA MÜTERC İ M TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ Swot Analizi.
Master in Advanced European and International Studies.
Denizcilik E ğ itiminde Kalite: Türk Denizcilik Sektörünün Denizcilik E ğ itimi Veren Kurumlardan Beklentileri Selçuk NAS, Serim PAKER, Murat YILMAZEL,
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Döner Sermayelerin Yeniden Yapılandırılması Prof. Dr. Davut AYDIN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ Mart 2010 Asya Thermal Resort Otel.
İŞ PİYASASI VE ÇALIŞMA ALANLARI
1. 2 İşletmelerin genel amaçları 3 Değer Arttırma: İş letme piyasa de ğ erini hissedarları açısından maksimum yapmalıdır 4.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör.
MESLEKİ EĞİTİMDE AVRUPA BİRLİĞİ FIRSATLARI
İNOVASYON.
Uluslar arası Dil Eğitimi Konferansı Sonraki Adımlar ve Kapanış Konuşması.
YURTDIŞI İŞ PİYASASINDA MESLEKLER
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
TERCİH ZİRVESİ’15 Üniversitede Başlayan, Hayat Boyu Gelişen Kariyer Prof. Dr. S. Semahat Demir Rektör.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
Yurtdışı Eğitim Şartları-Diploma Denkliği
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
KÜRESELLEŞMENİN BEYİN GÖÇÜNE ETKİSİ VE TÜRKİYE
EMRE DİNÇER.  SANAYİ SONRASI TOPLUMU AÇIKLAMAK İÇİN BU İFADE BİR GEÇİŞ DÖNEMİNİ ÖZETLER  GEÇİŞ DÖNEMLERİNİN KENDİNE ÖZGÜ ÇÖZÜMLERİ BULUNMAKTADIR.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
 Sizler için hazırlamış olduğumuz bu çalışmamızda, odamızın 2015 yılında yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetlerin Genel Değerlendirilmesini beğeninize.
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Bankacılık Sistemi.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
ULUSLARARASI BANKACILIK
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
İNOVASYON.
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
NEO EDU 4.0 Endüstri 4.0-Eğitim 4.0 ilişkisini kurduk!
TANITIM SUNUMU.
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
UZAKTAN EĞİTİM VE ÜNİVERSİTELER
Sunum transkripti:

ULUSLAR ARASI İNSAN KAYNAKLARI AKADEMİSİ DERNEĞİ UİKAD

Neden İnsan Kaynakları Akademisi? Bilgi ve teknolojik gelişmelerin damgasını vurduğu 21.yüzyılda; işletmeler, kurum ve kuruluşlar için değişimi yönetebilen nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi daha da bir önem kazanmıştır.

Ülkemizde büyük sermayelerle kurulan işletmelerin globalleşen dünya şirketleri ile yarışabilmesi, rakiplerine fark atabilmesi, şirketleri yöneten insan kaynağının eğitimine bağlıdır. Ancak üzülerek belirtmek gerekir ki büyük paralar harcanarak kurulan işletmelerde her şeye para harcanabilmekte ancak, nitelikli insan kaynağı oluşturabilmek için yeterli kaynak oluşturulamamaktadır.

Bu nedenle; eğitim bir ihtiyaçtır.

İnsan kaynağı alanında eğitim veren bir çok danışmanlık kuruluşu vardır. Bu alanda tam bir piyasa kirliliğinden söz edilebilir. Eline bir çanta alan, ticaret ve sicilden bir kayıt yaptıran kuruluş danışman olarak piyasaya çıkmakta. Herhangi bir bilimsel temele dayanmadan, tamamen inovasyon teknikleri kullanarak piyasada eğitim kurumu olarak hizmet veren bu tür kuruluşlar nitelikli insan kaynağının oluşması önünde önemli bir handikap oluşturmaktadır. Akademisyenler ise sektörlere yeterince ulaşamamaktadırlar.

Bilgi ve teknoloji çağının işletme ve kurumları; öğrenen işletme ve kurumları olmak durumundadırlar. İnsan kaynağının eğitim alanındaki ihtiyacın daha ehil ellerce karşılanması bir zorunluluktur. Değişim fırtınası içerisinde olduğumuz günümüzde, işletmelerde daha nitelikli insan kaynağı istihdamı için akademik çevrelerin iş dünyasının içerisinde, değişimi yöneten ve yönlendiren konumda olması kaçınılmazdır. Bu nedenle Uluslararası İnsan Kaynakları Akademisi Derneği bu alandaki ihtiyacı karşılamak için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

İnsan Kaynağı Eğitimiyle ilgili olan tüm profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri ortak bir çatı altında toplayarak, insan kaynağı eğitiminin geliştirilmesi, insan kaynağı eğitimiyle ilgili dünyadaki gelişmeleri izlemek, ilgili literatürleri, araçları ve yöntemleri üyelerine iletmek, ülkemizde insan kaynağı eğitimini geliştirecek mevcut çalışmaları desteklemek ve daha fazla çalışma yapılabilmesini sağlayacak politikalar üretmek ve üniversiteyle iş dünyası arasında köprü görevi görmek gibi temel bir misyonu hedeflemektedir.

Bilindiği gibi, üniversitelerimiz ile ilgili en önemli sorunlardan bir tanesi de, verilen derslerle piyasa istekleri doğrultusunda paralellik olmamasından kaynaklanmaktadır. UİKAD piyasa ile üniversite arasında köprü olarak piyasanın taleplerinin akademisyenlere ulaşmasını sağlamak; yeni eğitim başlıkları ve eğitimlerin içerikleri konusunda bilgi aktarımı sağlamak; öğrencilere tanınabilecek olanaklarla branşlarına göre öğrencilerin piyasa ile tanışmalarını sağlamak gibi konularda faaliyet göstermek istemektedir.