Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAMERA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAMERA."— Sunum transkripti:

1 KAMERA

2 Kamera Kameralar hareketli hareketsiz görüntüleri bilgisayarların kaydedip işleyebileceği sayısal formata dönüştüren ve kaydeden donanımlardır Çeşitleri: Dijital Kamera Dijital Video Kamera Bilgisayar Kamerası (WebCam)

3 1 – Dijital Kamera Dijital kameralar ile fotoğraf çekip bunları bilgisayara aktarabilir ya da fotoğraf yazıcıları yardımı ile baskı yapabilirsiniz.

4 Kameranın Yapısı

5 Çalışma Prensibi Fotoğraf makinelerinde CMOS ve CCD sensör olmak üzere iki tip sensör kullanılmaktadır. CCD daha çok enerji harcar, kolay ısınır, daha temiz ve kaliteli görüntü elde eder. CMOS ise daha az enerji harcar, ucuzdur, kolay üretilir fakat daha az kaliteli görüntüler elde eder.

6 2 – Dijital Video Kamera Hareketli görüntüleri kaydedip görüntüler üzerinde çeşitli işlemler yapabilir, bilgisayara aktarabilir veya televizyon, projeksiyon gibi cihazlar vasıtası ile direkt olarak izleyebilirsiniz.

7 Video Kameranın Yapısı
Televizyon kamerası üç ana parçadan oluşur. Lensler (haricî optik sistem) Görüntü aygıtları (CCD veya pickup tüp) (dâhilî optik sistem) LCD ekran.

8 3 – WebCam Bilgisayara resim ve görüntüyü aktarmak için kullanılan donanım birimidir. WebCam ile ayrıca internet alt yapısını kullanarak görüntülü konuşmak mümkündür. Bunun için birçok üretici WebCam üzerine tümleşik olarak mikrofon koymaktadır. WebCam’ler USB port üzerinden bilgisayara bağlanır.

9 Kameraların Genel Özellikleri
Çözünürlük Sensör üzerindeki algılayıcı miktarını gösterir. Dolayısıyla resim piksel sayısını belirtir. Ne kadar yüksek olursa görüntü o kadar detaylı ve iyi olur. Yakınlaşma (Zoom) Görüntü büyütme katsayısı (4X, (4 kat) ; 10X, (10 kat)) Optik ve dijital olmak üzere iki çeşittir. Optik yakınlaştırma, mercek ile yapılan gerçek yakınlaştırma olup kalite kaybına neden olmazken yazılımla büyütme olan Dijital yakınlaştırma kaliteyi bozar. Kayıt Ortamı Dijital kameralarda kayıt kapasitelerini artırmak için hafıza kartı takılır. Video kameralar MiniDV, DVD ve HDD gibi ortamlara kayıt yapabilmektedir.

10 Dijital Kamer (Fotoğraf Makinası) Temel Kavramları
Diyafram Mercek üzerine düşen ışığın miktarını kapanıp açılarak ayarlar. Böylece güneşli ve parlak bir havada da gece karanlıkta da net görüntü elde edilebilir.

11 Video Kameralarla ilgili Temel Kavramlar
Lensler Lenslerin temel işlevi görüntü aygıtının önünde küçük ve temiz bir görüntü üretmektir. Genellikle video kameralar değişebilir odak uzaklıklı lenslere sahiptir. Odak uzaklığı, nesnelere büyük / küçük görüneceğini de belirler.

12 WebCam’lerle ilgili Temel Kavramlar
Gece aydınlatmalı LED ışıklar Gece görüntü almaya yardımcı çeşitli sayıda LED lambalara sahip WebCam’ler, aydınlığı düşük ortamlarda daha iyi görüntüler elde etmek için kullanılabilir. FPS Webcam’in saniyede yakaladığı görüntü sayısını gösterir. Ne kadar çok olursa video kaydı o kadar mükemmel olur. 15, 30, 60 gibi fps oranlarına sahip WebCam’ler vardır.


"KAMERA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları