Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri"— Sunum transkripti:

1 EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri
Kullanıcı Kılavuzu EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri support.ebsco.com

2 EBSCO Discovery Service çeşitli kaynaklardan zengin bir içerik sunar.

3 Bir aramanın çok fazla sonuç getirdiği zamanlar olacaktır ya da eğer en baştan aşırı bir şekilde detaylandırılmış arama yapılırsa sonuç sayısı ihtiyaç duyduğunuzdan az olabilir. Bu kılavuzda, daraltıcıları ve genişleticileri kullanarak nasıl daha iyi sonuç listeleri oluşturulabileceğini inceleyeceğiz.

4 Seçimlerinizi mevcut arama kutusunda görebilirsiniz
Seçimlerinizi mevcut arama kutusunda görebilirsiniz. Aramanız için kullandığınız daraltıcılar bu bölüme eklenecektir. X simgesine tıklamak önceki seçimlerinizi kaldırı ve sonuçları yeniler.

5 Kütüphane koleksiyonunda bulunur daraltıcısı ile sonuçları sadece veri tabanlarında bulunan tam metin kayıtlara ve kütüphanenizde fiziksel olarak yer alan katalog kayıtlarına sınırlandırarak başlayınız. Bu daraltıcının tam metin daraltıcısından farkı, sonuçları sadece online olarak tam metin erişim olanağı bulunan kayıtlara indirgemesidir, basılı kaynakları sonuçlara dahil etmez. Eğer özellikle akademik olduğu tescilli makaleler ile ilgileniyorsanız, hakemli dergiler daraltıcısı ile sadece hakemli dergilerde yayımlanmış makalelerin listelenmesini sağlayabilirsiniz. Yayın tarihi daraltıcısı ile sadece belirli bir zaman diliminde yayımlanmış kayıtların gösterilmesini sağlayabilirsiniz.

6 Ekranın solundaki sütunda kaynak türlerinden konulara, yayınlardan yayıncılara kadar daha birçok daraltıcı vardır ve bu daraltıcılar araştırmanıza özel bir sonuç listesi hazırlamanız konusunda size yardımcı olacaklardır.

7 Sadece belirli kaynak türlerinden gelen kayıtları görmek üzere sonuçların güncellenmesi için en az bir kaynak türüne tıklayınız. Kaynak türleri, akademik dergileri, popüleri dergileri, gazeteleri, incelemeleri, konferans bildirilerini ve kütüphane koleksiyonu ile bağlantılı olarak daha birçok farklı döküman çeşitini kapsar.

8 Carbon sequestration gibi geniş kapsamlı bir anahtar kelime araması yaptıysanız, sonuçları bağlantılı alt konular odağında daraltmak amacıyla konu seçeneğini tercih edebilirsiniz. Bu daraltıcıyı tarihe göre sınırlandırma seçeneği ile birlikte kullanmak ise ilgili konuda güncel literatür hakkında bilgi edinmenize olanak sağlar.

9 Yayın listesi, araştırma konunuza dair en çok makale yayımlayan dergileri görmenize ve sonuç listesini bir ya da birkaç dergiden gelen kayıtlara indirgemenize olanak verir.

10 Eğer Yayın daraltıcısı fazla özel olduysa ya da listelenen yayınlara pek de aşina değilseniz, yayıncı daraltıcısını kullanışlı bulabilirsiniz. Yayıncı daraltıcısı, sonuç listesindeki kayıtlardan kaç tanesinin hangi yayıncıdan geldiğini gösterir ve sonuçları belirli bir yayıncıya/yayıncılara göre sınırlandırma imkanı sunar ki böylece yayın daraltıcına kıyasla daha fazla sonuç listelenmiş olur.

11 Sonuçları güncelledikçe ve parametreleri seçtikçe aramanız değişmiş olacaktır. Şimdiye kadar yaptığınız aramaları ve kullandığınız daraltıcıları görmek isterseniz arama geçmişi bağlantısına tıklayabilirsiniz. Hatta bu bölümü kullanarak önceki aramalarınızı düzenleyip yeni aramalar yaptırabilirsiniz.

12 Online yardım sisteminin tamamını görmek istediğinizde yardım linkine tıklayınız.

13 Daha fazla bilgi için: EBSCO Destek Sayfası: EBSCO Türkiye Destek Sayfası: YouTube EBSCO Türkiye:


"EBSCO Discovery Service (EDS) Daha İsabetli Sonuç Listeleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları