Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme."— Sunum transkripti:

1 Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme ve ona konu olan enformasyonun önemini arttırmıştır. Bu kadar önemli bir araç haline gelen enformasyon nedir sorusunun en basit cevabı, enformasyon istenen veya aranan bilgidir. Enformasyonun iki önemli özelliği vardır. Birincisi, bilginin varlığı ve onun aranması veya istenmesidir. İkincisi ise enformasyonun problem çözücü olmasıdır. Burada önemli olan enformasyonun soruna çözüm getirmesidir. Enformasyonun sorununa çözüm getirilebilmesi için öncelikle bilginin istenmesi ve aranması gerekmektedir.

2 BİLGİ ÇAĞININ GELİŞİMİ VE TEKNOLOJİ İLE GELEN YENİ DÜNYA DÜZENİ

3 BİLGİNİN KARAKTERİSTİKLERİ
Bilginin, yararlı ve değerli olabilmesi için bazlı özellikleri taşıması gerekir, Bilginin ilgililiği Zamanlılığı Tamlılığı Doğruluğu ve doğrulanabilirliği Ekonomikliliği(maliyeti) Bilginin sadeliği.

4 YENİ EKONOMİNİN DÖRT ANA BİLEŞENİ MEVCUTTUR
DİİJİTALLEŞME ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GLOBALLEŞME İNSAN KAYNAKLARININ PROFİLİNDE YAŞANAN REDİKAL DEĞİŞİM.

5 TEKNOLOJİNİN İNSAN YAŞAMINA OLUMLU ETKİLERİ

6 1-) İnternet ağı sayesinde Dünya’nın bir ucundaki bilgiye ulaşıyoruz
1-) İnternet ağı sayesinde Dünya’nın bir ucundaki bilgiye ulaşıyoruz. Teknolojinin gelişimi yaşam standartlarını artırmakta ve insana daha rahat bir yaşam sunmaktadır.

7 2-) Teknoloji sayesinde insanlar daha rahat yaşam koşullarına sahip olurlar ve işlerini daha çabuk ve daha rahat yaparlar böylece ömürleri uzar. Evlerimizde kullandığımız çamaşır- bulaşık makinelerinden tüm teknolojik aletler işlerimizi daha rahat ve daha az enerji harcayarak yapabilmekteyiz.

8

9 3.)Teknoloji tıp alanında da çığır açan ürünlerle insanların hayatına olumlu etki etmektedir.
(mamografi, Elektrokardiyografi (EKG), röntgen vb.)

10 4-) Eğitimde de teknolojinin yararı vardır
4-) Eğitimde de teknolojinin yararı vardır. Episkop, projeksiyon makinesi, televizyon, dvd-vcd, video oynatıcı gibi cihazlar okullarda kolaylık sağlamaktadır.

11 Teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır
Teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır. Uzun yollara kısa sürelerde gidebilmekteyiz.

12 Günümüzde teknolojinin olumlu bir sonucu da bilgilerin, düşüncelerin, duyguların geniş insan kitlelerine daha kolay aktarılabilmesidir. Matbaayla birlikte Avrupa’da birçok kitap basılmış ve aydınlanma çağı başlamıştır. Günümüzde internet, gazete, televizyon, radyo ve çeşitli iletişim araçları sayesinde daha çok insana duygularımızı, düşüncelerimizi, yapmak istediklerimizi aktarabilmekte dünyadaki insanların fikirlerinden de haberdar olmaktayız.

13 TEŞEKKÜR EDERİM


"Enformasyon İlim ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte bir kaynaktan çıkan bilgi başkaları tarafından zaman kaybedilmeden kullanılmak istenmesi, haberleşme." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları