Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR"— Sunum transkripti:

1 ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR
BURAK TÜRKERİ

2 ANTİVİRÜS NEDİR ? Antivirüs : Bildiğimiz üzere bilgisayarımızın güvenliğini sağlamak için kurulu olan yazılımlardır. İşlevleri Nelerdir? -Tarama, -Temizleme, -Kurtarma, -Koruma gibi sıralayabiliriz.

3 2017 YILINDA PC İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜCRETSİZ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI
AVG Antivirüs FREE 2017 (czech Republıc) AVAST Antivirüs Essential 2017 (czech republIc) Avira Free Antivirüs 2017 (germany) Bitdefender Antivirüs Free Edition 2017 (romanıa) Microsoft Security Essentials 2017 (usa)

4 2017 YILINDA PC İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜCRETLİ ANTİVİRÜS PROGRAMLARI
Bitdefender Total SecurIty Multi-Device 2017 (romanıa) Kaspersky Anti-Virus (2017) (russian federation) Norton Security Standart / Deluxe / Premium 2017 (Usa) Avast Pro Antıvırus 2017 (czech republic) McAfee AntiVirus Plus (2017) (usa)

5 Bitdefender Total Security Multi-Device 2017
Windows, Mac OS ve Android işletim sistemleri için tam koruma Cihazlar için merkezileştirilmiş yönetim Wi-Fi Güvenlik Danışmanı: dışarıda her zaman güvende kalın Üstün performans – sistem yavaşlaması yaşamayın Tek-dokunuşla güvenlik: tam otomatik koruma Ebeveyn Kontrolü: aile odaklı koruma Anti-theft ve veri koruma araçları Fiyatı : $38.99

6 Kaspersky Anti-Virus (2017)
Kaspersky her zaman ki gibi iyi antivirüs yazılımları arasındaki yerini korumaya devam ediyor. Listedeki yeri değişse bile birçok kullanıcının ilk aklına gelenler arasında. Dijital yaşamınızda çevrimiçi gezinirken, sosyalleşirken, bankacılık işlemleri ve alışveriş yaparken bilgisayar, tablet ve telefon gibi cihazlara güvenirsiniz. İşte bu nedenle ödüllü güvenlik çözümlerimiz sizin için en önemli şeyleri, yani gizliliğinizi, çocuklarınızı, paranızı ve daha fazlasını korumanıza yardımcı olur. Program yıllık $39.99’lik fiyat seçenekleriyle başlayan farklı seçenekler sunuyor.

7 Norton Security Standart / Deluxe / Premium 2017
Norton ile bilgisayarınızı virüslere, casus yazılımlara, kötü amaçlı programlara ve diğer çevrimiçi tehditlere karşı koruyabilirsiniz. Kimliğinizi ve çevrimiçi işlemlerinizi güvende tutar. Aygıtlarınız için 1 numaralı tüketici güvenlik hizmeti. %100 para iade güvencesi sunan Norton cihazınıza kaldıramayacağımız bir virüs bulaşırsa, paranızı geri iade edeceğini söylüyor. 3 farklı versiyonla kullanıcılarının karşısına çıkan Norton’un fiyatı $39.99’den başlayan seçeneklere sahip.

8 Avast Pro Antivirus 2017 Virüslerden kötü amaçlı yazılımlara, her türlü nahoş tehdidi tespit eder. Evet, casus yazılımlar, fidye amaçlı yazılımlar ve yemleme saldırılarını bile. Kötü amaçlı yazılımlar masum görünmeye bayılır. Avast herhangi bir şüpheli davranışı zarara yol açmadan önce yakalamak için uygulamaların davranışlarını gerçek zamanlı olarak analiz eder. Tek bir tıklama hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Bilgisayarınızı ve ağınızı her türlü soruna karşı tarar ve bunları nasıl anında gidereceğinizi söyler. $34.99’den başlayan fiyatlara sahip.

9 McAfee Antivirüs Plus (2017)
Testlerde en üstlerde başarıyla yer alan McAfee ilk sıralardaki yerini alıyor. PC’nizde virüsleri zararlı yazılımları, fidye yazılımlarını, casus yazılımları, istenmeyen programları ve daha fazlasını engeller. Riskli web siteleri konusunda uyarır ve tehlikeli indirmeler ve kimlik avı saldırılarını önler. Arama değerlendirmeleri sağlar, güvenlik duvarınız ve virüs korumanızın aktif olup olmadığını denetler, indirmelerinizi tarar ve bilinen bir tehdit olup olmadığı konusunda sizi uyarır. Çok daha fazlasına erişebileceğiniz program yıllık $59.99

10

11 ANTİVİRÜSLER ARASINDAKİ FARKLAR - I
Temelde bütün antivirüs çözümleri aynı işi yaparlar; bilgisayarınızı virüslerden uzak tutarlar. Birçoğu virüs tanımlaması için aynı tarama motorunu paylaşırlar. Fakat antivirüs programları arasındaki fark, kullanıcı arabirimlerinde (GUI), sundukları eklentilerde (e-posta tarama, otomatik güncelleme, buluşsal tarama ve dosyaları karantinaya almak gibi), hız ve ürünün başarıyla çalışmasında.  Bir antivirüs programının kullanılabilir olması için süregelen bir başarısının olması şart. Ayrıca bir antivirüs programının kullanılabilir olması için, masaüstünüzde kendiliğinden açılan ve sizi rahatsız eden pencereler varsa, bunları kapatabilmeli veya sistemde bir program düzgün olarak çalışmıyorsa, sizi uyarmalı ve tavsiyelerde bulunabilmeli. 

12 ANTİVİRÜSLER ARASINDAKİ FARKLAR - II
Bazı antivirüs üreticileri, daha iyi bir sistem güvenliği sağlamanız için, kişisel güvenlik duvarı ve Web filtreleme uygulamalarını da ürünleriyle birlikte verebiliyorlar. Bu da hız ve doğru karşılaştırma gibi, üreticiler arasındaki en büyük farklılığı oluşturuyor.   Eski bir sisteminiz varsa, bu sistemde bir antivirüs çalıştırmak için, diğer programların olduğu gibi antivirüs programınızın da bazı özelliklerinden feragat etmeniz gerekir. O zamanda daha az sistem kaynağı tüketen çözümler size uygun olacaktır.  Bir diğer önemli farkta tabi ki, toplam sahip olma maliyeti olacaktır. Diğer yazılımlardan farklı olarak antivirüs programlarının etkili olabilmesi için, devamlı olarak güncellenmeleri gerekiyor. En üst seviyede güvenliğinizin devamı için, yıllık olarak yeni versiyonlara ücret ödemeniz gerekiyor. Üreticilerin yıllık olarak sürüm yükseltmek için istedikleri fiyat, büyük değişiklikler gösterebiliyor.

13 Kaynaklar http://www.netprogramlama.com https://www.pcbilimi.com


"ANTİVİRÜS ÇEŞİTLERİ VE ARALARINDAKİ FARKLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları