Android Registry.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri Kullanıldığı Yerler Örnekler Düzenleyen: Mehhmet Akif BARIŞ.
CIT Eğitim Gündemi CIT Kimdir? Nasıl Ulaşabilirim? Kampüste Internet Erişimi Kullanıcı Adı ve Parola Nedir? My.KU Nedir, Nasıl Kullanabilirim? KUAIS Nedir?
Donanım Birimleri.
BULUT BİLİŞİM M. KÜRŞAT YILDIRIM İÇERİK  BULUT BİLİŞİM NEDİR?  BULUT BİLİŞİM ÖZELLİKLERİ  BULUT BİLİŞİM MİMARİ YAPISI  BULUT BİLİŞİM.
Arduino nedir ? Atmega 328P Microcontroller USB ile bilgisayara bağlanır. Basit bir kullanımı olup kullanıcı dostudur. C++ tabanlı Arduino yazılımı ile.
Etkileşimli Tahta Sorumlu Firma Vestel Sorumlu Firma Yöneticisi Yereldeki Vestel Yetkili Servisleri Arıza Kaydı Vestel Çağrı Merkezi: Fatih.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
DONANIM VE YAZILIM.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
EQUIZSHOW.
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum ve Kullanım Kılavuzu
GPS 301 B Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DONANIM VE YAZILIM.
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
APP INVENTOR Emre ANLAR.
AVAST! FREE ANTİVİRÜS 2016.
Mobil Uygulama Entegrasyonu İle
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
EBSCOhost iPhone Uygulaması
EBSCOhost ile Arama Hatırlatmaları Oluşturma
XPEECH SIP DECT Yazılım Güncellemesi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Açık Bulut Nedir ? Neden Açık Bulut ?
Öğrenci E-Postası Kullanımı
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Problem Çözme ve Algoritmalar
XPEECH S Serisi CDR Kayıtları
VODAFONE’DA KONTRAT DEĞİŞTİRMEK ARTIK ÇOK KOLAY
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
Uçak Bileti Değiştirme
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
İŞLETİM SİSTEMİ İşletim Sistemi Nedir İşletim Sisteminin Görevleri
SUNUM PROGRAMLARI (Bölüm 2)
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
WINDOWS 10.
DENETİM MASASI-2 Aygıtlar ve Yazıcılar
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR
GÖRSEL PROGRAMLAMA DİLİ:
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
BİLGİ GÜVENLİĞİ Şifreleme
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
Temel Bilgisayar Bilgileri
PROBLEM ÇÖZME VE ALGORİTMALAR
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
EBSCOadmin Genel Bakış
ELEKTRONİK BETON İZLEME SİSTEMİ EĞİTİMİ
Bilgi Teknolojileri Hafta 01
Yubikey ile Microsoft Hesaplarına Şifresiz Giriş Özelliği Geldi
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
TURNITIN programında tez tarama
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RESMİ OKULLAR İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİ DYNED KAYIT YÖNETİMİ SİSTEMİ EXCEL OTOMATİK E POSTA TANIMLA PROGRAMI KULLANIM KILAVUZU.
KAMERA.
Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanımı
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
VADEMECUMONLINE KULLANIM KILAVUZU
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
Sunum transkripti:

Android Registry

Android Registry Registry, cihazın nasıl çalıştığı konusunda bilgiler içeren sistem ayarlarını görüntülemek ve değiştirmek için gelişmiş bir araçtır. Diğer mobil aygıtlarda olduğu gibi Android aygıtlar da NAND hafızaya sahiptir.

Kaldırdığınız programların kalıntıları, uygulama önbellekleri, tarayıcı geçmişleri, çağrı günlükleri, pano içeriği, sistemdeki bazı hatalar ve bazı uygulamalar için girdiğiniz e-posta, şifre gibi kişisel bilgiler de kayıt defterine kaydedilmektedir. Kayıt Defteri’nden gereksiz bilgileri temizleyerek cihazınızın performansında artış sağlayabilmeniz mümkün. Bu değişiklikleri Trimmer, lagfix Premium (fstrm), Clean Master, Avast-Free, App Cache Cleaner, Ccleaner, Touch Cleaner, gibi programlar yardımıyla yapabiliriz.

Android cihazlar kullanıcıların pek çok ayara ulaşmasına izin verse de bazı özellikleri kullanmak için operatör ya da cihaz yazılımının 'arka kapısını' kullanmamız gereklidir. İşte bu arka kapılar USSD kodlardır. Yapılandırılmamış Tamamlayıcı Servis Kodları (Unstructured Supplementary Service Data ya da USSD), kullanıcıların tuş takımında girdikleri kodlar ile standart cihaz ayarlarından ulaşamayacağı bazı operatör ya da cihaz ayarlarına kayıt defterinden ulaşmasını sağlar.

Bu özellik bize bilgilendirme menüsü, telefonunuz hakkında anlık ve kullanım süresi boyunca tutulan verileri sunar. Yani telefonunuzun Wi-Fi bağlantı bilgilerine, batarya bilgilerine, uygulama kullanım verilerine, IMEI numarası gibi telefon bilgilerine ya da telefonunuzun fabrika çıkışındaki varsayılan ayarlarına kadar pek çok bilgiye erişebilirsiniz.

İşte Android USSD Kodları; Yazılım ve donanım bilgileri: *#12580*369# *#1234# ——– Telefonunuzdaki yalnızca yazılımın bilgileri görüntülenir. *#2222# ——– Telefonunuzdaki yalnızca donanım bilgileri görüntülenir. Ses testi: *#*#0289#*#* Kilit ekran durumu: *#7465625# GPS testi: *#*#1575#*#* LCD ekran testi: *#*#0*#*#* Flaş ve titreşim testi: *#*#0842#*#* IMEI numarası: *#06# Çağrı yönlendirme bilgisi: *#67# Test ekranı: *#0*# Depolama testi: *#*#7262626#*#* Batarya bilgisi: *#0228# Kamera bilgileri: *#*#34971539#*#* Yazılım versiyonu: *#*#44336#*#* Bluetooth adresi: *#*#232337#*# Dokunmatik ekran testi: *#*#2663#*#* Hareket sensör testi: *#*#0588#*#*  Fabrika ayarlarına geri dönmek için: *#*#7780#*#* Format atmak için: *2767*3855# Telefonunuzun gerçek zamanlı saatini ve tarihini görüntülemek için: *#0782 Quick Test Menu: *#7353#

*#0*#  LCD Test menüsü *#67*# Çağrı yönlendirme bilgisi

Android de linux tabanlı bir işletim sistemidir Android de linux tabanlı bir işletim sistemidir. Root yetkileri olmayan bir kullanıcı hesabı, cihaz üzerinde belirlenen sistemsel bir çok şeyi değiştiremez. Android telefon ve tablet üreticileri root yetkilerini kullanıcılara kapatarak cihaza tam kontrol sağlamamızı engeller.

Root atmanın faydaları: Telefonunuza ya da tabletinize, özelleştirilmiş ROM kurabilirsiniz. Cihazınızın tüm dosya sistemine ulaşabilirsiniz. Yani Android sistemin kök (root) dizinine ulaşabilir tüm dosyaları görebilirsiniz. Cihazınızın titreşim ayarları, ekran ayarları, işlemci hızı, gizli dosyaları, ses şiddeti ayarı, flaş ışığı yükseltmesi, kamera yazılımları gibi her türlü noktasını özelleştirerek performansını artırabilirsiniz Telefona yüklü gelen gereksiz uygulamaları silme şansı elde edersiniz.

AdBlock gibi uygulamalarla sürekli açılan reklam pencerelerini ve uygulama içindeki reklamları engelleyebilirsiniz. Cihazınızın ilk açılışta çıkan logosunu (bootscreen logo) değiştirebilirsiniz. Cihazınızın Android ID bilgisini değiştirebilirsiniz.

Root atmanın sakıncaları: Telefonun veya tabletin yazılımına direk müdahale yapıldığı için birçok üretici bu işlem sonuncunda cihazı garanti dışı bırakır. Root işlemi genelde basit ve sorunsuz bir işlem olsa da, deneyimsiz ve dikkatsizseniz telefona kalıcı zarar verebilirsiniz.

NASIL ROOT ATILIR? Adım 1: Telefonumuzun Menüsünden Ayarlar’a giriyoruz. Menünün en altında yer alan »Cihaz Hakkında» kısmına giriyoruz. Burada »YAPIM NUMARASI» yazan yazının üzerine 9 – 10 defa tıklıyoruz. 

Adım 2: Geliştirici seçenekleri aktif edildiğinde Ayarlar menüsü içerisinde Cihaz Hakkında Kısmından hemen üste Geliştirici Seçenekleri diye yeni bir menü aktif olacaktır. Bu menüye girerek, menü içerisinde Usb Hata Ayıklama Modu‘nu aktif ediyoruz. Adım 3: Artık telefonumuz Root yapmak için hazırdır. Root Yapmak için bilgisayarımıza program indirmemiz gerekmektedir. Örnek: Kingo Root

Adım 4: Gerekli olan programı indirip bilgisayarımıza kurduktan sonra, programımızı çalıştırıyoruz. Ekranda Beyaz yuvarlak içerisinde çıkan yazı bizlere bağlı bir cihaz olmadığını söylemektedir. Telefonumuz açık bir vaziyette, usb ile bağlıyoruz. Telefona usb seçenekleri gelirse hiçbirini seçmiyoruz. Sadece usb takıp bekliyoruz. Program daha sonra, telefona uygun driver’ı otomatik olarak indirecektir.

Adım 5: Bize gelen uyarı ekranının en altında yazan siyah kare içerisindeki ‘ROOT’ yazısına tıklayarak Root işlemini başlatacağız. Kendisi birkaç işlem yaptıktan sonra ekrana ‘FİNİSH’ yazısını gelir ve işlem tamamlanır. Daha sonra Google Play’den Supersu programı yükleyerek Root izinlerini gerekli uygulamalarda ayarlayabilirsiniz.

Kaynakça http://www.androidvakti.com/android-ussd-kodlari/ http://www.webtekno.com/telefonlarinizin-pek-cok-gizli-ozelligine- ulasabileceginiz-7-ussd-kodu-h35058.html http://www.webtekno.com/yazilim/android-telefonlarinizda-gizli-olan-test- menusunu-biliyor-muydunuz-h10302.html http://mobilge.com/samsung-kodlari-ogrenme https://www.androiddunya.com/android-root-yapmak-nedir-faydasi-ve-zararlari- nelerdir-2/