Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORMAN BİYOÇEŞİTLİLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORMAN BİYOÇEŞİTLİLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 ORMAN BİYOÇEŞİTLİLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

2 BİYOD Veri Tabanı Projesi
Biyolojik Çeşitlilik & Odun Dışı Orman Ürünleri Veri Tabanı (BİYOD) Bu proje ile; CBS tabanlı Web ortamında bitkilerin, kendi bulunduğu noktadaki fotoğrafı ile birlikte ülkemizin hangi koordinatında bulunduğu, bu bitkilerin etken maddelerinin neler olduğu ve bu etken maddelere göre kullanma alanlarının neler olması gerektiği, ülkemizde ve dünyada kullanım alanlarının neler olduğu, ürünün hasat zamanı, kullanılan kısımları, toplama, kurutma, depolama şekilleri, arıcılığa fayda sağlaması açısından bu bitkilerin polen ve nektar durumları, koruma altında ve endemik olup olmadığı, kendi ekosisteminde geliştirilip geliştirilmeyeceği, geliştirilecekse hangi yetiştirme tekniği ile geliştirilmesi gerektiğinin tespiti amaçlanmaktadır.

3 Orman Biyolojik Çeşitliliği (BİYOD) Ana Sayfası
BİYOD Panel Girişi butonuna tıklanarak sitemin kayıt/giriş arayüzüne geçiş yapılır. Öncelikle JetPhoto programı indirilerek, PC’ye kurulur. Orman Biyolojik Çeşitliliği Web (Sub-Domain) adresi

4 BİYOD Veri Transferi

5 JetPhoto Studio Programından Sisteme
Veri Transferi WebSync arayüzü sayesinde Server adresini, BİYOD kullanıcı adımızı ve parolamızı ilgili kutucuklara yazarak, fotoğraf albümümüzü sisteme aktarırız. G ikonu fotğrafın GPS verisi içerdiğini gösterir.

6 BİYOD İlgili fotoğrafın tür isminin ilk 4 karakteri ilgili kutucuğa girilerek gelen taksonomik tür listesinden taksonun bilimsel adı seçilir. Daha sonra «Yapıştır» butonuna tıklayarak tür adı alanını doldurmuş oluruz. Bu kısımda Onay için Admin’e gönderdiğimiz veriler ve onaylanan verilerimizi izleye biliriz. (Onay için gönderilen verilerin üzerinde «S» harfi bulunur.)

7 BİYOD Gerekli yardıma bu sekmeden ulaşabilirsiniz.
Onay bekleyen tüm verileri bu alandan takip edebilir, görüntüleyebilir, red, sil ve onay işlemlerini yapabiliriz. Onaylanmış tüm verileri ve kendimize ait verileri bu alandan takip edebilir ve görüntüleyebiliriz. Taksonomi listesinde bulunmayan tür ve cins adlarını Admin olarak bu alandan listeye girebiliriz. Sistemde yeralan verilerle ilgili sorgulamayı bu alandan yapabiliriz. Sistemde mevcut olan taksonların gösterildiği 3D haritaya ve konumsal verisine buradan ulaşabilirsiniz.

8 BİYOD 3D Harita

9 BİYOD Taksonomik Tür Listesi ve Yeni Kayıt
Taksonomik tür listesi ve yeni kayıt alanı

10 BİYOD Taksonomik Tür Listesi ve Yeni Kayıt
Bu alana listede olmayan bir türün bilimsel adını yazarak, taksonomik tür listesine yeni bir kayıt yapabiliriz.

11 Türlere Ait Bilgi Sayfası
Büyüteç ikonuna tıklayarak taksonun görüntüsünü büyütebiliriz Türün bulunduğu lokasyonu gösterir.

12 BİYOD

13 ORMAN BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ


"ORMAN BİYOÇEŞİTLİLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları