Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri Alanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri Alanı"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri Alanı

2 Bilişim Sektörü… Bilişim teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve uygulamaktadır

3 Bilişim sektöründeki açığı değerlendiren Netron Teknoloji Direktörü
Ediz ÖZTÜRK, Türkiye’de teknoloji ile uğraşan iş yerlerinde 100bin Kişiye ihtiyaç olduğunu belirtip, yetişmiş eleman bulmanın zor olduğunu belirtti.Medya, otomotiv, telekom gibi önde gelen sektörler Teknoloji alanında yetişmiş eleman bulmakta zorlanıldığını belirtti. GSM operatörlerinde 500 den fazla mühendis açığı varken, teknik ve Üst düzey yönetici ihtiyacı ise 20000’nin üzerinde diye konuştu. Türkiye olarak Amerika ve Avrupa da da çok ciddi eleman istihdam ediyoruz.Yani çok ciddi bir beyin göçü var. ACM yazılım iş geliştirme müdürü, Mehmet YİTMEN ise yazılım alanındaki yetişmiş iş gücünün azlığına dikkat çekerek, Türkiye de yazılım sektörünün büyüklüğü 1.5 milyar dolar İsrail’de ise sadece bu rakamın 3 katı büyüklüğünde yazılım ihracatı yapılıyor.Ülkemizde bunun %10 bile yapılamamakta yetişmiş elemana ihtiyaç duyulmaktadır.

4 ALAN KAPSAMINDA MEVCUT DALLAR
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri alanı altında; Ağ İşletmenliği Bilgisayar Teknik Servisi Veritabanı Programcılığı Web Programcılığı dallarında Türkiye’de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli bir girişim olacağı düşünülmektedir.

5 1. BİLGİSAYAR TEKNİK SERVİSİ
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılımı kurulumu, arıza giderme ve kontrol sistemleri devreleri yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

6 2. AĞ İŞLETMENLİĞİ Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

7 3. VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu,veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

8 4. WEB PROGRAMCILIĞI Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek,amaçlanmaktadır.

9 Bilişim Teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler,
seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, 2. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

10 Okulumuzda Mevcut Dalımız.
Veri tabanı Programcılığı: Yazılım geliştirme yeterliliğine sahip ve Veritabanı sistemlerini bilen programcıları yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

11 Alan ve Dal kapsamında verilen Dersler:
10.SINIFLAR İÇİN DERS ÇİZELGESİ DERS DERSİ OLUŞTURAN MODÜLLER DERS SAATİ EML TL AML ATL Bilişim Teknolojilerinin Temelleri İç Donanım Birimleri 4 Dış Donanım Birimleri İşletim Sistemi Kurulumu İşletim Sistemi Gelişmiş Özellikleri Ağ Temelleri Programlama Temelleri Kodlamaya Hazırlık 3 Basit Kodlar Kontrol Deyimleri Metotlar Temel Elektronik ve Ölçme Doğru Akım ve Alternatif Akım Devreleri 2 Temel Devre Uygulamaları Analog Devre Elemanları Temel Mantık Devreleri Paket Programlar Kelime İşlemci Elektronik Tablolama Sunu Hazırlama Internet ve E-Posta Yönetimi Bilişim Teknik Resmi Temel Teknik Resim Mesleki Çizimler Mesleki Gelişim İş Hayatında İletişim   2 2   Girişimcilik İş Organizasyonu

12 Alan ve Dal kapsamında verilen Dersler:

13 Sınavsız Yerleşilebilecek Önlisans Programları

14 ÖSS’de Hangi Bölüm hangi puan Türünde

15 ÖSS’de tercih edilebilecek Bölümler

16 Teşekkür Ederiz…


"Bilişim Teknolojileri Alanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları