Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
Advertisements

Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
Video Mayıs/Haziran 2013 Bu proje (proje numarası NO1-LEO ) Avrupa Komisyonu deste ğ iyle fonlanmaktadır. Bu yayın sadece yazarın görüşünü.
AvK md. 49 Meslek kuralları md.20.  Giysi mesle ğ e mensup olmanın i ş areti olarak algılanmalıdır.Cüppenin 3 anlamı vardır.  ilki savunma tekelinin.
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
Aldatıcı hareket veya dürüstlük kurallarına aykırı ekonomik rekabetin kötüye kullanılmasıdır.  Başka bir işletmeye ait ürünlerin, markaların taklit edilmesi,
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Wal-Mart Stores Inc. Sam Walton tarafından kurulmuş dünya çapında şubeleri olan bir Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir. Amerika Birleşik.
BASKETBOL TÜRKİYE TURU
HAZIRLAYAN Ertuğrul KARAKUŞ Reklamcılık 4. Sınıf
İş Dünyası Sürdürülebilirliğin Neresinde?
Abdullah Onur DURUK
Hazırlayan: Hasan ACAR
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
TCHIBO FULYA KARAYAZI.
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
H&M Hennes & Mauritz AB Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
SAHİBİNDEN.COM ve HEPSİBURADA.COM
H&M Sunumu Hazırlayan; Elif TEK
ERP YAZILIMLARI ERKAN KARATAŞ
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: Gözde Boz
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu.
Fahriye OBUT
HAZIRLAYAN Muhammed YAYLA
1- SERACILIĞA GENEL BAKIŞ
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.
Tata Motors Limited Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ NO :
Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları
H&M MARKA HİKAYESİ ERDEM OKTAY
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
ISTATİSTİK I FIRAT EMİR DERS II.
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
Veysi Sami ÜNSER Usta Siyah Kuşak Doğu Akdeniz Üniversitesi, İşletme Fakültesinden mezun oldu. ABD Kuzey Alabama Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisans.
ELEKTRONİK TİCARET DEVİ: aLİBABA.com
İhracat Genel Müdürlüğü
Yiyeceklerin soğuk ve sıcak kalmalarını sağlamak amacı ile özel saklama araçları (reşolar vb) kullanılmalıdır. Servis masaları üzerine konan yiyeceklerin.
Düzgün iş.
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
Rewe Gruop 1927 yılı 1 Ocak kooperatif Köln olarak kurmuştur
SETUR Setur, 1965 yılında, gümrükten muaf mağazaların ülkemizde faaliyet göstermesine olanak tanıyan kararın çıkarılması üzerine Koç Holding tarafından.
FORFAITING Dr. ÇAĞATAY Orçun.
ABD İÇ GİYİM PAZARI Kaynak: statısta.
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
ADR KONVANSİYONU
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
En az 6 ay süre ile haftanın 3 günü çalışabilecek,
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FRANSA’DA YATIRIM IMKANLARI _____ Cécile LAVIGNE TAYSAD.
Hastane Bilgi Sistemlerinin Teknik Yönleri
DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN TARİHSEL GELİŞİMİ
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ 130907029 N.Ö H&M Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ 130907029 N.Ö

Hazır Giyim Firması 1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu Hazır Giyim Firması 1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu. “Hennes” İsveççe’de “kadın için” anlamına gelir. Erling Person, Vasteras’ta “Hennes” Tabelalı bir dükkanda satılmak üzere bayanlara yönelik giysi serilerini ilk kez 1947’de hazırlar. 1968 yılında, firmasını genişletmek için Stokholm’da av malzemeleri dükkanı Mauritz Widfoss’u satın aldığında firmanın ismine ikinci bir isim olarak, “Mauritz”i ekler. Bunun nedeni koleksiyonuna Erkek Giyimi de eklemek istemesidir.

Ve Erkekler için hazırlanmış bir seriyle koleksiyonunu tamamlar Ve Erkekler için hazırlanmış bir seriyle koleksiyonunu tamamlar. 1964’te Norveç’ten sonra , 1967’de Danimarka, Almanya ve İsviçre’de faaliyet göstermeye başlar. 1982 yılından beri oğlu Stefan tarafından idare edilen H&M, Hollanda, Avusturya, Finlandiya’yı, sonra 1998’de Fransa ve 2000’de ABD’yi fetheder. Ucuz Fiyatlı moda anlayışı değişmemektedir. 1991’de Cindy Crawford ve 1992’de Naomi Campbell’dan sonra 2000 yılında markaya yeni iç çamaşırı serileri için danışmanlık yapma sırası Claudia Schiffer’e gelmiştir.

Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir.Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perake mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $ 12-16000000000  olarak tahmin edilmektedir. Tam şirket adı Hennes & Mauritz olan  markanın dünya algısı basitleştirmek için H & M olarak  lanse edilmiş ve bu şekilde markalaşılmıştır.

Şirketin iki harfli etki hm. com sahibi Şirketin iki harfli etki hm.com sahibi. Etki alanı(domainname) 1990’lı yılların başında tescil edildi, ama ilk kaydı ile ilgili veriler bir şekilde kaybolur. Ve hm.com’a başkası sahip olur. 1998 yılında Hennes & Mauritz olmadan web sitesi yayınlamak hm.com etki alanı A1 adlı bir şirketten satın alınır.

H&M Bugün 43 ülkede 2.300 ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla 94.000 kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.

Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ 130907029 N.Ö