Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VLC Media Player.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VLC Media Player."— Sunum transkripti:

1 VLC Media Player

2 VLC Media Player VLC media player veya VideoLAN, özgür bir video oynatıcı yazılımdır. Bünyesinde barındırdığı çözücüler sayesinde ek bir çözücü paketi yüklemeyi gerektirmeksizin çok sayıda video ve ses dosya türünü oynatabilmektedir. VLC oldukça basit görünümlü bir arayüze sahiptir.

3 VLC Media Player Kurulumu
Programın desteklediği diller ve Kurulum öncesi Dil şeçim ekranıdır.İlk önce dilimizi seçiyoruz.

4 Kurulum ekanı geliyor ve kurluma başlıyoruz.

5 Lisans sözleşmesini kabul etmek için ileri butonuna basıyoruz.

6 Bileşen seçim ekranına geliyoruz
Bileşen seçim ekranına geliyoruz. Burada 4 seçenek veriyor ; önerilen, En küçük, Tam , özel olarak. Önerilen:programın önerdiği bileşenler kuruluyor. En küçük: sadece gerekli olan ve fazla yer kullanmayan bileşenleri kuruyor. Tam: Programın bütün bileşenlerini kuruyor. Özel:Sadece kullanıcıların seçtiği bileşenleri kuruyor.

7 Programın kurulacağı dizini şeçme ekanıdır
Programın kurulacağı dizini şeçme ekanıdır.Kurulacağı dizini seçtikden sonra Kur butonuna basarak programı kuruyoruz.

8 Kurulum tamamlanmış ekranıdır
Kurulum tamamlanmış ekranıdır.Kurulum bitiminde seçeneği işaretlersek bitir butonuna bastuğımızda programı çalıştırır, işaretlemezsek çalıştırmaz.

9 Programı açtığımızda karşımıza Gizlilik ve Ağ Erişimi Politikaları gelir. Gizlilik ve Ağ Erişimi Politikalarını devam butonuna basarak kabul edebilirsiniz.

10 VLC Media Player Arayüzü üst kısımda; Ortam ,Oynatım ,Ses,Görüntü ,Altyazı ,Araçlar, Görünüm ve Yardım secenekleri vardır.

11 VLC Media Player Arayüz
Ortam: Video veya müzik parçalarını seçip açmamızı sağlar ve oynatma listeleri oluşturmamızı sağlar.Programıda kapatabiliriz. Oynatım:Açtığımız video veya müzik de durdurup oynatmamızı ileri geri sarmamızı sağlar ve oynatma ilstemizde bir sonraki veya bir önceki parçaya gitmemizi de sağlar. Ses: sesi açıp kısmaya sesi kapatmaya, ses aygıtlarını secmeye müziklerde sesi görselleştirmeye kanal tipleri ve ses izleri vardır.

12 Görüntü:Bu kısımda Video veya müzik parçalarını tam ekran yapma veya ekrana sığdırma, yakınlaştırma ,kırpma, fotoğraf çekme,en boy oranı var. Altyazı:Video ya altyazı ekleme bölümüdür. Araçlar: Ayarlar , kullanma kılavuzu var. Görünüm:Arayüzde gözükmeyen bazı özellikleri ekleme bölümüdür. Yardım: program hakkında ve Yazılım güncelleme denetlemesi vardır.

13 VLC Media Player Özellikler
MP3, OGG, FLV, MP4, DivX, XviD, CD, DVD, VCD gibi sayısız dosya biçimi ve ortam desteği var. Hasarlı ya da İnternet'ten indirilirken yarım kalmış olan video ve ses dosyalarını oynatabilme özelliği var. Linux, Windows, Mac OS X, Android, iOS gibi birçok platformda çalışmaktadır. P2P ve Torrent dosyalarından ön izleme yapabilir. Altyazı desteği Web kameradan görüntü kaydedebilir.

14 Adı Soyadı :Ferhat Yıldırım
Okul Numara : Bölüm :Bilgisayar programcılığı


"VLC Media Player." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları