Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR"— Sunum transkripti:

1 KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR

2 AMACIMIZ: Sosyal Bilgiler öğretim programının 5
AMACIMIZ: Sosyal Bilgiler öğretim programının 5. sınıf ‘’ Bilim, Teknoloji ve Toplum’’ öğrenme alanının ‘’ Gerçekleşen Düşler’’ ünitesinin, buluş yapanların ve bilim insanlarının ortak özelliklerinin farkına varır, kazanımını diğer dersler işbirliği ile disiplinlerarası çalışmalar yaparak öğrencilere kazandırmaktır.

3 ÇALIŞMA PLANIMIZ

4 Öğrencilerimize proje hakkında bilgi verildikten sonra öğrenciler gruplara ayrıldı. Daha sonrasında her gruba derse hazırlıklı gelmeleri için çalışma kağıdı verildi.

5 BİR İCAT HİKAYESİ

6 İki aylık bir süreci 8 ders saatine böldük.
Hafta: Bir bilim insanı olsaydınız, kim olmak isterdiniz? Diye öğrencilerimize sorduk . Öğrencilerimiz de seçtikleri bilim adamlarının icatlarını tanıtan yazı ve resimlerle birlikte bir afiş hazırladılar.

7

8 2. Hafta:Kendinizi seçmiş olduğunuz bilim adamının yerine koyarak bir gününüzü anlatan bir hikaye yazınız. Ve seçmiş olduğunuz bilim adamının icadı için nasıl bir araştırma yapardınız? Günlük plan yaparak anlatınız diyerek öğrencilerimizin bilimsel araştırma basamaklarını da öğrenmelerini sağladık.

9 Hikayelerimizi oluştururken Türkçe öğretmenimizin yardımını aldık.

10

11 3. Hafta: Seçmiş olduğunuz icadın günlük yaşama ilişkisini anlatan bir karikatür çiziniz diyerek örnek karikatürlerden dersimizde faydalanarak öğrencilerimiz kendi karikatürlerini oluşturdular.

12

13 4. Hafta: Öğrencilerimiz seçmiş oldukları icadın maketini yaptılar
4. Hafta: Öğrencilerimiz seçmiş oldukları icadın maketini yaptılar. Maketlerin yapımında Görsel Sanatlar dersi öğretmenimizden yardım aldık. Telefon

14 Radyo

15 Ampul

16 Nisan Ayı çalışmalarında öğrencilerimiz kendilerini bir bilim adamı olarak düşündüler ve günümüzde icat etmek istedikleri ürünleri tasarladılar. Tasarladıkları ürünleri çizerek ve topluma faydalarını anlatarak bir afiş hazırladılar.

17 Tasarladıkları ürünleri diğer arkadaşları ile paylaştılar.

18 Bir dakika ödevi ‘’ Küçük Mucitler Öğreniyor ve Öğretiyor’’ projesi tamamlandıktan sonra öğretmen öğrencilere şu soruyu sorar? Öğrencilerin yazdıkları notlar toplanır ve değerlendirilir. Bu projede öğrendiğiniz en önemli şey nedir?

19 NELER ÖĞRENDİK ?

20 Projenin sonunda öğrencilerimize yaptıkları çalışmadan dolayı başarı sertifikası verilmiştir.

21 Öğretmen Gözlem Formu

22 Öğrenci Anketi

23 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
İlknur YILDIZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni


"KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları