Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir."— Sunum transkripti:

1 GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.

2 Buluş yapılmasında insanların ihtiyaçlarının etkisi olmuştur
Buluş yapılmasında insanların ihtiyaçlarının etkisi olmuştur. Ateşin, tekerleğin, yazının bulunması gibi.

3 Teknolojik gelişmelerle buluşlar birbiriyle ilişkilidir
Teknolojik gelişmelerle buluşlar birbiriyle ilişkilidir. Örneğin icat edilen telefon teknolojik gelişmeler sonucu bugünkü halini almıştır.

4 İnsanların hayatını etkileyen birçok buluş vardır
İnsanların hayatını etkileyen birçok buluş vardır. Bu buluşların en önemlilerinden birisi ateştir. Ateşin bulunmasıyla insanlar yemeklerini pişirmeye başlamışlar, ısınmaya ve ateşi ışık kaynağı olarak kullanmaya başlamışlardır.

5 Demirin bulunmasıyla tarımda gelişmeler sağlamışlardır.
Tekerleğin bulunmasıyla yüklerini kolayca taşımışlar, basit ulaşım araçları yapmışlardır.

6 Yazının bulunmasıyla insanlar bilgi birikimlerini sonraki kuşaklara aktarmışlardır.
Buhar makinesinin yapılması, telgrafın kullanılması ve elektriğin bulunması insanların hayatını etkileyen en önemli buluşlardan bazılarıdır

7 Hayatımızı hem olumlu hem de olumsuz etkileyen buluş ve icatlar da vardır. Örneğin cep telefonları iletişim alanında insanlara kolaylık sağlar. Fakat uzun süre kullanıldığında yaydığı radyasyon nedeniyle insan sağlığına zarar verir.

8 Buhar makinesinin icadı ile buhar gücünün makinelerde kullanılması büyük fabrikalar, gemiler yapma imkânını doğurmuştur. Buhar makinesi sanayi çağının başlamasına neden olmuştur.

9 Bilgisayarın icat edilmesi ile bilgisayar ve internet bilgi çağının başlamasını sağlamıştır.

10 BİLİM VE İNSAN Bilim: Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgidir.

11 ÖNEMLİ BULUŞLAR VE MUCİTLERİ
THALES( TALES): Güneş tutulmasını bulmuştur. İBNİ SİNA: Kimya ve tıp alanında çalışmalar yapmış Türk bilginidir.

12 PASTÖR: Besinlerin bozulmasına mikropların yol açtığını, kuduz aşısını bulmuştur. CEZERİ: Otomatik aletleri yapan ilk Türk âlimidir.

13 MENDEL: Genetik biliminin kurucusudur
MENDEL: Genetik biliminin kurucusudur. Canlıların özelliklerinin nesilden nesile geçtiğini kanıtlamıştır. EDİSON: İlk ses kaydını yapmış, ampulü bulmuştur

14 KOPERNİK-KEPLER: Dünya’nın kendi ve Güneş etrafında döndüğünü kanıtlamıştır. GAZİ YAŞARGİL: Beyin cerrahisi alanında yaptığı çalışmalarla dünyaca tanınmış Türk bilim adamıdır.

15 GRAHAM BELL: Telefonu icat etmiştir.
GUTENBERG: Matbaayı icat etmiştir.

16 EİNSTEİN(AYNŞTAYN): Fizik alanında çalışmalar yapmış ve atomu bulmuştur. GALİLE: Dünya’nın döndüğünü ispatlamıştır

17 ARŞİMET: Suyun kaldırma kuvvetini bulmuştur
ARŞİMET: Suyun kaldırma kuvvetini bulmuştur. MACELLAN: Dünya’nın yuvarlak olduğunu ispatlamıştır

18 HAZERFEN AHMET ÇELEBİ: Uçmayı başaran ilk insanlardan biridir.


"GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları