Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden."— Sunum transkripti:

1 P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI

2 Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden oluşan karışımlardır.

3

4 Pestisitlerin çevreye yayılımı Pestisitler uygulandıkları alanlardan rüzgar, yağmur gibi etkenlerle taşınarak çevre sorunlarına neden olur. Bir kısmı buharlaşarak atmosferde kalıcı toksik madde birikimine sebep olur. Diğer bir bölümü de toprakta tutulmakta toprağı kirletmektedir. Bir kısmı ise yağmur, sel ve kar suları ile topraktan sürüklenmekte nehir, göl ve deniz sularını kirletmektedir.

5 o Hayvanlar üzerine etkisi Pestisitler insanlara yarar sağlayan büyükbaş, küçükbaş, kümes hayvanları üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Çiftlik hayvanlarının yağ, süt, et ve yumurta gibi ürünlerinde birikebileceği göz ardı edilmemelidir. Pestisitler suya taşınmaları sonucu balıklarda da zehirli etki gösterirler.Suda yaşayan canlılar kitleler halinde ölebilir veya yer değiştirebilirler.

6

7 Dünya sağlık örgütünün 1995 yılında yayınlanan raporuna göre, her yıl dünyada kabaca 1 milyon insan pestisit sebebiyle zehirlenmekte, 20.000 kadarı da ölmektedir.

8

9

10

11

12

13

14


"P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları