Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
İŞ YERİ KAYITLANMA VE ÖĞRENCİ TALEP SÜREÇLERİ

2 İŞ YERİ KAYIT VE ÖĞRENCİ TALEP İŞLEMLERİ

3 ÖĞRENCİ TALEP İŞLEMLERİNİN YAPILABİLMESİ İÇİN İŞ YERLERİNİN ÜNİVERSİTEMİZ İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ MERKEZİ YÖNETİM SİSTEMİNDEN (sus.cbu.edu.tr) KAYITLANMALARI GEREKMEKTEDİR. Kayıtlanma yapmayarak onay almayan ve talebi olmayan iş yerlerine öğrenci gönderilemez.

4 İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ
1- sus.cbu.edu.tr adresine giriş

5 İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ
2- «Yeni Firma Kaydı» bağlantısına giriş

6 3- «Yeni İş Yeri Kaydı» formu - firma bilgilerinin girişi ve
İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ 3- «Yeni İş Yeri Kaydı» formu - firma bilgilerinin girişi ve «Firma Kaydını Tamamla»

7 İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ
4- “Firma kaydınız oluşturuldu” mesajı içeren aşağıdaki mesaj ekranını görülür ve kayıtlanma süreci tamamlanmış olur ve Eş zamanlı olarak firmanın “Yeni İş Yeri Kaydı” girişinde verdiği GSM numarasına “Firma Bilgileriniz kaydedilmiştir en kısa sürede iletişime geçilecektir” mesajı iletilir.»

8 -İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ SONU-
5- İş Yeri Üniversite yetkililerince onaylanınca, İş yerinin GSM numarasına «Sayın ilgili firmanız onaylanmıştır. …………….kullanıcı adı (Kurumsal e-posta adresi) ve XXXXX şifresi ile giriş yapabilirsiniz» mesajı iletilir. Bu mesaj iş yerinin kayıtlanmasının gerçekleştiği anlamını taşır. -İŞ YERİ KAYITLANMA SÜRECİ SONU- ÖĞRENCİ TALEBİ OLUŞTURMA SÜRECİ BAŞLANGICI

9 İŞ YERİ ÖĞRENCİ TALEBİ OLUŞTURMA SÜREÇLERİ
BU SÜREÇTE; 1- İŞ YERİ KENDİ İSTEDİĞİ MESLEK ALANINDAN/ALANLARINDAN ÖĞRECİ TALEP EDEBİLİR. 2- ÖĞRENCİ KENDİ İŞ YERİ BULABİLİR. A) İŞ YERİNİN İSTEDİĞİ MESLEK ALANINDAN/ALANLARINDAN ÖĞRENCİ TALEBİ YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi B) ÖĞRENCİ KENDİSİ İŞ YERİ BULMASI DURUMUNDA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YÖNTEM 2) Öğrenci iş yerinden T.C. Numarası ile Talep edilmesini sağlayabilir (Bireysel Öğrenci Talebi). (sus.cbu.edu.tr / Yeni Firma Kaydı / (Onay süreci) / Firma Giriş / Firma Talebi oluşturma / Bireysel Öğrenci Talebi / T.C. numarasının yazılması) YÖNTEM 3) Öğrenci sistemden indireceği «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» ile Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü’ne müracaat edebilir. sus.cbu.edu.tr/Belgeler ve Formlar/Öğrenci Belge ve Formları bağlantısından ulaşabileceğiniz «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» nu indirerek, kendisine ve iş yerine ait bölümlerini eksiksiz bir şekilde doldurup, iş yerine kaşeletip imzalattıktan sonra “Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü’ne teslim edebilir.

10 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi

11 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
«FİRMA GİRİŞİ» ne giriş yapıldıktan sonra aşağıda görülen ekran gelir. İş yeri kendisine kayıtlanma süreci sonunda iletilen kullanıcı adı ve şifresini ilgili alana girerek «Giriş Yap» butonuna basar.

12 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra aşağıda görülen talep ekranı gelir. «FİRMA TALEP OLUŞTURMA» butonuna basarak öğrenci talep sayfasına geçebilir.

13 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Gelen ekranda; 1- «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» 2- «Bireysel Öğrenci Talebi» kutucukları ile, alt bölümde, turuncu yazı ile ifade edilen «Alanlarına Göre Öğrenci Talepleri» ile «Bireysel Öğrenci Talepleri» bölümleri bulunmaktadır. Meslek Alanlarından Öğrenci Talebi, Alanlarına Göre Öğrenci Talepleri bölümünün altında, Bireysel Öğrenci talepleri (Öğrencinin T.C. Numarası ile talep) Bireysel Öğrenci talepleri bölümünün altında görünecektir.

14 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Bu aşamadan sonra iş yerleri «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» (istedikleri meslek alanından) ve / veya «Bireysel Öğrenci Talebi» (Öğrenciyi T.C. Numarası ile talep) alanlarına girerek öğrenci talebinde bulunabilirler.

15 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
«Meslek Alanından Öğrenci Talebi» kutucuğuna basıldığında aşağıdaki ekran gelir. Talep Edilen Meslek Alanı: üniversitede iş yerleri eğitimine öğrenci gönderecek programlar bulunmaktadır. Talep Edilen Öğrenci Sayısı: sayı belirtilir. Vardiya ve şantiye durumu, açıklama kutusuna iş yeri tarafından bildirilmesi gereken bir husus varsa o belirtilir ve «Talebi Oluştur» ile talep sonlandırılır.

16 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Meslek Alanına basıldığında iş yerlerine öğrenci gönderecek programlar çıkar. Buradan istenilen alan seçilir,

17 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Talebin aşağıdaki turuncu bölgede bulunan «Alanına Göre Öğrenci Talebi» bölümü altında sol tarafta talep edilen meslek alanı «İktisat» sağ tarafta ise 3 kişinin talep edildiği görülür. Bu talebin tamamlandığı anlamını taşır. Sağ tarafta bulunan pembe renkteki «İşlemler» kutucuğundan talep ile ilgili düzeltme, iptal işlemleri gerçekleştirilebilir.

18 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Eğer iş yeri başka alandan da talepte bulunmak istiyorsa, tekrar meslek alanına girerek başka alandan talep oluşturabilir

19 YÖNTEM 1) İş Yerinin Meslek Alanından Öğrenci Talebi
Turuncu yazı ile yazılan «Alanlarına Göre Öğrenci Talepleri» bölgesine bakılırsa iş yerinin «İktisat» tan sonra «Kamu Yönetimi» alanından da 3 kişiyi talep ettiği görülmektedir. İŞ YERLERİNİN MESLEK ALANINDAN ÖĞRENCİ TALEBİ SONU, TALEPLER İLGİLİ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİNİN SAYFASINA DÜŞMEKTE VE ONALARIN ONAYINI BEKLEMEKTEDİR.

20 ÖĞRENCİ KENDİSİ İŞ YERİ BULABİLİR; YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile talep edilmesini sağlayabilir (Bireysel Öğrenci Talebi).

21 YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T. C
YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile Talep edilmesini sağlayabilir. İş yeri «Meslek Alanından Öğrenci Talebi» sürecinde gösterilen süreçleri geçerek (Kayıtlanma/ Firma girişi/Firma Talebi Oluşturma) aşağıda gösterilen «Firma kontenjan Talepleri» ekranından «Bireysel Öğrenci Talebi» kutucuğuna girerek öğrencinin T.C. Numarasını yazması yeterli olacaktır.

22 YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T. C
YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile talep edilmesini sağlayabilir. Gelen ekranda beliren mesaj; «Talep ettiğiniz TC Kimlik numarasını yazınız».

23 Öğrencinin T.C sini giriniz.
YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile talep edilmesini sağlayabilir. Öğrencinin T.C sini giriniz.

24 YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T. C
YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile talep edilmesini sağlayabilir. Öğrencinin T.C. Numarası girildikten sonra öğrencinin bilgileri ekrana gelir, eğer talep edilen öğrenci doğru öğrenci ise «Öğrenciyi Ekle» butonuna basmak yeterli olacaktır.

25 Bireysel Öğrenci Talepleri alanında öğrencinin adı görülür
YÖNTEM 2) Öğrenci, iş yerinden T.C. Numarası ile talep edilmesini sağlayabilir. Bireysel Öğrenci Talepleri alanında öğrencinin adı görülür İŞ YERLERİNİN T.C. NUMARASI İLE «BİREYSEL ÖĞRENCİ TALEBİ SONU, TALEPLER İLGİLİ BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİNİN SAYFASINA DÜŞMEKTE VE ONALARIN ONAYINI BEKLEMEKTEDİR.

26 ÖĞRENCİNİN YAPMASI GEREKENLER
YÖNTEM 3) Öğrenci sistemden indireceği «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» ile «Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü» ne müracaat edebilir. ÖĞRENCİNİN YAPMASI GEREKENLER

27 YÖNTEM 3) Öğrenci sistemden indireceği «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» ile Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü’ne müracaat edebilir. 1- sus.cbu.edu.tr adresinden «Belge ve Formlar» bağlantısına girilir.

28 YÖNTEM 3) Öğrenci sistemden indireceği «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» ile Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü’ne müracaat edebilir. «Öğrenci Belge ve Formları» bağlantısına girilir.

29 YÖNTEM 3) Öğrenci sistemden indireceği «İş Yeri Öğrenci Kabul Formu» ile Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü’ne müracaat edebilir. «İş yeri Öğrenci Kabul Formu» indirilir.

30 Öğrenciler, bu formu eksiksiz bir şekilde doldurup iş yeri yetkilisine kaşeletip imzalatarak «Bölüm İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlerine teslim ederler.


"İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları