KALKINMA AJANSLARI ve KOORDİNATÖR İLLER

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

Özer KAYA İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçisi
GENEL OLARAK İL PLANLAMA VE KOORDİNASYON MÜDÜRLÜKLERİ
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Sosyal Güvenlikte Yeni Bir Dönemin Başlangıcı R.Hakan ÖZYILDIZ Müsteşar Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı “Bireysel Emeklilik.
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ Ulusal Kurum Projeleri Koordinatörlüğü
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
SAĞLIK HİZMETLERİNDE YERİNDEN YÖNETİM: DESANTRALİZASYON
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ II
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
Türkiye’de Yerel Kalkınma ve Aktörler Emin Dedeoğlu 22 Ocak 2007, Kütahya.
KALKINMA AJANSLARI ve BÖLGESEL YENİLİK SÜRECİ
SAYED SAĞLIK SEMPOZYUMLARI
TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
KAYSERİ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BAŞLAMA MESAJI SEVGİLİ AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİM, KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI, Bakanlar Kurulu’nun 23/5/2014tarih ve 2014/6366 karar sayısı uyarınca.
ERK İSG&İK – –
NORM KADRO TKY’NİN ETÜDÜ VII. BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI: KAMU KESİMİNDEKİ İSTİHDAMIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKLİLİĞİ; Kamu yönetiminin yeterli sayı ve.
Hazırlayanlar: Ömer Faruk GÜLSOY Adile TUNÇER Nisa KARAKUM
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
İçişleri Bakanlığının 2008/55 Sayılı Genelgesi
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
Bölgesel Gelişme Politika ve Uygulamaları
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
İL DÜZEYİNDE KAMU KURUM VE KURULUŞLARININ YÜRÜTTÜKLERİ FAALİYETLERİN STRATEJİK PLAN VE PERFORMANS PROGRAMLARINA UYGUNLUĞUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
SANAL DEVLET.
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK ATİLLA BACAK İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM UZMANI.
İSMMMO İSTANBUL VALİLİĞİ AB PROJELERİ İŞBİRLİĞİ HAZİRAN 2009.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
T.C. BALIKESİR VALİLİĞİ İl Düzeyinde Uygulanması Sürecinde Karşılaşılan Sorunların Tartışılması.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI KIRKLARELİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME BİRİMİ KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
FUAR PAZARLAMA & TANITIM SÜREÇLERİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu 22/09/2017 Nevşehir
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
YEREL YÖNETİMLER PAYLAR
Sunum transkripti:

KALKINMA AJANSLARI ve KOORDİNATÖR İLLER Görevi HAVZA GELİŞİM PLANI ve HAVZA'da (Amasya-Tokat-Çorum) (Kütahya - Afyon-Uşak) (Bartın - Zonguldak - Sinop vb...) verimliliğin artırılmasından yetkili/sorumlu olması 1 Ekim 2007 Sadık BADAK Antalya Milletvekili

Mevcut Durum Mevcut İllerimiz 1920’li yılların nüfus, teknik ve ulaşım imkanları gözetilerek oluşturulmuş ve 1980’li yılların sonlarında il sayısı arttırılmıştır. İl sayısının yeniden artırılması teklif edilmektedir. Buna karşılık gelişen teknoloji bilgilenme ve yönetmeyi çok kolaylaştırmıştır. 80 yıl içinde bazı illerimizin nüfusunun azalması bazılarının artmasıyla yönetim/verimlilik dengeleri bozulmuştur. Bu durum İllerin planlama ve yönetimlerinde verimliliği olumsuz etkilemektedir.

Mevcut Durum Artan toplum ihtiyaçları ve ülkemizin kalkınma hedefleri sebebi ile il yöneticilerinin verimlilik/karlılık analizlerine vakıf olmaları zorunlu olmuştur. Anadolu, iyi niyetli fakat işletmeciliği bilmeyen valilerin yarım kalmış yatırımlarıyla doludur. Bazı özel idarelerin kaynakları boşa gitmektedir Örnek: Antalya'da Tünektepe Gazinosu, Saklıkent Yatırımı, İl Özel İdare İş Hanı vb. Ayrıca; sivil kesimler, illerimizin gelişim planlarına katkıda bulunmak istemektedirler. Bakanlıkların bölge müdürlükleri havza planlama ve uygulamasını uzun yıllardır gerçekleştirmektedir.

Amacı 5449 Sayılı kanunla kurulmaları öngörülen KALKINMA AJANSLARI'na esas alınacak Müşterek İllerden birinin, KOORDİNATÖR İL olarak HAVZA GELİŞİM PLANI ve HAVZA'da (Amasya - Tokat - Çorum) (Kütahya – Afyon - Uşak) (Bartın – Zonguldak - Sinop vb...) verimliliğin artırılmasından yetkili/sorumlu olması, Kamu + Sivil Kuruluşlar ile Türkiye’ye özgü “YÖNETİŞİM” modelinin geliştirilmesi.

Yapılacak Çalışmalar Koordinatör il valiliğine (Ankara-İstanbul-İzmir dışında 23 il) Kamu Yönetiminde liyakat sahibi, ileri yönetim bilgi ve becerilerine vakıf vali atanması ve kadrolarının yüksek vasıflı yöneticiler ve yetkilerle desteklenmesi, Kalkınma Ajanslarının "Danışma Kurullarına" son 20 yılda ilgili illerden üniversite sınavında ilk %5'e giren meslek sahiplerinin gönüllülük esasıyla davet edilmesi, Mevcut ve kurulacak Kent Konseylerinin, Kalkınma Ajansları Danışma Kurullarıyla müşterek çalışması için düzenleme yapılması,

Yapılacak Çalışmalar Her havza için Kalkınma Ajansı Merkezi’nin Koordinatör ilde kurulması, Bakanlık Bölge Müdürlüklerinin koordinatör il sınırlarına göre belirlenerek, tecrübeli bakanlık personelleri ile desteklenmesi. Kalkınma Ajanslarına Toprak ve Su kullanımı ile doğal zenginlik projelerinin havzada takibi sorumluluğu ve kamu binalarından bedelsiz yararlanma yetkisi verilmesi

Avantajları Coğrafi, nüfus ve bütçe açısından küçük bir kaç ilin planlama ve yatırım yönetiminin birleşmesiyle sağlanacak tasarruf ve verimlilik, Koordinatörlükte birleşecek iller için yapılacak ortak altyapı yatırımlarıyla sağlanacak tasarruf ve verimlilik, 23 Koordinasyon iline yüksek vasıflı yönetici bulma kolaylığı

Avantajları İllerdeki atıl yatırım ve potansiyellerin havza boyutunda ihtiyaca dönüştürülmesi sağlanır. Yerel sivil kuruluşlardaki nitelikli Yöneticiler ile o illerden çıkmış başarılı hemşerilerin kendi yöresi için yönetime katılma isteğinin karşılanması ve bundan sağlanacak çok yönlü tatmin ve verimlilik.

Dezavantajları İl Yönetimlerinde bir süre doğacak tedirginlik, Bakanlık personelinden bazı yetkilerini koordinatör il valiliğine bırakmak istememesinden doğacak geçici direnç, Uygulamanın farklı yönetim biçimleri olarak takdim edilip yanlış yönlendirilmeler ve engellemenin olabilmesi.

İlgili merciler Başbakanlık İçişleri Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatı