Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin."— Sunum transkripti:

1

2 İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin iletişim kısıtları da ortadan kalkmıştır. 19.yüzyılın başında sanayi devrimin sonucu olarak, iletişim teknolojilerinde de yenilikler ortaya çıkmıştır. Yazılı metinlerin ve sesin elektrik akımına dönüştürülerek uzaklara gönderilme macerası telgraf ile başlayıp telefon ile devam etmiştir.

3 20.Yüzyılın ikinci yarısında tüm dünyada radyo yayınlarına paralel olarak televizyon yayınları da düzenli olarak yapılmaya başlandı. Özel televizyon kuruluşlarına yayın yapma izninin verilmesi ile birlikte yayın sayıları da artmış oldu. İletişim, kişiler arasında teknoloji kullanılarak ; Tek yönlü ve İki yönlü (etkileşimli) olarak yapılmaktadır.

4 Tek yönlü iletişim, bir kaynaktan yapılan yayınların, birçok alıcı tarafından dinlenmesi yada izlenmesidir. Örnek olarak geleneksel radyo ve televizyon yayınları verilebilir. İki yönlü iletişim, kaynak ve alıcı arasında bir geri dönüşümün olmasıdır. Örnek olarak uzun yıllardır kullanılan telefonu ve görüntülü yada sesli konferansı verebiliriz.

5 Etkileşim, doğada ve insan hayatında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Doğal yollarla oluşan etkileşim sayesinde canlılar hayat bulmakta ve yaşamaya devam etmektedir. En önemli etkileşim alanların biriside insanların arasında konuşmanın kullanılmasıdır.

6 Yayın teknolojilerinin gelişimi şu şekilde gerçekleşmiştir; Televizyon kanal sayısının artması. Dijital televizyon standartlarının belirlenmesi. Etkileşimli yayın isteği.

7 Geleneksel televizyonun genel özellikleri; Seyirci pasiftir. İzleyicinin rolü belirlenmiştir. İzlediği programlara katılması olanaksızdır. İletişim tek kanallıdır. Bunun anlamı tek bir yayın merkezinden yapılan birçok izleyici tarafından alınır. Etkileşimli değildir, bu nedenle geri dönüş kanalı yoktur. Standart programlar vardır.

8 İzleyici aktiftir. İzleyici, izlediği programa katılabilir. İletişim iki kanallıdır. Verici ve alıcı arasında iki yönlü iletişim sağlanır. Geri dönüş kanalına sahiptir ve bu nedenle etkileşimlidir. İzleyici yayınlanan programlarla sınırlı değildir. Programlar standart değildir.

9 Geri dönüş kanalları aşağıda belirtildiği gibi gerçekleşir; Kullanıcı program etkileşimi Kullanıcı kullanıcı etkileşimi Kullanıcı donanım/yazılım etkileşimi Kullanıcı mesaj etkileşimi

10 1. Kuşak: Analog, telefon tabanlı, düşük kapasiteli 2. Kuşak: Dijital, veri hızı düşük, uluslararası iletişime açık 3. Kuşak: Paket ve devre anahtarlamalı,küresel kapsama, orta seviyede veri oranı 2000 ve sonrası: Tamamı IP tabanlı, yüksek veri hızı, geliştirilmiş hizmet kapasitesi..

11 Teknoloji: Donanım, yazılım, geri oynatım ortamı ve personeli belirtir. İçerik: Konu, yazılı malzeme, görüntü, ses ve animasyondan oluşur. Görsel Tasarım: Görüntü, renk, düzenleme, yerleşim ve gezinimi ifade eder. Bilgilendirme Mimarisi: İçerik birleştirme, içerik değerlendirme, içerik yapılmadan oluşur.

12 Sanal Bulunuş: Kapsama alanı dışında olsa da kullanıcıya hizmet sağlar. Sanal Gezinim: Kullanıcının yüksek hızda sanal gezinti yapmasını sağlar. Uzaktan Sağlık Hizmeti: Hasta ve doktorlar arasında görüntülü sağlık hizmeti sağlar. Uzaktan Coğrafi İşlem Uygulamaları: Coğrafi yer sorgulama hizmeti sağlar.

13 Klasik 4G, 2011 yıllından beri hayatımızda 4G bilindiği üzere 100 mbps’e kadar hız sunuyor. 4.5G olarak adlandırılan yeni sistemin hızı ise 300 mbps hatta bazı özel çalışmalarla deneysel olarak 450 mbps kadar hızlara erişilebiliyor. Örnek olarak 4G ile dakikalarca sürede indirilen bir dosya, 4.5G saniyeler içinde indirilebiliyor.

14 Televizyon yayınları, uydu yayınları, radyo yayınları, kablolu yayınlar, sabit telefon ve mobil iletişim birbirlerinden bağımsız olarak hizmet vermekteydiler. Görüntü+ses+veri bütünlüğünün sağlanması ilk kez internet hizmeti ile karşımıza geldi. Var olan ve gelişen 4G 4.kuşak mobil sistemi ve IP tabanlı IPTV ile uyumlu çalışabilecek standartlara sahiptir. Teknoloji bu açıdan önemli bir gelişmeyi insanlığın hizmetine sunmuştur.

15 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.. RAFİYE ÜNLÜ ÖZLEM ŞANAL


"İletişim teknolojilerinde ki hızlı gelişim küreselleşmeyi hızlandırmaktadır. Özelikle mobil iletişim sistemlerinin yaygınlaşması ile dolaşımda olan bireylerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları