Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ
PROGRAM KODLAMA 1 Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ

2 Bilgisayarlara ,istediğimizi Nasıl Yaptırabiliriz?
Bilgisayar: komutları(emirleri) yerine getiren elektronik cihazlardır. Bilgisayara komutlar yazılı, sözlü, görsel, dokunmatik vs. gibi pek çok yöntemle verebiliriz. Bilgisayarlar çok sadıktır. Verdiğimiz komutların dışında hareket etmezler.(şimdilik tabi)

3 Bilgisayar Çeşitleri Bilgisayarlar çok değişik şekillerde boyutlarda olabilirler. Kişisel bilgisayarlar(PC), akıllı telefon, tablet, masaüstü, dizüstü, avuç içi, robot bilgisayarlar gibi farklı şekillerde olabiliyorlar. Bilgisayarı bilgisayar yapan mikro işlemci; yani verdiğimiz komutları işleyerek yerine getiren bilgisayarın beynidir. Bilgisayarda ayrıca hafıza birimleri, komut vermemizi sağlayan fare klavye ve kullanabilmek için görmemizi sağlayan monitör gibi donanımlar da vardır.

4 Bilgisayarlar Nasıl Çalışır?
Bilgisayarın alfabesi 29 harf değil sadece iki rakamdan oluşuyor bunlar da 1 ve 0 ’dır. bilgisayar bu 1 ve 0 ’ları da lambada elektrik var mı yok mu (yanıyor mu sönük mü) şeklinde anlıyor. Bilgisayara yandaki 1 ve 0 ları yazınca bilgisayar bunları ‘’merhaba’’ olarak anlar. Bilgisayar bu 1 ve0 ları özel bir program sayesinde bizim anladığımız dile çevirir.

5 Bilgisayar Gibi Düşünmek
İyi bir programcı olabilmek için bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmek gerekir. Bilgisayarlar düşünemez ama biz bilgisayar gibi düşünebiliriz. Çünkü bilgisayar bizim verdiğimiz Komutları yerine getirir. Eğer biz bir çok komutla belli bir işi yaptırırsak bir program oluşturmuşuz demektir. Yani bir program bir çok komuttan yani kod’dan oluşur

6 İşletim Sistemleri Tüm bilgisayarlara ilk yüklenen program(yazılım) işletim sistemidir. İşletim sistemleri bilgisayarın ruhu gibidirler onlar olmazsa bilgisayarlar çalışmaz. İşletim sistemleri bir evin annesi gibidirler. Bilgisayardaki temel işlemleri yapan kontrol eden en önemli yazılımdır. Bilgisayarlar için şuan kullanılan 3 tane işletim sistemi vardır. Bunlar: Windows, Macos, Linux işletim sistemleridir. Akıllı telefon ve tabletler için ise; İOS, Android ve Windows mobil olmak üzere 3 tane mobil işletim sistemi vardır.

7 Bilgisayarı Programlamak
Programlama demek bilgisayara komutlar vererek bir işi ya da işlemi yaptırmak demektir. Bilgisayara bir işi yaptırmak için yazılan komutların bütününe de program denir. Bilgisayara komutlarımızı klavye ve fare gibi donanımlarla bildiriyoruz. Fare ve klavye sayesinde yazdığımız komutları bir araya getirip bilgisayara bildirdiğimizde program yazmış oluyoruz. Programı bilgisayara yükleyip çalıştırdığımızda istediğimiz işin bilgisayarın yapmasını istemiş oluyoruz.

8 Bilgisayara Komut Vermek
İleriki derslerde bilgisayara komutlar vererek istediğimiz işleri yapmasını isteyeceğiz. Biz yanlış bir komut yazarsak bilgisayar hiç bir şey yapmayacak, yanlışımızı düzeltmeyecek, ne söylersek onu yapacak. Çünkü bilgisayar zeki değildir. Biz ne istersek onu yanlış yapmadan yorulmadan sıkılmadan yapan bir cihazdır. Bir bilgisayarı bir robotun içine yerleştirdiğinizi düşünün o zaman komutlarla robotu hareket ettirebilir hatta konuşturabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey program yazmayı bilmek ve komutlar yazmak. Bilişimin en güzel tarafı bir makinenin bizim istediğimiz her şeyi bizden daha hızlı ve iyi yapmasıdır. Bunu yaptıran da yine bizleriz.

9 Kodlamayı Öğrenmek İçin Kaynak Kitap

10 The END


"Bilgisayarlara komut verme Remzi ÖZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları