KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
FİBER OPTİK VE TELEKOMİNİKASYONUN TARİHÇESİ.
Advertisements

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
A. KAPI ZİLİ, RADYO, TELEFONDA MIKNATIS BULUNUR.
''İyi Ki Var'' Kavramalar Hazırlayan:Asuman Ezgi Sağkol.
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
GENEL ve TEKNİK İLETİŞİM
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
İletişim Çeşitleri SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011 SUDE KÜÇÜKKAHVECİ 2011.
İletişimin Zamanda yolculuğu
SAYISAL HABERLEŞME.
K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.
Kitle İletişim Araçları
İletişim ve Kitle İletişim Araçları
Alexander Graham Bell ( )
KİTLE İLETİŞİMİ VE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER BİLİM VE HAYAT.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER.
İLETİŞİM ve İNSAN İLİŞKİLERİ ÖZGÜR GÜVERCİN 7.Sınıf SOSYAL BİLGİLER.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
Günümüzden 50 yıl önce kullanılan haberleşme araçlarını görüyorsunuz.
İletişim ve Toplum 2010 Bahar
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
HAZIRLAYANLAR SELİN BAKIREL DERYA TURHAN
Sözlükte "iletişim" ne demek?
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
TELEFON 4 –A SINIFI.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
Geçmişten Günümüze Teknoloji
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI VE MESLEKİ AMAÇLAR
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
Medya Tarihi ve Kavramlar
Yeni Medya ve Sosyal Medya
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
DÜNDEN BUGÜNE HABERLEŞME ARAÇLARI
SOSYAL BİLGİLER Kitle iletişim’ in anlamı nedir?
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= Fikri Tekin. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
İLETİŞİM HAZIRLAYAN= ZEHRA AKÇAKÖSE. İLETİŞİM İletişim;duygu,düşünce ya da bilgilerin söz, yazı, hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
HAZIRLAYAN= Fikri Tekin
ILETİŞİM ARAÇLARI.
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Kitle İletişimin Hızı Baş Döndürüyor
Kitle İletişim Araçları
Gerçekleşen Düşler İcatlar ….
DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA
BİLGİ YÖNETİMİ.
Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları
İletişimin Zamanda yolculuğu
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.
1 İLETİŞİM Duygu, düşünce ya da bilgiler in akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasına iletişim denir.
HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MATEMATİĞİN TARİHSEL GELİŞİMİ
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI

Kİtle İletİşİm araçlarI; çok sayIda İnsana, aynI İletİyİ, aynI anda ulaştIrabİlmeye yaran araçlardIr. Örnek: Tv, Gazete, Radyo, Dergİ, İnternet…

Bİlgİ, düşünce ve davranışların aktarılması sürecİ olan İletİşİm olgusu insanlık tarİhİ kadar eskİ bİr olgudur. İnsanlığın ilk dönemlerinde iletişimde önce ses vardı. İlk insanlar kendilerini değişik sesler ve bedensel hareketlerle ifade etmişlerdir. Zamanla belli şeyleri anlatabilmek için daima aynı seslerin gerekli olduğunu düşündüler ve bu durum dilin doğmasını sağladı.

Ticaretin ortaya çıkması yeni haberleşme ihtiyaçlarını da beraberinde getirdi. Köyler arası haberleşmek, denizdeki gemilere yol göstermek için ateş yakmak, dumanla haberleşmek, sert zeminlere şekiller çizerek haberleşmek insanlar arasında iletişim kurulmasını sağladı.

Fikirleri resim yolu ile ifade etmek alfabenin icadına yolaçtı Fikirleri resim yolu ile ifade etmek alfabenin icadına yolaçtı. yazını icadıyla insanlar arasındaki etkileşim hızlandı. Mısır da papirüs denilen kağıt bulundu.

İnsanlar bu şekilde yazılı metinleri birbirlerine “postacı” adı verilen kişilerle ulaştırarak haberleşmeye başladı. Yakın tarihe gelindiğinde, 19. yy.’da Morse’un telgrafı icat etmesiyle haberleşmede elektrikten yararlanmak suretiyle uzak bölgelere ses iletimi mümkün oldu.

A. Graham Bell’in telefonu icat etmesi modern iletişimin başlandıcı oldu.

19. yy.’da Sanayi İnkılabı ile makinalarin devreye girmesi; telefon, telgraf, radyo, televizyon, sinema gibi araçlarla haberleşmeyi basit hale getirdi. 1946’da Amerikalı bilim adamlarının, askeri amaçlı olarak, ilk bilgisayari icat etmesi günümüzde kullanılan modern bilgisayarların temelini oluşturdu. ENIAC isimli bu makina 30 ton ağırlığında, dört apartman büyüklüğünde olup içinde 18000 lamba bulunmaktadır.

1962 yılında Amerikalılar dünyanın ilk iletişim uydusu olan “Telstar”ı uzaya fırlattı. Bu uydu ile kıtalararası telefon konuşmaları ve radyo yayınlarının yapılması olanaklı hale geldi.

1990 yılında ise yaşadığımız çağa adını veren ve iletişimde çığır açan www (world wide web) icat edilmiş ve insanlar arasındaki iletişim sınırı ortadan kalkmıştır. İnternet sayesinde insanlar seslerini dünyanın farklı yerlerinde duyurabilmekte ve düşüncelerini paylaşabilmektedir. W W W W W W

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ÖZELLİKLERİ Kitle iletişim araçları çok sayıda insana, aynı iletiyi, aynı anda ulaştırabilmektedir. Kitle iletişim araçları yayınları ile belirli bir süreklilik ve düzenlilik (yayın periyodu) gösterir. Kitle iletişim araçları sürekli ve düzenli yayınları ile toplumda kendilerine karşı bir talebin oluşmasına neden olurlar. Bu talep zamanla alışkanlığa hatta ihtiyaca dönüşür. Kitle iletişim araçları ile aktarılan iletiler belge niteliği ve değeri taşır. Kitle iletişim araçları ile gerçekleşen iletişim sürecinde alıcının tepkisi anında ölçülebilmektedir.

KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ YARARLARI Bilgi, görüş ve düşüncelerin yayılmasını sağlar. Sosyal örgütlenmeyi kuvvetlendirir. Kamuoyu oluşturur. İnsanın anlama, anlatma, öğrenme ve eğitim görme gibi ihtiyaçlarını karşılar. Yeni görüş, düşünce ve davranış akımlarının yaygınlaşmasını sağlar. Bu araçlar sayesinde farklı kültürler ve farklı yaşam biçimleri tanınmakta, toplumlar birbirine yaklaşmaktadır.