Çevre Görevlisi Eğitimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEHLİKELİ ATIK BEYAN SİSTEMİ (TABS)
Advertisements

Tehlikeli Kimyasallar Yönetimi Şube Müdürü
TÜRKİYE’DE KİMYASALLAR ALANINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇALIŞMALAR
BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZALARIN KONTROLÜ HAKKINDA YÖNETMELİK SEVESO BİLDİRİMİ Bilindiği üzere endüstriyel faaliyetlerden kaynaklanan büyük endüstriyel kazaların.
ORMAN BİYOÇEŞİTLİLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
Web Bilgi Girişi Kullanım Rehberi
TIBBİ CİHAZ ULUSAL BİLGİ BANKASI
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
Amaçlar  Verinin üretildiği yerden ve üretildiği anda elektronik ortamdan alınması  İnsan emeği ve hataların en aza indirilmesi  Birbirine bağlı süreçlerde.
TALEP MODÜLÜ SATINALMA İŞLEMLERİNİ BİR MERKEZDE YAPAN, ANCAK TALEPLERİ DEĞİŞİK BİRİMLERCE OLUŞTURULAN İDARELERİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN.
Bilgi Paketi Çalışmaları
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
YARDIM MASASI Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen.
Çevre Görevlisi Eğitimi
T.C ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Merkez Proje Ofisi 2008 – 2009 SODES PROJELERİ WEB YÖNETİM ARAYÜZÜNÜN KULLANILMASI.
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORMAN KADASTRO BİLGİ SİSTEMİ- ORKABİS
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ENDÜSTRİYEL VE KİMYASAL KAZALAR
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Bu proje Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti Tarafından finanse edilmektedir. IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı EKÖK.
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
TEHLİKELİ MADDELER VE MÜSTAHZARLARA İLİŞKİN GÜVENLİK BİLGİ FORMLARININ
1 VERİLEN BİR EĞİTİMİN SİSTEME KAYDEDİLMESİ SİSTEME YENİ EĞİTİM KAYDI EKLENMESİ.
1 DAHA ÖNCEDEN KAYDEDİLEN EĞİTİM BİLGİLERİNİN GÜNCELLENMESİ VE DÜZELTİLMESİ KAYITLI EĞİTİMLERİN GÜNCELLENMESİ.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Halk Sağlığı Müdürlüğü
1 KİŞİSEL BİLGİLERİN SİSTEME EKLENMESİ VE ŞİFRE ALINMASI EĞİTMENLERİN VE TAG KATILIMCILARININ KİŞİSEL BİLGİLERİNİ SİSTEME EKLEMELERİ VE KULLANICI ADI İLE.
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
SODES BİS SİSTEMİ.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Grup üyeleri: Selen ERGÜ Galip Kaya Nazgül BARPİEVA
Muhtar Bilgi Sistemi.
ZONGULDAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ
MALZEME GÜVENLİK BİLGİ FORMU MSDS
BİYOSİDAL ÜRÜNLERDEN KAYNAKLANAN ATIKLARIN YÖNETİMİ
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
30 Eylül 2014 Eğitim Çalışmaları Webinar. Eğitim Çalışmaları Genel değerlendirme Eğitim planları – Grup gereksinimlerinin belirlenmesi – Eğitim süresinin.
AFYONKARAHİSAR ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ Çevre Yönetimi ve Denetiminden Sorumlu Şube Müdürlüğü Çevre Bilgi Sistemine Kayıt Olma ve Kirlenmiş Sahalar.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
1. İSTATİSTİĞİN OKUL İÇİN ÖNEMİ Eğitim istatistikleri ile; Okulun doğru veriye ulaşıp kendilerini geliştirmelerine, başarının ve verimin arttırılması.
ÜYELİK İÇİN ÖNCELİKLE «ONLİNE-TEST» SEKMESİNİ TIKLIYORUZ ÜYELİK İÇİN ÖNCELİKLE «ONLİNE-TEST» SEKMESİNİ TIKLIYORUZ.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
Türkiye'de SEVESO II Yönergesi’nin Uyumlaştırılması Projesi LIFE03 TCY/TR/ Ocak 2004 – Ocak 2006.
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
Büyük endüstriyel kazalar
İŞ KURALLARI  Çalışanların sisteme kayıtlı olması gerekmektedir.  Her bir çalışan sisteme kullanıcı adi ve şifresi ile login olarak girmelidir.  Satışı.
SINAVMATİK SUNUMU HEDEFİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDEKİ EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTMEKTİR.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
HAZIRLAYAN: ELİS MERCAN( )
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
ÖĞRENME ÇIKTILARI HAZIRLAMA VE ÖĞRENCi İŞ YÜKÜ HESABI
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi
Eğitim-Öğretim İzleme, Değerlendirme Sistemi

ZABITA DENETİM SİSTEMİ (ZDS)
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
ZABITA DENETİM SİSTEMİ (ZDS)
Öğretim Yılı Oryantasyon Programı
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İSGB İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Sunum transkripti:

Çevre Görevlisi Eğitimi Seveso E-Bildirim Sistemi 2009 Çevre Görevlisi Eğitimi Antalya

Bildirimin Gerçekleştirilme Süreci Kullanıcılar: Tehlikeli kimyasal bulunduran tüm kuruluşlar Bakanlığa bildirimde bulunacaktır. Kullanıcı adı ve şifre E-posta Bildirimle veri girişi Farklı zamanlarda sisteme giriş olanağı ve bilgileri güncelleme imkanı Sistem yöneticisi: Kayıtlı bilgileri sorgulama ve raporlama E-posta ile yeni bildirim isteme Bildirim sistemi, kuruluş kayıtlarının her biri için, kullanıcı adı ve şifre oluşturur. Bunu bilgi güvenliği esaslarına göre, muhafaza eder. Kullanıcılara e-posta ile kullanıcı adı ve şifre bilgileri iletilir. Kullanıcılar sisteme bağlanarak aşağıdaki işleri yaparlar: Kullanıcılar kullanıcı adı ve şifreleri ile, kurumları adına kendilerini sisteme tanıtırlar Kullanıcılar, sistemin formlarına veri girerler, veriyi kaydederler Sistem, kullanıcıların girdikleri verilere göre, A sınıfı, B sınıfı gibi kısımlara ayırır ve buna bağlı olarak yeni bildirimler doldurulması gerektiğini kullanıcıya belirtir. Kullanıcılar tüm veri girişini tek seferde yapmak zorunda değillerdir. Sınıflandırmaya göre yapması gereken yeni bildirimleri (acil durum planları hazılanması ve bildirilmesi gibi), farklı zamanlarda sisteme bağlanarak gerçekleştirebilirler. Kullanıcılar, daha önce girdikleri verileri görüntüleyebilirler, verilerde değişiklik yapabilirler veya değişiklik talebinde bulunabilirler ve izin verilmesinden sonra değişiklik yapabilirler. Yetkisi dahilinde ise, kendisine ait bilgi değişikliklerini (adres, telefon vb.) değişikliklerini yapar. Sistem yöneticisi sisteme bağlanarak: Kayıtlı bilgileri içeriğine, kurumlara, illere göre sorgulayabilir, raporlayabilir. Eksik olan, değişiklik ve güncelleme gerekenleri tespit edip, e-posta ile yeni bildirim isteyebilir.

Nasıl Bildirim yapacağım? “Türkiye’ de Seveso-II Direktifinin Uyumlaştırılması Projesi” kapsamında Tehlikeli Kimyasal Bulunduran tesislerin bu kimyasalları bildirmesi için bir veri tabanlı e-bildirim sistemi ve web sayfası oluşturuldu. Bildirim için özel bir form WEB sayfasında bulunmaktadır. (http:// seveso.cevreorman.gov.tr) Bildirim içeriğinde; İşletmecinin adı, tesisin tam adresi,sorumlu kişinin adı veya görevi, tehlikeli madde ile ilgili yeterli bilgi, tesisin yada depolama tesisinin faaliyeti ve tesisin hemen etrafındaki çevre ile ilgili bilgi yer almaktadır.

Bildirim Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar Yol haritasına bkz Seveso II kapsamındaki endüstri kuruluşlarını belirleyen hesaplama aracı Sisteme kaydolması ya da bildirim yapması gereken kuruluşlar için bilgi sistemi girişi Kuruluş içindeki tesislerin her biri için ayrı bildirim yapılması Birimler ton cinsinden girilmeli Bildirim yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar :   ·        Tesisinizin bildirim sistemine dahil olup olmadığını anlamak için web sayfasında verilen yol haritasına bakınız. Bunun dışında kapsam dahilinde olup olmadığınızı hesaplamak amacıyla “Seveso II kapsamındaki endüstri kuruluşlarını belirleyen hesaplama aracını” kullanınız. Hesaplama aracında kapsam dahilinde olup olmadığınızı belirleyiniz .    ·        Eğer kapsam dahilindeyseniz hangi seviyede bir kuruluş olduğunuzu öğrenmek için ana sayfadaki “Sisteme kaydolması ya da bildirim yapması gereken kuruluşlar için bilgi sistemi girişi” ne tıklayarak bildirim sistemine giriş yapınız. ·        Eğer kapsam dahilinde değilseniz de sisteme kayıt yaparak dahil olmadığınızı gösteren bir bildirim yapmanız ve ilgili çıktıyı Çevre ve Orman Bakanlığına göndererek sorumlu olmadığınızı kanıtlamanız gerekir. ·        Bildirim bir tesis değil bir kuruluş için yapılmaktadır ve aynı kuruluşa ait ayrı tesisler sisteme ayrı ayrı kaydolmak ve ayrı bildirimler yapmakla yükümlüdürler. ·        Bildirim sırasında tablolara girilen değerlerin tamamı ton biriminden olmalıdır. Örneğin 1 Kilogram 0,001 ton olarak girilecektir. Az miktarda, çevreye ve insan sağlığına etkili olabilecek maddeler (ör. Çok toksik maddeler) de buna dahildir. ·       

Bildirim Yapılırken Dikkat Edilecek Hususlar Adlandırılmış maddeler girildikten sonra ikinci tabloya GİRİLMEZLER. Bir kategoride birden fazla madde varsa miktarlar o satıra toplanarak yazılır. Bir madde için birden fazla kategori var ise miktarı EN BASKIN kategoriye (satıra) yazılır Müstahzarların (karışımların) ve son ürünlerin içerisindeki kimyasal özelliklerini koruyan maddeler SEVESO’ya tabidir ve müstahzarın içindeki ağırlıkları girilir (Örneğin %15 alevlenir madde içeren 100 ton bir karışım için 15 ton alevlenir madde kaydedilecektir Maddelerin fiziksel formları hakkında bilgi Birinci tabloda bulunan maddeler özel olarak adlandırılmış maddelerdir ve birinci tabloya girildikten sonra ikinci tabloya GİRİLMEZLER. ·        İkinci tablo, birinci tabloda adlandırılmamış tehlikeli maddelerin kategorilerine göre girilmesi içindir ve maddelerin miktarları (ton birimi olarak) ilgili satırlara girilir. Kuruluş, tesislerinde bulunan tüm maddelerin SEVESO II yönergesine tabi olup olmadığını kontrol eder ve dahil olduğu kategorilere miktarları girer. Bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir: Bir kategoride birden fazla madde varsa miktarlar o satıra toplanarak yazılır. Bir madde için birden fazla kategori var ise miktarı EN BASKIN kategoriye (satıra) yazılır (örneğin bir maddenin hem alevlenir hem patlayıcı olması halinde patlayıcı kategorisinde değerlendirilmesi gerekmektedir - bu kategori tehlikeli maddeler veri tabanından da bulunabilir) Müstahzarların (karışımların) ve son ürünlerin içerisindeki kimyasal özelliklerini koruyan maddeler SEVESO’ya tabidir ve müstahzarın içindeki ağırlıkları girilir (Örneğin %15 alevlenir madde içeren 100 ton bir karışım için 15 ton alevlenir madde kaydedilecektir) Maddelerin SEVESO sınıflarının belirlenmesinde yardımcı olmak amacı ile bir tehlikeli maddeler veri tabanı sunulmuştur Bildirimin son aşamasında doldurulması gereken “Maddelerin fiziksel formları hakkında bilgi” bölümü doldurulurken olası bir kaza anında önemli olacak bilgiler de göz önünde bulundurulmalıdır.

www.kimyasallar.cevreorman.gov.tr

Bilgi Sistemi Yapısı

http://seveso.cevreorman.gov.tr

Endüstriyel tesisler için 67/548 /EEC Avrupa Komisyonu Direktifinin Ek-1’ inde yer alan kimyasalları sorgulayabiliriz.

Bildirim Sisteminin Katkıları Verileri elektronik ortamda toplamak ve kaydetmek Elektronik ortamdaki verilerin daha sonra daha kolay ve etkili şekilde kullanılması Sanayici ile Çevre ve Orman Bakanlığı arasında etkili bir bağ kurulması Yönergenin uygulanmasını ve kontrolünü tek merkezden yönetmek