Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARDIM MASASI http://yardimmasasi Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak http://yardimmasasi sayfası açılır. Gelen.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARDIM MASASI http://yardimmasasi Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak http://yardimmasasi sayfası açılır. Gelen."— Sunum transkripti:

1 YARDIM MASASI http://yardimmasasi
Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak sayfası açılır. Gelen ekranda Kullanıcı Adı ve Şifre alanları aşağıda belirtildiği şekilde doldurulur ve giriş butonu tıklanır. (Kullanıcı Adı ve Şifre bilgisayarınıza oturum açtığınız bilgilerle aynıdır.)

2

3 YARDIM MASASI MENUSU Tanım: Bu menüde yeni olay kaydı açılır,durum değişiklikleri ve güncellemeler ile mevcut olayların görüntülenmesi sağlanır. Yeni İstek Kaydı Oluşturma: Numaralandırılmış şekilde adımları izliyoruz, Yardım Masası alanı seçilir, Yeni İstek tıklanır, Açılan pencerede sorunumuz için bir başlık yazılır, Sorunumuzun açıklaması yazılır, Kategori öğesine tıklanır, Sorunumuz ile ilgili uygun Kategori seçilir, Son olarak Gönder seçeneğine tıklanarak işlemimiz tamamlanır.

4 3. Talep edilecek işlem veya yaşanılan sorun ile ilgili olan kategori seçilir

5 4. Başlık ve Açıklama Alanları aşağıdaki örnek mantığında doldurulur ve Öncelik kısmından probleminizin aciliyetine göre Öncelik seçilir. Tüm işlemler bittiğinde Gönder butonuna basılır.

6 5. Kategori alanında yapacağınız seçimin doğru olması gerekmektedir
5. Kategori alanında yapacağınız seçimin doğru olması gerekmektedir.Kategori seçiminden eminseniz gelen mesaj Evet butonuna basılarak karşılanır.

7 6. İşlem hatasız olarak tamamlandıysa aşağıdaki mesaj gelecektir
6. İşlem hatasız olarak tamamlandıysa aşağıdaki mesaj gelecektir. Ok butonuna basarak işlem sonlandırılır ve son olarak Sayfanın alt kısmında yer alan Kapat butonuna basılarak sayfa kapatılır.

8 İSTEK DURUM SORGULAMA Ana ekranın sol kısmında yer alan İstekler grubu altından yapmış olduğunuz taleplere ilişkin son durumları ilgili durumu tıklayarak pencerenin sağ kısmında görebilirsiniz. (Açık, Kapalı,Tümü)

9

10

11

12 Kurumsal Ağ Kullanımı ve Güvenliği
Kullanıcılar, Bakanlık kurumsal ağına Başkanlığın yazılı onayını almadan domaine dâhil olmayan herhangi bir cihazla (masaüstü veya dizüstü bilgisayar, kamera vb.) bağlanamaz. Bakanlık kurumsal ağ güvenliğinin sağlanabilmesi için ağa dahil olmayan sunucu ve bilgisayarlar, internet erişimi, güvenlik ve antivirüs yazılımları vb. ağ hizmetlerinden faydalanamaz.

13 Internet üzerinden canlı televizyon yayınları izlenemez
LimeWire, eMula, bitTorent vb. paylaşım esaslı programlar kullanılamaz Web kamera kullanılamaz Resmi işlemler dışında internet üzerinden interaktif uygulamalar kullanılamaz (internet üzerinden oynanan oyunlar, mesajlaşma vb. Bakanlık ağı üzerindeki bilgisayarlara yetkisi olmayan kişiler tarafından erişilemez

14 Herhangi bir kullanıcının şifresini kırmak veya ele geçirmek amaçlı programlar (keylogger, spyware, trojan vb.) kullanılamaz. Kurumsal ağ üzerindeki paketleri yakalama, izleme, değiştirme, ip (internet protokol numarası) değiştirme, msn dinleme vb. işlemleri gerçekleştirmeye yönelik programlar kullanılamaz, işlem yapılamaz. Mesajlaşma yazılımlarından ICQ, GTALK, SKYP vb. kullanılamaz.

15 Başkanlık tarafından İlgili kanunda belirtilen kapsama giren internet adresleri ile Bakanlık sistem güvenliği açısından tehlike yaratabilecek nitelikte zararlı olduğu tespit edilen internet adreslerine erişim tüm kullanıcılar için engellenir. Kullanıcılar tarafından bu tür engellemelerin kaldırılması konusunda Başkanlık personelinden talepte bulunulamaz. Dosya transferleri sistem güvenliği açısından Bakanlık sunucuları üzerinden hizmet verilen e-postalara eklenmek suretiyle gerçekleştirilir. (Outlook uygulaması kullanılacaktır.)

16 SADECE LİSANSLI PROGRAM KULLANINIZ.
Bakanlık kurumsal ağında yer alan ya da bağımsız çalışan tüm masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda sadece lisanslı programlar kullanılır. Hali hazırda kullanılmakta olan lisanssız programlar varsa derhal silinir. Kuruma ait lisansı olmayan kopya programlar kesinlikle bilgisayarlara yüklenemez ve kullanılamaz. İhtiyaç duyulan yazılım lisansları, ilgili birimler tarafından temin edilir. Lisansı olmayan yazılımların bilgisayarlara yüklenmesi konusunda Başkanlık teknik personelinden talepte bulunulamaz.

17 YETKİSİZ KİŞİLER YAZILIMSAL veya DONANIMSAL DEĞİŞİKLİKLER YAPAMAZ.
Bakanlık kurumsal ağında yer alan tüm bilgisayarlar, yazıcılar, tarayıcılar ve yazılımların envanter bilgileri takip edilmekte olup, Başkanlık bilgisi dışında, yetkisiz kişiler tarafından, herhangi bir değişiklik (ekran kartı, TV kartı takılıp sökülmesi, yazılım yüklenmesi veya kaldırılması vb.) yapılamaz.

18 TASARRUFLU OL. Bilgisayar, yazıcı, tarayıcı vb. cihazlar sürekli enerji tükettiğinden, uzun süre kullanılmamaları durumunda kapalı tutulmaları gerekmektedir. Söz konusu cihazların verimli kullanılması esas olup, cihazlar mesai sonunda mutlak surette kapatılmalıdır.

19 KULLANIMI YASAK OLAN CİHAZLAR.
Bilgisayarların elektrik kesintilerinden zarar görmemesi için konumlandırılan Kesintisiz Güç Kaynağına bağlı prizlere yazıcı, tarayıcı vb. cihazlar ile Bakanlık içinde kullanımı yasak olan ısıtıcı, çaydanlık vb. özel kullanım amaçlı cihazlar kesinlikle takılamaz.

20 Gümüşhane Web Sitesi DUYURU Formatı

21

22 DUYURU Yazımında dikkat edilecek hususlar
Türkçe dilbilgisi kuralları İmla kuralları Yazışma kuralları Times New Roman 12 punto DUYURU dökümanlarını Şube Müdürüne gönder. Şube Müdürü DUYURU dökümanlarını inceleyerek uygun gördüğü takdirde, mail adresine gönderir.

23 Png, bmp veya JPEG formatında konuya uygun bir resmi ek dosya olarak klasöre yerleştiriniz.
Örneğin; Nabucco Boru Hattından bahsediyorsak ie vasıtasıyla uygun bir resim bulalım.

24

25 TEŞEKKÜRLER ANALİST Kemalettin ASLAN kemalettin.aslan@csb.gov.tr
Merve Abide DEMİR


"YARDIM MASASI http://yardimmasasi Internet Explorer tarayıcısı açılır ve Yardım Masası adresi yazılarak http://yardimmasasi sayfası açılır. Gelen." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları