Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER"— Sunum transkripti:

1 TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
KOU - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Eurovision - 25/05/2003

2 KISA TARİHİ Kısa adı ESC olan Eurovision Song Contest, Avrupa Yayın Birliği(EBU)'nin her yıl genelde Mayıs ayında Avrupa ülkeleri arasında düzenlediği dünyanın en ünlü ve uzun soluklu şarkı yarışmasıdır. 1956'da başlayan Eurovision macerası, San Remo Şarkı Festivali'nde doğdu. 24 Mayıs 1956'da İsviçre'nin Lugano kentindeki Kursaal Theatre'da gerçekleştirilen ilk gecede sırasıyla Hollanda, İsviçre, Belçika, Almanya, Fransa, Lüksemburg ve İtalya yarıştılar. Bugüne değin İrlanda tam 7 kez birinci olarak yarışmaya en çok ev sahipliği yapan ülke oldu.

3 EUROVISION’DA TÜRKİYE
Türkiye Eurovision'a ilk defa 1975 yılında büyük bir merak ve heyecanla katıldı. Elemeler aylarca sürmüş televizyon günlerce yarışan şarkıları dinletmişti. Nihayetinde Semiha Yankı'nın seslendirdiği 'Seninle Bir Dakika' isimli parça Eurovision'da yarışan ilk şarkımız oldu yılında yarışmaya katılmayan Türkiye, 1977 yılı için de sessiz kaldı ve 1978'de ikinci defa katıldı. 1979'da da ülkenin durumu yüzünden katılmamayı uygun gören Türkiye, 1994'de relegasyon nedeniyle yarışma dışı kalırken diğer bütün yıllarda Eurovision'da yarıştı. 1986'da 'Klips ve Onlar' adlı grubun 'Halley' adlı parçasıyla 9.luk başarısından sonra nihayet 1997'de bir Levent Çoker bestesi olan ve Şebnem Paker'in seslendirdiği 'Dinle' adlı parçayla 3.lük zaferini elde etti.

4 Türkiye Eurovision’da birinci
Turkey Türkiye Eurovision’da birinci Letonya’nın başkenti Riga’da yapılan ve 26 ülkenin katıldığı yarışmada Türkiye birinci oldu. Favoriler arasında gösterilen Sertab Erener, Türkiye’nin 28 yıllık özlemine son verdi. Bu yıl 48’incisi düzenlenen yarışmaya, 26 ülke katıldı.

5 Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Sertap Erener dördüncü sırada sahne aldı. Yarışmanın favorileri arasında gösterilen Erener, şarkısının bitiminde salonu dolduran seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.        Türkiye’nin 28 yıllık Eurovision macerasında mutlu sona ulaşmasını sağlayan Sertab Erener, yarışmanın ardından sevincini Türk halkıyla paylaştı. Türkiye ve Türkiye dışında yaşayan herkese teşekkür eden Erener, bundan sonra Eurovision şarkı yarışmasına katılacak sanatçıların İngilizce parçalar seslendirmesi gerektiğini söyledi.        Erener, ayrıca “Every Way That I Can”in bestesini kendisiyle birlikte üreten Demir Demirkan’a ve emeği geçen herkese de teşekkür etti.

6 to be continued...


"TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları