Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1- SERACILIĞA GENEL BAKIŞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1- SERACILIĞA GENEL BAKIŞ"— Sunum transkripti:

1 1- SERACILIĞA GENEL BAKIŞ
Birim alana düşen işgücü ve sermaye açısından tarımın en yoğun uygulama alanlarından birini oluşturan seracılığın başlangıcı yaklaşık 1400’ lü yıllara dayanmaktadır. O zamanlar evlerin çatılarının cam ile örtülüp sera olarak kullanılmakta idi. Örtüaltı üretiminin endüstri haine gelmesi I. Dünya Savaşı’ ndan sonra başlamış ve 50’ li yıllardan sonra hız kazanmıştır.

2 1.1. Avrupa’ da Seracılık Ilıman iklimin hüküm sürdüğü Akdeniz sahil kuşağında (İspanya, Türkiye, İtalya, Yunanistan) üretim genelde güzü ve ilkbaharı da içine alan soğuk dönemde yapılmakta, Orta Avrupa’ya oranla ısıtma giderleri daha düşük olduğu için daha ucuz ve yalın sera konstrüksiyonları ile yetinilmektedir. Akdeniz ülkelerinde genelde plastik sera hakimdir. Serin kıta ikliminin hakim olduğu orta ve batı Avrupa ülkelerinde (Hollanda, Belçika, Almanya, Danimarka) örtü altı üretiminin tamamına yakını cam serada yapılmaktadır. Bu iklim kuşağında yer alan ülkelerde sera yatırımı yanısıra, ısıtma, ek aydınlatma ve tüm işletme giderleri oldukça yüksektir.

3

4 1.2. Türkiye’ de Seracılık Ülkeimizdeki seracılık 50 yıllık bir geçmişe sahiptir. Mevcut sera varlığımızın % 90’ı Akdeniz sahil şeridinde, % 5’i ise Ege’de yer almaktadır. Türkiye genelinde iller düzeyinde seraların (alçak tünel hariç), % 47’si Antalya’da, % 29’u Mersin’de ve % 10’u da Fethiye (Muğla)’dadır.

5


"1- SERACILIĞA GENEL BAKIŞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları