Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil"— Sunum transkripti:

1 Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
MİCROSOFT POWERPOİNT Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil

2 POWERPOİNT NEDİR? Microsoft Powerpoint; projektör kullanarak sunumu yapılan malzemeler meydana getirmenizi sağlayan bir yazılımdır. Powerpoint nedir ne işe yarar kısaca tanımı bu şekildedir. Bir rapor ya da teklif duyurusu yapmak için bu malzemenin kullanılması sunu ya da slayt olarak adlandırılır. Microsoft Powerpoint’i kullanarak; renkli metinlerle fotoğrafları, çizimleri, tabloları, grafikleri ve filmleri etkili bir biçimde birleştiren ekranlar oluşturabilir ve birinden diğerine aynı slayt gösterisinde olduğu gibi geçiş yapabilirsiniz.

3 POWERPOİNT NEDİR? Powerpoint hakkında bilgi vermek gerekirse Microsoft Powerpoint’i kullanarak animasyonlar ekleyebilir, ekrandaki metinlere görsel ve çizim ilave edebilirsiniz. Bunun yanı sıra slaytlara ve sunulara ses efektleri ve anlatım da ekleyebilirsiniz. Ayrıca tüm bu malzemelerin çıktısını alabilir ve sunumu yaparken bu materyalleri dinleyicilere dağıtabilirsiniz. Powerpoint nerelerde kullanılır ve Powerpoint nasıl kullanılır kısaca bu yazıda anlatacağız. Microsoft Powerpoint eğitimi almak için Bilişim Eğitim Merkezi doğru adrestir.

4 NASIL KULLANILIR? Microsoft Powerpoint; belge, elektronik tablo, sunu oluşturma ve e-posta yönetme için farklı türden yazılımların birleştirildiği Office ürün paketinin bir parçasıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde görsel, metin, animasyon, çizim ve tablolardan oluşan detaylı sunular hazırlayabilirsiniz.

5 NASIL KULLANILIR? Raporlar, toplantı metinleri, brief’ler, tablolar, detaylı analizler, analiz sonuçları, hesaplamalar, kreatif işler, reklam sloganları, afiş ve tasarımlar gibi yüzlerce dokümanı sunu olarak Microsoft Powerpoint sayesinde hazırlamanız mümkündür. Microsoft Powerpoint’i açmak için Başlat sekmesinden Tüm Programlar sekmesine tıklamanız gerekir. Oradan Microsoft Powerpoint’i bulup tıklamanız yeterli olacaktır.

6 ŞABLON OLUŞTURMA Microsoft Powerpoint yerleşik şablonları slaytlarınıza ve kendi özel şablonlarınızı projenize eklemenize olanak verir. Office.com geniş bir Powerpoint şablonları seçeneği sunar. Bu seçeneklerde sunular ve tasarım slaytlar da yer alır. Microsoft Powerpoint 2010 uygulamasında şablon bulmak için; dosya sekmesinden yeni sekmesini tıklayın. Kullanılabilir şablonlar ve temalar butonunun altından son zamanlarda kullandığınız şablonu yeniden kullanmak için son şablonlar sekmesini tıklayın ve oluştur sekmesini tıklayın.

7 ŞABLON OLUŞTURMA Daha önce yüklemiş olduğunuz şablonu kullanmak için şablonlarım sekmesini seçip, kullanmak istediğiniz şablona gelip tamam butonunu tıklayın. Microsoft Powerpoint uygulamasıyla yüklenmiş yerleşik şablonlardan birisini kullanmak için örnek şablonları seçin ve istediğiniz şablonu seçip oluştur sekmesini tıklayın. Office.com adresinden şablon bulmak için, şablonlar kategorisinin altından bir kategori seçip istediğiniz şablonu tıklayın ve indir sekmesini tıklayarak şablonu bilgisayarınıza kaydedin.

8 SUNU OLUŞTURMA Dosya sekmesinden yeni butonuna ve daha sonra oluştur sekmesine tıklayın. Microsoft Powerpoint uygulamasında sunu açmak için dosya sekmesinden aç butonunu tıklayın. Aç iletişim kutusunun sol bölümünde istediğiniz sununun bulunduğu klasörü tıklayın. Aç iletişim kutusunun sağ bölümünde sununun olduğu klasörü seçin, sunuyu tıklayın ve ardından aç komutunu tıklayın.

9 SUNU OLUŞTURMA Sunuyu kaydetmek için ise dosya sekmesinden farklı kaydet butonunu tıklayın. Dosya adı bölümüne sunumunuzun adını yazıp kaydet seçeneğine tıklayın. Sunuya yeni slayt eklemek için Giriş sekmesindeki Slaytlar grubundan yeni slayt butonunun altındaki oku daha sonra istediğiniz slayt düzenini tıklayın.

10 SUNU OLUŞTURMA Slayta şekil eklemek için giriş bölümündeki çizim grubundan şekiller sekmesini tıklayın. Burada istediğiniz şekli ve slayttaki herhangi bir yeri tıklayıp sürükleyerek şekli yerleştirin. Slayt gösterisi yapmak için slayt gösterisi sekmesinde bulunan slayt gösterisini başlat grubunda baştan sekmesini tıklayın.

11 Etkili Bir Sunu Hazırlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İletmek istediğiniz mesajı net olarak vermek ve dinleyicilerin dikkatini çekerek, onların ilgisini korumak adına sununuzdaki slaytların sayısını az tutun.

12 Etkili Bir Sunu Hazırlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
En iyi yazı tipi şekli ve boyutunu seçmek, iletmek istediğiniz mesajı doğru bir biçimde iletmenize yardımcı olur. İzleyicilerin uzaktan slaytları okuyabilmeleri için yazı fontunu normalden biraz daha büyük seçmeniz gerekir. Bu yüzden yazı fontu boyutunu 30’dan büyük olarak ayarlamalısınız.

13 Etkili Bir Sunu Hazırlamak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
İzleyiciler, ekrandaki yazıları okumaktan ziyade sunumunuza dikkat etmelidir. Bu yüzden madde işareti ile mesajınızı maddeler halinde iletmeli ya da kısa cümleler kullanmalısınız.

14 Etkili Bir Sunu Hazırlamak İçİn Dikkat Edilmesi Gerekenler
Resimler, görseller, grafikler ve animasyonlar ile dinleyicilerin sunumu hatırlamasını sağlayabilirsiniz. Bu açıdan metin ve slaytlara mutlaka mesajı pekiştirecek anlamlı görseller eklemelisiniz. Fakat görsel kullanımını da belirli bir sınırda tutmanız gerekir. Gözü yormayan, sade, şık ve tutarlı şablon ya da tema seçimi yapmalısınızın. Arka plan tasarımı, mesajınızın önüne geçmemelidir.

15 İZLEDİĞİNİZ İÇİN Teşekkür ederim.
Wiki Eğitim wikiegitim.com


"Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları