Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bankacılık Sistemi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bankacılık Sistemi."— Sunum transkripti:

1 Bankacılık Sistemi

2 Finansal Piyasalar ve Bankalar

3 Genel Olarak Finansal Piyasalar
Piyasa neresidir?

4 Finansal Piyasaların Ekonomi İçindeki Yeri

5 Finansal Sistemi Oluşturan Piyasalar
Finansal Piyasalar Para Piyasaları Sermaye Piyasaları Birincil Piyasa İkincil Piyasa

6 Finansal Sistemi Oluşturan Unsurlar
Fon arz/talep edenler Finansal aracılar Finansal araçlar Düzenleyici ve denetleyici kurumlar

7 Finansal Piyasalarda Kimler İşlem Yapar?
Piyasada Kimler Var? insanlar (hane halkı) özel kesim şirketleri yabancılar hükümet

8 Finansal Sistem Aracılığı İle Fon Akımı Nasıl Sağlanır?

9

10 Bankalar

11 Bankanın Tanımı Banka, Kuruluş ve faaliyete geçmek için resmî izne tâbi, Hisse senetlerinin tamamı ada yazılı ve kendi ödenmiş sermayesi en az otuz milyon Türk Lirası olan, Anonim şirket şeklinde kurulan, Bir yandan kendi veya müşterilerinin tasarruf olarak biriktirdikleri paraları toplayarak, bunları faiz karşılığında diğer müşterilerine ödünç vererek yatırıma katkıda bulunan, Diğer yandan yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerini kolaylaştıran, Bankacılık Kanununa tâbi bir ticarî işletmedir.

12 Bankanın Fonksiyonları
Aracılık Kaynaklarda Akıcılık Sağlama Fonları Hareketlendirme Kaynak Kullanımını İyileştirme Hizmet Fonksiyonu Kısa Süreli Fonları, Büyük Ölçekli Uzun Süreli Fonlar haline Dönüştürme Kaydi Para Yaratma Para ve Sermaye Piyasalarında Oynadığı Etkin Rol Uluslararası Ticareti Geliştirme Gelir ve Servet Dağılımını Etkileme

13 Bulaşma Etkisi Finansal sektör dışındaki sektörlerde yaşanan bir olumsuzluk çoğu kez o sektörle sınırlı kalırken, finansal sistemde yaşanan olumsuzluklar tüm sektörleri olumsuz olarak etkiler. (Bulaşma Etkisi) Bu nedenle, finansal piyasalarda kuralların çok iyi konulması ve bu sektörde faaliyet gösterenlerin yakından izlenmesi, denetlenmesi büyük önem arz etmektedir. Devlet, hazırladığı kanun ve yönetmeliklerle kuralları ortaya koyar. Yasalarla kendisine yetki verilen düzenleyici ve denetleyici kurumlar eliyle de finansal piyasaların bu kurallara uygun olarak işlemesini sağlar.

14 Temel Sorun: Asimetrik Bilgi
Finansal sistemin düzenlenmesinin öncelikli nedeni, yatırımcılar için mevcut enformasyonu arttırmaktır. Eksik bilgilenme, ters seçim ve kötü niyet sorunlarını ortaya çıkararak finansal piyasaların etkin çalışmasını engeller. Finansal sistemin düzenlenmesinin ikinci nedeni, sistemin sağlıklı çalışmasını sağlamaktır. Toplumu ve ekonomiyi finansal paniklerden koruyabilmek için, giriş kısıtlamaları, sık raporlama teknikleri ve açıklama yapma zorunluluğu, varlıklara ve faaliyetlere ilişkin sınırlamalar, mevduat sigortası gibi düzenlemelere başvurmaktadır.


"Bankacılık Sistemi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları