Dogu Anadolu Kaplanları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Advertisements

ERASMUS+ GENEL TANITIMI
YENİ KOOPERATİFÇİLİK HAREKETİ
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Proje ortağı Sağnak Eğitim ve Kültür Derneği,
TORUL KAYMAKAMLIĞI KHGB ve GÜLAÇAR KALKINMA KOOPERATİFİ
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
İ.K STRATEJİLERİ.
Kadın ve Genç Girişimciler İçin En İyi Fırsatlar Better Opportunities For Young and Women Entrepreneurs.
MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
PROJE DEĞERLENDİRME VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
EV TURİZMİ KOMİTESİ.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BÜYÜK KAPADOKYA TURİZM HAVZASI İÇERİSİNDE ERCİYES MASTER PROJESİ
TURİZM COĞRAFYASI.
“DOKA’DAN TURİZME BÜYÜK DESTEK”
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
Bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak Vizyon’ u Güçlü bir sivil toplum bilinci ve ileri teknolojiyi kullanan, rekabet gücü.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
ELGİNKAN VAKFI; E.C.A. markasını yaratan, ELGİNKAN ailesi tarafından kurulmuştur. ECA; Ekrem, Cahit ve Ahmet isimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
A.Ekrem ÖZKUL Kürşat ÇAĞILTAY
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
YERELDE AB SÜRECİ.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
İŞKUR DESTEKLİ BİREYSEL EMEKLİLİK ARACISI EĞİTİM PROJESİ
ULAŞTIRMA EĞİTİMİNİN ARTAN ÖNEMİ; ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NİN ULAŞTIRMA EĞİTİMİ FAALİYETLERİ YRD.DOÇ. DR. MESERRET NALÇAKAN A.Ü.ULAŞTIRMA EKONOMİSİ ARAŞTIRMA.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
İŞKUR DESTEKLİ PERAKENDE BANKACILIK SAHA SATIŞ ELEMANI EĞİTİM PROJESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
AYŞE ŞAHİN MESLEK LİSESİNDE EĞİTİM VERİLEN MESLEKİ EĞİTİM ALANLARI.
HARMANCIK 75. YIL ÇOK PROGRAMLI LİSESİ Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi 2012.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
302-3 Kırsal Turizm.
MALATYA VALİLİĞİ KOORDİNASYONUNDA TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ MALATYA ŞUBESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLMEKTE OLAN BU PROJE KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN SODES KAPSAMINDA.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ERASMUS+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Yaşlı Turizminde Türkiye
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
HİZMET İÇİ EĞİTİM VE YÜKSEK YÖNETİCİLERİN YETİŞTİRİLMESİ.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. Üçkuyu Mesleki ve Teknik Anadolu.
Ü CRETSIZ AILE IŞÇISI Aile fertlerinden bir ya da bir kaçının sahip olduğu işletmelerde herhangi bir ücret almaksızın çalışan aile fertleridir. Bu kişiler.
KARİYER GELİŞTİRME.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
KÜRESEL YÖNTEM VE TEKNİKLERE ISINMAYA EVET!
TÜRK Eğitim Sistemi.
TURİZM PAZARLAMASI Emir Hilmi Üner.
Özel İlgi Turizmi Tanımları
YUMURTALIK BELEDİYESİ
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
GASTRONOMİ UZMANLIĞI, TURLARI VE REHBERLİĞİ
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
 İNSANLARI TURİZME YÖNELTEN NEDENLER  Turizmin öznesi olan insan yüzyıllardır seyahat etmektir.  Sanayi devrimine kadar dini, askeri ve ticari amaçla.
Sunum transkripti:

Dogu Anadolu Kaplanları Şehirden Kaçış/Escape from the city

Amaçlarımız 1-) Bölgede mevcut doğa sporları olanaklarından ve doğa güzelliklerinden yararlanmak üzere bölgeye gelen ziyaretçilerin, daha anlamlı bir şekilde ve rehber eşliğinde bu etkinliklerden tad almalarını sağlamak, böylece bölgede kalış sürelerini uzatarak, bölge ekonomisine yönelik katkılarının artmasını sağlamak. 

Endüstriyel Dağcılık 2-) Bölgede çalışan Sektörel Dağcılık firmaları, yetişmiş eleman olmadığı için çalışanlarını dışarıdan getirmektedirler. Eleman transferi firma için oldukça pahalıya mal olmaktadır. Bölgede yetiştirilecek gençler, bu alanda çalışabileceklerdir. Böylece, firmaların kaynak maliyetini azaltmak ve bölge insanı için istihdam olanakları yaratmak hedeflenmektedir. 

Su Sporlarına Hareket 3-)Bölge ekonomisine büyük katkı sağlayabilecek olan su sporları potansiyelini ortaya çıkarmak ve böylece su sporlarına dayalı turizm etkinliklerini geliştirerek, proje kapsamında eğitilecek olan bölge insanlarına yeni istihdam olanakları yaratmak.

Yerel Dağ Rehberi İstihdamı 4-) 2007 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından bölgede yürütülmekte olan Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi(DATUR)nin çıktıları olan yürüyüş, dağ bisikleti ve kuş gözlemciliği rotaları üzerinde ziyaretçilere rehberlik yapacak kişileri yetiştirerek, bu alanlarda da bölge insanına yeni istihdam olanakları yaratmak.

Dağ Kayağı Rehberi-Çığ Arama Kurtarma Personeli Yetiştirmek 5-) Bölgedeki kış sporlarına yönelik arama ve kurtarma çalışmaları için tur kayağı eğitimini gerçekleştirmek ve kış aylarında bölgeye gelen tur kayağı meraklıları için rehber yetiştirmek. Ayrıca Kış Turizminin merkezi haline gelen Erzurum Kayak merkezlerinde arama- kurtarma ve çığda arama kurtarma için bölgede kapasite geliştirmek. Bu eğitimler sonucunda, kayak turizmi merkezlerinde ve turistik otellerde kurtarma amaçlı pozisyonlara yönelik işgücü hazırlayarak, bölge insanına yeni istihdam olanakları yaratmak. 

Çevre İnsanına Doğa Sevgisi Aşılamak 6-)Eğitimlere katılacak kişilerin öz güvenlerini geliştirerek, onları kendi kendilerine yetebilir hale getirmek. Bu şekilde yöre insanının kendi doğası ve çevresi ile daha uyumlu olmasını sağlayarak doğa ve çevre dostu insanlar kazanmak.

Denizde Çalışacak Personel Eğitimi 7-)Yelken ve denizcilikte bölgemizden denizcilik bilgilerini almış kişiler yetiştirmek. Türkiye’de her yıl yapılan Amatör Denizci sertifika sınavına yönelik kişiler yetiştirmek. Bu belge ile de Türkiye iç denizlerinde ve yurt dışında çalışan gemilerde istihdam sağlamak. Ayrıca Tortum gölünde su sporlarına dayalı aktiviteleri arttıkça bu belgeyi almış kişilerin, bölgeden yeni kişileri yetiştirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Dağ Arama Kurtarma Personeli Yetiştirmek 8-)Dağ aktivitelerinde ve doğa sporlarına dayalı etkinliklerde meydana gelebilecek kazalarda veya kaybolmalarda arama-kurtarma ve dağdan kazazede indirme becerileri konusunda yerelde kapasite geliştirerek, bir yandan bu kazaların sebep olduğu can kayıplarını ve yaralanmaları en aza indirmek, öte yandan bu alanda yöre insanına yeni istihdam olanakları yaratmak. 

Su Sporları Potansiyeli Artırmak 9-)Bölgede turist sayısında görülen artışa paralel olarak artan yüzme, kano, deniz bisikleti faaliyetlerine olan yoğun talebi karşılamak ve bu sporlara dayalı aktivitelerin sayısını artırarak, turistlerin bölgedeki kalış sürelerini uzatmak, doğa etkinliklerine dayalı sürdürülebilirliğini sağlamak ve dünya standartlarında etkinlik düzenleme çabalarını desteklemek üzere, can güvenliği konusunda yetişmiş eleman ihtiyacının eğitim ve uygulamalarla sağlanması ve gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış insan yetiştirerek, yöre insanı için istihdam yaratılması. 

Rafting Potansiyelini Artırmak 10-) 2010 yılı içerisinde DATUR Projesi desteğiyle Uzundere ve çevresinde rafting faaliyetinin ilk yılı gerçekleşmiştir. Bu bölgede geçen yıl 500 kişi rafting yapmıştır. Önümüzdeki yıl 4000 kişiye rafting yaptırılması hedeflenmektedir. Gerek yurtdışından gerekse ülke genelinden ve bölge içinden rafting sporu yapmak isteyen ziyaretçilere, güvenli bir şekilde bu sporu yaptırabilecek insan gücünün hazırlanması ve bu şekilde bölge insanına yeni istihdam olanakları yaratılması projenin amaçları arasındadır. 

www.dadak.org 11-)Bölge turizmine destek olmak amacıyla, bölgenin doğa sporları potansiyelini WEB ortamında tüm dünya ile paylaşmak ve bölgeyi ziyaret eden turist sayısını artırmak.

Bölge İnsanı Yaşam Kalitesi 12-)Yerelde Doğa Sporları konusunda toplam olarak 50 bölge sakininde kapasite geliştirmek suretiyle, bu kişilerin çevrelerinde ve ailelerinde toplamda 200 kişinin yaşam standartlarını yükseltmek. 

Yeni İş Alanları 13-)Doğa Sporları ve çevre zenginliğine dayanan etkinliklerde, insani ve sosyal örgütlenme yoluyla yeni iş alanlarının oluşturulmasına katkı sağlayarak, bölgeden dışa göç hızının azaltılmasını engellemek.

Teşekkürler