Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı."— Sunum transkripti:

1 Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı tanıştıracağım. Onlarda endişeliler. Hazırlayan: Grup KURTARILMAYA DEĞER

2 Bu Dost. Gördüğünüz gibi çok üzgün. Adı gibi insanların en iyi dostlarından biridir. O sahibini çok seviyor ama anlayamıyor da. Doğayı öldürüyorsunuz. Çöpleriniz, fabrikalarınızın atıkları, plansız binalaşma toprağa zarar veriyor. Sizce çevreyi neler kirletir?

3 Bu Bıcır. Bacalardan çıkan zehirli gazdan, egsoz dumanından şikayetçi. Mavi gökyüzünde kanat çırpmaya hasret kalmaktan korkuyor. Sizce gökyüzü neden artık masmavi değil? Bıcır diyor ki artık eskisi gibi mavi değilmiş. Kirlenmiş. Kirletilmiş.

4 Bu da arı Maya. O da hava kirliliğinden şikayetçi. Bir de artık bal yapmak zorlaşmış. O kadar az çiçek, ağaç kalmış ki etrafta endişe içinde. Neden çevremde çiçekler, ağaçlar, çimenler göremiyorum? Yemyeşil çimenler, ağaçlar, ormanlar, ciğerlerinize çektiğiniz mis gibi temiz hava sizce de paha biçilemez değil mi?

5 Bu yunus ailesi de denizlere attığınız çöplerden şikayetçi. Denizaltında da bir yaşam var ama kirlilikten bir çok yerde bitmek zorunda kaldı. Sizce neden? Geçenlerde bir petrol tankerinden sızan atıklar binlerce deniz canlısını, arkadaşlarımızı öldürdü.

6 Neden bütün denizler bu kadar temiz olmasın? Bize ilk teslim edildiğinde hepsi böyle pırıl pırıl değil miydi?

7 Hani o sıktığınız parfümler, deodorantlar var ya ozon tabakasını deliyor. Buna bağlı olarak iklimler değişiyor. Dünya git gide ısınıyor. Küresel ısınma diyorlar ya işte o. Penguen dostlarımda panikte. Kutuplarda da durum pek iyi değilmiş. Buzullar eriyormuş günden güne. Neden buzular eriyor? Buna da kirlilik sebep, yani siz.

8 Akarsuları da kirletmişsiniz. İnkar etmeyin, yapmişsiniz. Freddy şahit. Fabrika atıklarını, çöplerinizi dökmüşsünüz. Sizce akarsular, dereler, nehirler neden kirleniyor? Lütfen kanalizasyon atıklarınızı evimden uzak tutun. Sizin evinize aksa iyi olur mu?

9 Günün birinde yavrularınıza “Bir varmış bir yokmuş… Yemyeşil ovalar, masmavi gökler, pırıl pırıl denizler varmış… …diye masallar anlatmamak için ÇEVRENİZİ KORUYUN.


"Merhaba çocuklar, benim adım Minik. Bende sizler gibi daha küçüğüm. Her geçen gün büyüyeceğiz ama ben büyümekten korkuyorum. Sizinle birkaç arkadaşımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları