BİT’i Kullanma ve Yönetme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKNOLOJİNİN HAYATIMIZA GİRMESİ
Advertisements

Akşehir Gölü. Akşehir Gölü PROBLEM ? Dünya Isınıyor!
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARI
Çevre kİmyasi.
İNSANLAR İŞLEYEREK MADDEYİ DEĞİŞTİREBİLİR
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
Sıradışı Bir Liderlik Okulu Okul Adı: 80. Yıl İ.Ö.O. Grup No: 2 Çalışma Konusu: Toprak Enerjisi.
Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı.
Ülkemizin Doğal Kaynakları
MADDE DÖNGÜLERİ.
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
TOPRAK KİRLİLİĞİ Eko Tim üyeleri Derya GÜRCAN 6-B 1247
ÜNİTE: BİLİM. ARAŞTIRMA ve PROJE
Yer kabuğunun gizemi dünya ve evren
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
Başla Intro(001) Yardım(004) Kazanımlar(002) Güneş enerjisini canlılar nasıl kullanır?( Enerji Kaynağı: Güneş) 200.
ÇEVRE.
Asitler Bazlar Tuzlar.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
TEKNOLOJİK GELİŞİMLER
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
Çevre Dostu Poşet Tasarlayalım
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
MADDELERİ TANIYALIM.
BİT KULLANMA VE YÖNETME
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
Turizmin gelişimi, büyük ölçüde doğal kaynaklara bağlıdır.Turizmin gelişmesi doğaya zarar vermektedir. Doğal kaynakların içinde turizm için vazgeçilmez.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
DÜNYAMIZIN YAPISINDA NELER VAR?
Çevre Kirliliği Hava Kirliliği Su Kirliliği Toprak Kirliliği.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
SU  İnsanoğlu, bir yandan sulardan faydalanmış, bir yandan da endüstrileşmenin ve kentleşmenin sonucu olarak ortaya çıkan atıklarını sulara dökmüştür.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEME YOLLARI
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
ÇEVRE E Ğİ T İ M İ. HAZIRLADIĞIM ÇEVRE KİRLİLİĞİ SUNUMUNDA ASIL AMACIM İNSANLARIN ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİLERİNDEN BAHSEDEREK BU KONUDA TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK.
HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ HAVA SU TOPRAK CANLILAR İÇİN TEMEL YAŞAM KAYNAKLARI.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
INERT GAS SYSTEM N2 SYSTEM GAS INDICATORS P/V VALVES PRESSURE UNITS
ESRA BAHAR KSU TOPRAK KİRLİLİĞİ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
BİYODİZEL SUNU Bilal ENÜŞTEKİN Harran Üniversitesi
P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.
ASİT YAĞMURLARI. Asit Yağmuru Nedir O Asit yağmuru, asidik kimyasalların yağmur, kar, sis, çiy veya kuru parçacıklar halinde yeryüzüne düşmesine verilen.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
KONULAR  Çevre kirliliğine neden olan bazı durumlar  Çevre kirliliğine sebep olan bazı maddeler  Hava kirliliği  Toprak kirliliği  su kirliliği.
TERMIK SANTRALLER. Kısaca bilgi vermek gerekirse termik santraller buhar gücü ile enerji üreten yapılardır. Termik santralleri Enerji Geri Dönüşüm Santralleri.
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

BİT’i Kullanma ve Yönetme Teknoloji İle Tanışalım Teknolojinin Yararları Teknolojinin Zararları

Teknoloji İle Tanışalım Teknoloji, insanoğlunun gereklerine uygun yardımcı alet ve araçların üretilmesi için gerekli bilgi ve yetenektir. Teknoloji ayrıca, bir sanayi dalıyla ilgili üretim yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgidir.

Teknolojinin Yararları Dünyanın diğer bir ucundan başka ucuna bilgi göndermemizi sağlar. Teknoloji sayesinden insanlar çok daha kolay yaşam imkanlarına sahip olurlar ve yapacakları işler çabuk ve rahat yapabilirler. Bu işleri yaparken daha az enerji sarf edebilirisiniz.

Teknolojinin Yararları Teknolojinin tıp alanındaki gelişmeleri sayesinde insanların hayatına olumlu katkılarda bulunmaktadır. Eğitim alanında da gelişmeler sayesinde eğitim – öğretimin kalitesi artmıştır.

Teknolojinin Yararları Teknolojinin bir diğer faydası insanların düşüncelerini, duygularını daha fazla insana anlatmasının daha kolay bir hale gelmesidir. Örneğin matbaa sayesinde kitap basarak birçok insana ulaşılabilir. Son olarak teknolojinin yararı olarak ulaşımı gösterebiliriz. Çok uzak mesafeleri artık yorulmadan çok kısa bir sürede gidebiliyoruz.

Teknolojinin Zararları Trafiğe her yıl çok fazla araç çıkmakta. Bu araçların yaydıkları egzoz dumanları ozon tabakasının incelmesine neden oluyor. Ormanlardaki ağaçlar; kağıt üretmek için, toprak genişletmek amacıyla denetimsizce ve düzensiz bir şekilde kesiliyorlar.

Teknolojinin Zararları Fabrika bacasından çıkan zehirli gazlar atmosferi çok fazla kirletmekte ve bu gazlar oksijen oranını azaltmakta. Fabrikalardan atılan arsenik, siyanur ve fenol gibi toksitlerin sulara karışması sonucu içme sularının kirlenmesine neden olmaktadır.

Teknolojinin Zararları Tankerler veya borularla taşınan petrolün suya karışması. İnorganik tuzlar, ziraat ilaçları ve yapay organik kimyasalların suya karışması. Radyoaktivitenin doğayı olumsuz olarak etkilemesi.