Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA"— Sunum transkripti:

1 DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA

2 İletişim Duygu,düşünce ya da bilgilerin söz,yazı,hareket ve görüntü aracılığıyla başkalarına aktarılması ve paylaşılmasıdır.

3 İletişim Nasıl Başlar? İletişimin iki yönü vardır.
Bireyin çevresini fark etmesi ile başlar. İletişimin iki yönü vardır. Sözlü İletişim Yazılı İletişim Sözlü iletişim;karşılıklı konuşmaya dayalı iletişimdir.Yazılı iletişim ise;yazı yoluyla sağlanan iletişimdir. Not, mektup, gazete, dergi ve kitaplardaki yazılar.

4 İletişimde önemli olan yöntemlerden biri de Empati dir
İletişimde önemli olan yöntemlerden biri de Empati dir.Empati iletişim kurmakta sağlıklı yollardan biridir. Empati; bir insanın kendini karşısındaki insanın yerine koyarak,O nun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Empati kurulan kişi kendisinin değerli olduğunu düşünür.

5 Etkili iletişimde Olumlu tutum ve davranışlar
Empati kurmak Etkili dinlemek Farklılıklara saygılı olmak Kendini doğru ifade etmek Göz teması kurmak Gülümsemek Dikkatini karşındaki kişiye vermek Etkili reddetmek Olumsuz tutum ve davranışlar Önyargıyla yaklaşmak Emir vermek Tehdit etmek Suçlamak Alay etmek, isim takmak Argo sözcük kullanmak Karşındaki kişinin sözünü kesmek

6 İnsanlar duygu ve düşünceleri olan varlıklardır
İnsanlar duygu ve düşünceleri olan varlıklardır.Bu duygu ve düşünceleri başkalarıyla paylaşma ihtiyacı duyarlar.Biz buna “İletişim” diyoruz.iletişim doğru ve sağlıklı olursa toplumu oluşturan insanlar huzurlu ve mutlu olurlar.

7 Kitle İletişim

8 İletişimin tarihine baktığımızda mağara resimleri,pota güvercinleri,boru sesleri,ve duman işaretleri ile başlayıp yazının icadı ile büyük gelişme göstermiştir.Daha kalıcı olduğu için ise en etkili ve güvenilir iletişim şekli olmuştur.

9 Matbaanın icadıyla ise yazılı iletişim kaynakları hızla çoğaldı ve insanlar çevresiyle ilgili haberleri gazete,dergi,kitaptan okumaya başladılar ve telgraf,telefon ve radyonun bulunması ile iletişim alanında önemli gelişmeler oldu.Tv nin yayına başlaması bilgisayarın ve internetin bulunmasıyla iletişimde yeni bir dönem açıldı.

10 Bilgi Elimizin Altında
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan bir bilgi havuzu var.Öğrenmek istediğimiz her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz internet sayesinde. ile dünyanın her hangi bir yerindeki biriyle iletişim kurabiliyoruz.

11 Kitle iletişim araçlarından olan Televizyon günümüzde görsel ve işitsel etkinliği nedeniyle çok sayıda kişiye ulaştığından yaygın olarak kullanılır.Bu nedenle tv programlarının kaliteli olması toplum sağlığı açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir.

12 Hazırlanan programların çocukların ve gençlerin eğlenceli vakit geçirilmesinin yanı sıra onların sevgi,saygı,özgüven gibi duygularının yaratıcılık ve üretkenlik gibi becerilerinin gelişmesine yardımcı olmalıdır.


"DERS:Sosyal Bilgiler KONU:İletişim 1.HAFTA" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları