Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE."— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE

2 ÇEVRE NEDİR? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik ,sosyal , ekonomik ve kültürel ortamdır. Çevre geleceğimiz için çok önemli katkılarda bulunur.

3 ÇEVREMİZİ KORUMAK ADINA
YAPABİLECEKLERİMİZ

4 Gereksiz tüketimden kaçınılmalıdır.
Ormanlar korunmalıdır. Ağaçlara zarar verilmemelidir. Çimlerin üzerinde ateş yakılmamalıdır. Denizler kirletilmemelidir. Enerji tasarrufu yapılmalıdır. Çöpler çöp kutusuna atılmalıdır.

5

6 ÇEVREMİZ Çöplerimiz birikmesin Sularımız kirlenmesin Yakıtımız tam yakılsın Temiz olsun her şeyimiz Oynayalım hep coşalım Bu yurdu temiz tutalım Sokağımızla caddemiz Köyümüzle, kentimiz Temiz olsun hep çevremiz Güzel olsun hep yöremiz Oynayalım hep coşalım Bu yurdu temiz tutalım Yaylada ovada dağda Pırıl pırıl bir doğada Oynayalım hep coşalım Bu yurdu temiz tutalım

7

8 ÇEVRE KİRLİLİĞİ Doğanın  temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar meydana getiren ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına çevre kirliliği denir. Gelişen teknolojinin yaşamımıza getirdiği rahatlık yanında, bu gelişmenin tabiata ve çevreye verdiği kirliliğin boyutu her geçen gün hızla artmaktadır. Yaşamı daha mükemmel hale getirmek, daha sağlıklı ve uzun bir ömür sağlayabilmek amacına dönük bu gelişmelerin, gerek kırsal, gerek kentsel alanlarda olsun, doğal kaynakları bozduğu su, hava, toprak kirlenmesine yol açtığı, bitki ve hayvan varlığına zarar verdiği son yıllarda inkar edilemez bir gerçek haline dönüşmüştür.

9 ÇEVRE İLE İLGİLİ SLOGANLAR

10 Ormansız yurt vatan değildir.
Vatan toprağı kutsaldır. Yeşil görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur. Çevreyi hor gören geleceği zor görür. Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur. Damlaya damlaya göl olur, boşa giderse “su” inan göller kurur.

11

12

13 BİR YER DÜŞÜNÜYORUM Bir yer düşünüyorum, yemyeşil, Bilmem, neresinde yurdun? Bir ev, günlük güneşlik, Çiçekler içinde memnun Bahçe kapısına varmadan daha, Baygın kokusu ıhlamurun, Gölgesinde bir sıra, der gibi; - Oturun! Haydi çocuklar haydi, Salıncakları kurun! Başka dallarsa, eğilmiş; - Yemişlerimizden buyurun! Rüzgar esmez, konuşur; - Uçurtmalar uçun, çamaşırlar kuruyun Mutlu olun, yaşayın, Ana, baba evlat, torun

14

15

16

17

18

19

20


"ÇEVRE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları