Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların."— Sunum transkripti:

1 İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE

2 Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların artık fonlarını kendi ülkelerine göre daha fazla kazanacağını düşündüğü ve daha güvende hissettiği bir şehirde konuşlanmasıdır. Dünyada bilinen, birinci seviyede New York, Londra ve Singapur da merkezleri var. Sonra Tokyo, Hong Kong, Frankfurt, Zürih ve Şangay gelmektedir. Finans Merkezi olmanın kaba tanımı ise kısaca şu; Medyadan duyduğumuz parasını İsviçre’ye kaçırmış. Parası İsviçre bankalarındaymış. Bize finans merkezinin ne demek olduğunu tanımlar.

3

4 İstihdam için öncelikle finans, turizm ve sağlık sektörü düşünülmelidir. İstanbul finans merkezi alt sektörler oluşturulur, konut, eğitim alanı, eğlence gibi alt yapılar yapılacaktır. İstanbul Bölgesinde gençlerin istihdamının artırılması, işsizliğinin azaltılması, ilk işe girişlerinin kolaylaştırılması ve eğitimlerinin işgücü piyasasının ihtiyaçlarıyla uyumlulaştırılması çalışmaları yapılması kaçınılmaz olacaktır. Bu anlamda İstanbul’un küresel bir merkez olması bağlamında işgücünün büyük ölçekli küresel yatırım projelerini destekleyecektir.

5 İstanbul finans merkezi olması ayrıca hizmet sektöründe büyük artış olur. Bu artış özellikle bilgisayar firmaları, özel eğitim ve sağlık kurumları, uluslararası turizm, nakliye, kozmetik, alanındaki firmalardır. İnşaat sektöründeki gelişme devam eder. Bu artışla izolasyon gibi alanlarda inşaat sektöründe uzmanlaşmaya gidişi söz konusudur. Tüm bu sektörlerde uzmanlaşma eğilimleri, istihdam açısından nitelikli işgücü talebi artışının göstergesidir. Ekonomik ve politik tartışma gündemlerinin başlıca konularından, istihdam, işsizlik, işgücüne katılım, verimlilik ve karlılık gibi faktörlerin gelişimine en büyük katkıyı sağlayacaktır.

6

7 AVANTAJLARI


"İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları