Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları"— Sunum transkripti:

1 Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları

2 Bilim Adamları Ne İş Yapar?
Bilim adamı; • Evrensel düşünen kişidir. • Objektiftir. • Ahlaki sorumluluğu yüksek olan kişidir. • Aydınlanmış kişidir. • Öngörüsü yüksek olan kişidir.

3 Albert Einstein ( ) İnsanlık tarihinin en yaratıcı zekalarından biri olan Alman asıllı ABD'li fizikçi. 20. yüzyılın başlarında geliştirdiği kuramlarıyla ilk kez kütleyle enerjinin eş değerliğini kanıtladı. Uzay, zaman ve kütle çekimi üzerine tümüyle yeni düşünme yolları önerdi. Newton'dan sonra fizikte yeni bir çığır açtı.

4 Isaac Newton 25 Aralık 1642 tarihinde Woolsthorpe kentinde dünyaya gelen Isaac Newton, fiziğin en önemli isimleri arasında yer alır. İlk aynalı teleskopu geliştirmiş, renk ve ışığın niteliğine açıklık getirmiş, evrensel kütle çekimi yasasını ortaya atarak fizikte devrim gerçekleştirmiştir.

5 Alexander Graham Bell Alexander Graham Bell,  telefonun icadı ile tanındı.  Aslında Graham Bell, sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Bunu başaramadı ama her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı.

6 Thomas Alva Edison Thomas Alva Edison  11 Şubat 1847’te doğup 18 Ekim 1931’de yaşamını yitirdi.20. Yüzyıl  yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkileyen Amerikalı mucit ve iş adamıdır ve ampulün icadını gerçekleştirmiştir. Bazı icatları tamamen orijinal olmakla birlikte, eski icatların geliştirilmesi veya yönetimi altında çalışan yüzlerce çalışana aittir. Yine de Edison elinde bulundurduğu kendi adını taşıyan Amerikan patentiyle tarihteki en önemli ve en verimli mucitlerden biri olarak nitelendirilir. 

7 Louis Pasteur Kuduz Aşısı
Joseph Meister adlı bir çocuk  kuduz bir köpek tarafından on dört yerinden ısırıldığında, anne ve babası çocuğu Louis Pasteur'e getirdiler. Bu bilim insanı daha önce sadece hayvanların üzerinde denemiş olan kuduz aşısını çocuğa uygulamakta tereddüt etti. Pasteur bunu ancak, kendisine gelen iki doktorun, çocuğun kuduz hastalığından her durumda öleceğini ve başarılı olursa yöntemin kuduz hastalığına bir çare olabileceğini söylemesinden sonra denemeye karar verdi. Aşının başarılı olması bu öldürücü hastalığın önlenmesi ve aşıların geliştirilmesi için büyük bir adım oldu.

8 Bilim Adamları Hazırlayan:Emirdağ Akdeniz Sınıfı:5-B No:920
Konu:Bilim Adamları Ders:Sosyal Bilgiler


"Bilimde Tarihe Geçmiş Bilim Adamları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları