EBSCOadmin Genel Bakış

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBSCOhost 2.0 Platformu Kendi Web Siteniz gibi Dizayn Etmek.
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
 Mendeley nedir?  Kütüphanenizi oluşturun  Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi  Referanslara alıntı yapılması ve paylaşılması İçindekiler.
T. C. TORONTO BAŞKONSOLOSLUĞU KONSOLOSLUK İŞLEMLERİ RANDEVU SISTEMI.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
EQUIZSHOW.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
BTEP222 Animasyonla Hikaye Anlatımı KONU 3: PROSEDÜR VE ARGÜMANLARı KULLANMA.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
EBSCOadmin Genel Bakış
APP INVENTOR Emre ANLAR.
Mobil Uygulama Entegrasyonu İle
Emerald eJournals Premier Koleksiyonu İçerik ve Kullanım
WILEY InterScience.
Katalog Tarama B a s ı l ı k a y n a k l a r
İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
EBSCOhost iPhone Uygulaması
Üyenin Sisteme Girişi
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Kullanıcı Kılavuzu Temel Arama help.ebsco.com.
CAD (Computer Aided Design) İngilizce kelimesinin baş harflerinden oluşmaktadır. Türkçesi Bilgisayar Destekli Tasarım `dır piyasada çeşitleri çoktur. CAD.
EBSCO Discovery Service
Koleksiyon Yönetimi Genel Bakış
Koleksiyon Yönetimi Başlık Sayıları ve Listelerin İndirilmesi
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
İNTERNET ORTAMINDA AKADEMİK ARAŞTIRMA NASIL YAPILIR?
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Rosetta Stone Giriş İşlemleri
WILEY InterScience.
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
Uçak Bileti Değiştirme
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
My EBSCOhost Kişisel Klasörünün Kullanımı
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
VLC Media Player.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI Çiğdem ÇOBAN
Mobil Uygulamaya Giriş Basamakları
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Microsoft SharePoint'inizi özelleştirme Çevrimiçi web sitesi
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
TOPLU POSTALAMA İŞLEMİ İÇİN ETİKET OLUŞTURMA VE YAZDIRMA
Dicle Üniversitesi Online Talep Takip Sistemi
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
“Kimlik Bilgileri” kısmında Kişisel Bilgiler girilir ve “Kaydet” butonuna basılarak,bilgiler kaydedilir. Tüm Bilgilerin girişi eksiksiz yapılmadır.
sağlamanın 5 yolu Outlook'un sizin için çalışmasını
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
Kütüphanenizi oluşturun Belgelerinizin ve referanslarınızın yönetimi
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
iPad’e E-Kitap İndirme Kullanıcı Kılavuzu
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
ÇEKMECE KULLANIMI Çekmeceye Aday Ekleme Adayı Çekmecede Görüntüleme
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Etkinlik ayrıntılarınızı buraya yazın
Sunum transkripti:

EBSCOadmin Genel Bakış Kullanıcı Kılavuzu EBSCOadmin Genel Bakış support.ebsco.com

EBSCOadmin, EBSCO servislerinizi özelleştirmenize olanak veren güçlü bir yönetici modülüdür. Bu kılavuzda, arayüzlerin kurumunuzun renkleriyle ve logolarıyla makyajlanmasından EDS’ye eklenen içeriğin yönetimine kadar birçok amaçla kullanabileceğiniz EBSCOadmin’in temel özelliklerini inceleyeceğiz. http://eadmin.ebscohost.com adresi üzerinden, EBSCO temsilcilerinden temin ettiğiniz kullanıcı adı ve şifre ile EBSCOadmin’e giriş yapınız.

EBSCOadmin ile EBSCO arayüzlerinizi makyajlamak oldukça kolaydır EBSCOadmin ile EBSCO arayüzlerinizi makyajlamak oldukça kolaydır. Kurumunuzun/kütüphanenizin logoları ve renkleri ile özelleştirilmiş arayüzler sayesinde kullanıcılarınız, kendilerine sunduğunuz hizmetlerin daha çok farkına varacaklardır. Özelleştirmek istediğiniz arayüze bağlı olarak üst araç çubuğuna ya da arama kutusunun altına bağlantılar eklenebilmektedir. Değişiklik yapmak istediğiniz profili (arayüz ya da servis) açılır menüden seçiniz. ‘‘Branding’’ sekmesinden arayüzü özelleştirmeye başlayabilirsiniz. ‘‘Customize Colors’’ renkler için, ‘‘Customize Toolbar’’ ise üst araç çubuğu için düzenleme yapma imkanı sağlar. ‘‘Modify’’ bağlantılarına tıklayınız ve istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştiriniz.

Siz de sadece birkaç adımda kurumunuza özel düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

Profilden profile değişen ve arama sonuçlarınızı ve görünüm tercihlerinizi özelleştirmek için sunulan birçok seçeneği incelemek için biraz zaman ayrımak isteyebilirsiniz. Örneğin, gelişmiş aramayı varsayılan arama ekranınız olarak ayarlayabilirsiniz ve bu sayede kullanıcılarınız tüm daraltıcıları daha araştırmaya başlamadan görebilirler.

EBSCOadmin’den dil değiştirme özelliğini aktif hale getirerek EDS ya da EBSCOhost kullanıcılarınızın istedikleri zaman arayüz dilini değiştirmelerine olanak sağlayabilirsiniz.

Bu seçenektan faydalanabilmek için ‘‘Multilingual Options’’ sekmesine tıklayınız ve ekran görüntüsündeki düzenlemeyi gerçekleştiriniz. ‘‘Submit’’ butonuna tıklayınız ve değişiklikleri kaydediniz.

Kurumunuza ve kullanıcılarınıza en uygun erişim yöntemine yönelik düzenlemeleri ‘‘Authentication’’ yani kimlik doğrulama sekmesinden yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre ile, tanımlı IP’ler üzerinden, T.C. kimlik numaraları ya da kütüphane kimlik numaraları ile erişim, doğrulama yöntemlerinden bazılarıdır.

EBSCOadmin ile EDS ya da EBSCOhost profilleriniz üzerinden sunacağınız içeriği kontrol edebilirsiniz. Örneğin, sonuç listesini nasıl düzenlemek istediğinize bağlı olarak veri tabanlarını ekleyebilirsiniz ya da çıkarabilirsiniz. Özellikle sürekli yeni veri tabanı eklenen EDS için seçim yapmak isteyebilirsiniz. Ayrıca, EDS’ye eklenen bu içeriğin otomatik olarak dahil edilmesine olanak verebileceğiniz gibi yeni kaynaklardan sadece kendi seçtiklerinizi ekleyebilirsiniz.

EDS kullanıcıları, Holdings Management sekmesi ile koleksiyon yönetim işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu işlemlerden bazıları şunlardır: Veri tabanı ekleme/çıkarma, dergi ekleme/çıkarma, kaynakların erişim tarihlerini düzenleme, döküman türlerine göre başlık sayılarını görme ve başlık listeleri indirme. Holdings Management bölümü Türkçe olarak da kullanılabilmektedir.

EBSCOadmin, ‘‘Reports&Statistics’’ bölümü ile kullanımın raporlanması konusunda size yardımcı olur. Veri tabanı istatistiklerinden e-kitap istatistiklerine, COUNTER istatistiklerinden arayüz istatistiklerine kadar birçok farklı türde istatistik almak mümkündür.

Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/ EBSCO Türkiye Destek Sayfası: https://help.ebsco.com/interfaces/International_Resources/turkish YouTube EBSCO Türkiye: https://www.youtube.com/channel/UCI1masQI6zVefHGZP1xBt8g