Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI"— Sunum transkripti:

1 KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
HAZIRLAYAN:FEYZA NUR TOKLU 6/E-618

2 Sorun,İstek ve İhtiyaçlarım.Merak ve Hayal Ettiklerim
1.Trafik lambalarının yetersizliği 2.Yayaların dikkatsizliği 3.Bazı evlerin sağlam olmayan zeminlere yapılması 4.Park eşyalarına zarar verilmesi 5.İnsanların çevreye zarar vermesi

3 Çözmek İstediğim Düşüncem
İnsanların çevreye zarar vermesi

4 Belirlediğim Düşüncemin Detaylı Açıklaması
Çünkü bu düşünce hem dünya hem de insanlık için önemli ve detaylı bir konu.Çevreye zarar , doğaya,dünyaya ve bize olumsuz etki verir.Bu zararlar bir çok olaya neden olur.Örneğin:Kuraklık,ormansız bir dünya,ozon tabakasının delinmesi,görüntü kirliliği ve az oksijen olabilir. Bunun için de ben bu konuyu seçtim.

5 Çözüm Önerilerim 1.İnsanlar yere çöp attığında,doğaya zarar verdiğinde ve ağaç kestiğinde çalan bir alarm olabilir. 2.Ağaç kesen bir kişi kestiği ağacın 10 katı fidan dikmeli . 3.Yere çöp atan kişi 1 günlüğüne başkasının çöpünü toplamalı. 4.Doğaya zarar verenlere para cezası verilmeli.

6 Gerçekleştirmek İstediğim Önerilerim
Ağaç kesen bir kişi kestiğin ağacın 10 katı fidan dikmeli. Yere çöp atan kişi 1 günlüğüne başkasının çöpünü toplamalı. Doğaya zarar verenlere para cezası verilmeli.

7 Bu Önerileri Seçme Gerekçem
Bu önerileri seçme gerekçem önerilerimin devamlı veya kesin bir çözüm olmasındandır. Örneğin:10 katı fidan dikmekle ormanlar çoğalır. Başkasının çöpünü toplarsak hem görüntü hem de doğa kirliliğine son veririz. Para cezası ise kesin bir çözüm olabilir.Çünkü para ödemek istemeyenler mecburen izinsiz ağaç kesemezler.

8 ÇÖZÜME YÖNELİK İLK ÇİZİMLERİM

9 Çözüme Yönelik Yapılan Öneriler
Annem Tasarruflu lamba kullanmak,kişiye ait otomobil yerine topu taşıma aracı kullanmak,doğal enerji kaynaklarını kullanmak(Güneş ve rüzgar enerjisi ). Babam Sera gazı kullanmamak,yere çöp atmamak,tasarruflu lamba kullanmak,ağaç dikmek,insanları bilinçlendirmek. Sinem Toplu taşıma araçları kullanmak ve yere çöp atmamak , insanları bilinçlendirmek.

10 Çözüme Yönelik Araştırma Sonuçlarım
İnsanlar çevreye zarar vererek oksijeni azaltıyor.Şimdi gündemde olan kuraklık çevreye zarar vermemizdendir.Buna örnekler: 1.Sera gazı. 2.Deodorant kullanımı. 3.Ağaçların kesilmesi. 4.Buzdolapları v.b. Bu nedenlerden dolayı Dünya yaşanamaz hale geliyor.Çevreye zarar verirken bunun sonucunu hiç düşünmüyoruz.Sonucunda hiçbir doğal kaynak kalmayacak, her yer çöl olacak, sonrasında yaşayan bitki ve nesil kalmayacak. Bunun için çevreyi kirletmeyelim doğayı koruyalım.

11 ÇÖZÜME YÖNELİK SON ÇİZİMLERİM

12 Etkinliğin Geneline Yönelik Değerlendirmelerim.
DÜŞÜNCELERİM Ben bu ödevde hep iyi olacağımı düşündüm.Bunun için iyi bir çalışma gerekiyordu .Bu ödevde en kolay bölüm bana göre resim çizmekti.Zor gelen bölümler de oldu.Araştırma ve çözüm yolları önemli konulardı.Onun için biraz zor geldi. Başka bir konu ise ben bu ödevi yaparken çevrenin önemini daha iyi anladım.

13 Duygu ve Düşüncelerim DUYGULARIM En başta bahsettim.Kolay yerleri yapmak zevkli geldi.Fakat zor yerleri yaparken biraz zorlandım. Yeni bilgiler örendiğim için de çok sevinçliyim.


"KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları