Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör."— Sunum transkripti:

1 Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör

2

3

4 Aydın Sanat Okulu 1937

5 Ankara Yapı Sanat Lisesinde Bir Ders Saati

6 Meslek Akademileri MYO’ları Meslek Akademileri adı altında Üniversitelerin dışında yapılandırılmalıdır. Meslek akademilerinde, bölüm ve programların oluşturulmasında, piyasanın ihtiyaç duyduğu bireylerin, ulusal ve uluslar arası meslek standartlarını sağlayacak biçimde yetiştirilmesi hedeflenecektir. Bu amaçla öncelikle yönetim için bir mütevelli heyeti oluşturulması gerekmektedir. Hangi bölümlerin açılacağı, açılan bölümlerin ders müfredatları ve içeriği, bu mütevelli heyet tarafından belirlenir ve düzenlenir.

7 Meslek Akademileri Hangi bölümlerin açılacağı, açılan bölümlerin ders müfredatları ve içeriği, bu mütevelli heyet tarafından belirlenir ve düzenlenir. Heyet ihtiyaç duyarsa yurt içi ve/veya yurt dışından uzmanlardan da görüş alabilir. Heyet, ders içerikleri ve yeterlilikler tanımlanırken Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan da görüş alır, eğer kurumun daha önceden hazırladığı Meslek Standardı varsa bunu uygular.

8 Meslek Akademileri Mütevelli Heyetinin bir diğer amacı ve fonksiyonu karşılıklı öğrenmenin sağlanmasıdır. Hem MYO öğrenci ve öğretim elemanları sanayinin ihtiyaç ve deneyimlerinden faydalanırken, hem de sanayi Meslek Akademilerinin bilgi birikimi, yeni teknoloji takibi ve en önemlisi Ar-Ge yapma kabiliyet ve yeteneğinden faydalanmış olacaktır. Böylece en temel düzeyde ve doğrudan Meslek Akademisi-sanayi işbirliği sağlanmış olacaktır.

9 Meslek Akademileri Mütevelli heyeti; Meslek Akademisi başkanı (akademisyen olma zorunluluğu yok, doktora derecesine sahip sanayicilerden de olabilir) Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Teknokent ve/veya Tekmer-KOSGEB Müdürü Bölümler ile ilgili kuruluş-dernek temsilcileri (örneğin tibbi sekreterlik bölümü için hastane başhekimleri, bankacılık bölümü için banka müdürleri vb.) Akademisyenler (sayı ve nitelikler bölüm sayısı ve ihtiyaca göre heyet tarafından kararlaştırılır) Ve eğer varsa iş meleklerinden oluşabilir.

10


"Süleyman Demirel Üniversitesi 5. MYO Müdürleri Toplantısı Prof.Dr. Metin Lütfi BAYDAR Rektör." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları